یکشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۱
کد خبر: 71938

سلامت نیوز : محمدعلی رئیسی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: دفع غیرطبیعی و آبکی مدفوع به دفعات بیش از ۳ بار در روز، اسهال تلقی می‌شود.

متخصص کودکان و نوزادان گفت: علل زیادی در ایجاد اسهال دخیل هستند از جمله ویروس‌ها که به میزان 85 درصد، میکروبها 10 درصد و انگل‌ها 5 درصد در بروز اسهال مؤثرند.

عضو هیئت مدیره انجمن پزشکان کودکان ایران افزود: البته علل خارج روده‌ای یا خارج از دستگاه گوارش مثل عفونت ادراری و عفونت گوش میانی نیز می‌تواند فرد را مبتلا به اسهال کند.

متخصص کودکان و نوزادان ادامه داد: عامل بروز اسهال زیاد مهم نیست بلکه کم شدن آب و املاح بدن که باعث بی حسی کودک می‌شود برای ما مهم است.

رئیسی در ادامه اسهال را به دو اسهال حاد و مزمن تقسیم کرد و گفت: اسهال حاد معمولاً بر اثر بیماری ویروسی، میکروبی یا انگلی به وجود می‌آید که می‌تواند از یک روز تا 2 هفته طول بکشد.

این متخصص کودکان و نوزادان ادامه داد: اسهال‌هایی که از 2 هفته بیشتر باشند اسهال مزمن یا تداوم یافته‌اند. افرادی که به این اسهال دچار شده‌اند می‌بایست در بیمارستان بستری شوند تا علت مشخص شده و درمان صورت پذیرد.

رئیسی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر اینکه، چگونه اسهال حاد به مزمن تبدیل می‌شود گفت: بچه‌هایی که اسهال حاد دارند و درمان مناسب در مورد آنها صورت نمی‌پذیرد اسهال مزمن می‌گیرند.

عضو هیئت مدیره انجمن پزشکان کودکان ایران افزود: تغذیه ناکافی و سوءتغذیه، ضعف سیستم ایمنی کودک و کمبود برخی از آنزیم‌ها مثل لاکتاز و گرفتاری روده‌ای و میکروبی و انگلی می‌تواند در بروز اسهال مزمن مؤثر باشند.

این متخصص کودکان و نوزادان اولین اقدام پس از مبتلا شدن به بیماری اسهال را مراجعه به پزشک و جبران آب و املاح از دست رفته دانست و گفت: فردی که دچار اسهال شده هنوز 60 درصد جذب روده‌ای دارد بنابراین باید تغذیه به مقدار کم و در فواصل کوتاه را داشته باشد.

وی افزود: استفاده از غذاهای مناسب مثل کته با سینه مرغ پخته شده، گوشت قرمز پخته شده، ماست شیرین، دوغ، هویج پخته و موز و سیب می‌تواند تغذیه مناسبی برای این افراد باشد.

رئیسی به خانواده‌ها هشدار داد از نوشابه‌های کولا برای درمان اسهال استفاده نکنند چرا که میزان قند موجود در این نوشابه‌ها باعث ایجاد نوع دیگری از اسهال در فرد می‌شود.

عضو هیئت مدیره انجمن پزشکان کودکان ایران تصریح کرد: 3 تا 5 درصد اسهال‌ها ظرف 72 ساعت خوب می‌شود و بقیه ممکن است حداکثر تا 14 روز طول بکشد اما اگر این بیماری از 14 روز بیشتر شود می‌بایست فرد در بیمارستان بستری شود.

رئیسی تأکید کرد: هر چه سن مبتلا کمتر باشد خطر آن بیشتر است مثلاً نوزاد زیر یک ماه بلافاصله باید در بیمارستان بستری شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha