سلامت نیوز : با گذشت 8سال از اجرای طرح پزشک خانواده در مناطق روستایی و تدوین نسخه های مختلف طرح پزشک خانواده شهری و روستایی و درحالی که گروه اجرایی وزیر پیشین خود را برای اجرای این طرح ملی در مناطق شهری آماده می کرد پس از تحولات ساختاری در ستاد اجرایی طرح پزشک خانواده رئیس جدید این ستاد از تغییر در برنامه پزشک خانواده شهری خبر داد که درصورت اجرا درمان دیگر رایگان نخواهد بود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ مسعود صالحی رئیس ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده از تغییرات جدید در برنامه پزشک خانواده خبر داد و گفت: طبق برنامه جدید بیماران در سطح یک برنامه پزشک خانواده 10 درصد و در سطح دو و مراجعه به پزشک متخصص 30 درصد تعرفه درمانی را پرداخت می کنند. وی تصریح کرد: این موضوع تا هفته آینده با هماهنگی بیمه ها نهایی می شود.

دریافت فرانشیز از بیماران در برنامه جدید

وی در حاشیه نشست معاونان بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور گفت:طبق آخرین تغییرات انجام شده و برای کاهش مراجعه بی مورد بیماران به پزشک خانواده،فرانشیز ۱۰ درصدی در سطح یک و فرانشیز ۳۰ درصدی در سطح دو، از بیماران دریافت می شود.

وی تأکید کرد: این طرح نهایی نشده است و امکان تغییر میزان فرانشیز دریافتی تا زمان تشکیل جلسه مشترک با بیمه ها وجود دارد. اما آنچه مهم است دریافت فرانشیز از بیماران و رایگان نبودن پزشک خانواده است چرا که معتقدیم رایگان بودن ارائه خدمات درمانی مراجعات بی مورد را افزایش می دهد.

وی همچنین از احتمال اختصاص دو هزار میلیارد تومان توسط مجلس به طرح پزشک خانواده خبر داد و گفت:این موضوع در مجلس نهایی نشده است و منتظر ابلاغ آن هستیم.

تغییر در ترکیب گروه پزشک خانواده

تغییر در ترکیب گروه 17 نفره برنامه پزشک خانواده خبر دیگری بود که رئیس جدید ستاد اجرایی پزشک خانواده به آن اشاره کرد و گفت: این که بتوانیم همه متخصصان پزشک خانواده را در سراسر کشور تأمین کنیم امکان پذیر نیست. به عنوان مثال کارشناس تغذیه، پرستار و ماما در سراسر کشور به اندازه کافی نداریم. اگر چه این متخصصان در بدنه مدیریت دولتی هستند، اما نمی توانیم منتظر بمانیم تا همه شرایط ۱۰۰درصد مهیا شود و بعد برنامه پزشک خانواده را اجرا کنیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت وگو با خراسان تغییر در نحوه اجرای طرح پزشک خانواده را از اختیارات وزارت بهداشت دانست و گفت:بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه میزان پرداختی از جیب مردم از 70درصد فعلی باید به کمتر از 30درصد کاهش یابد که متاسفانه تاکنون شاهد حرکت مثبتی در این زمینه نبوده ایم. وی تصریح کرد: دریافت فرانشیز 10تا ۳۰ درصدی در سطوح مختلف طرح پزشک خانواده با قوانین بالادستی مغایرتی ندارد و وزارت بهداشت می تواند در اجرای این طرح تا 30درصد تعرفه های خدمات درمانی از بیماران فرانشیز دریافت کند.

تغییرات کارشناسی نیست

یک مقام آگاه نیز در گفت وگو با خراسان تغییرات انجام شده در طرح پزشک خانواده و نحوه اجرای آن را غیر کارشناسی دانست و گفت: با استقرار وزیر جدید بهداشت و گروه جدید اجرای طرح پزشک خانواده، بحث های فراوانی در خصوص داشتن ایده های نو و حرف های جدید برای اجرای این طرح ملی مطرح شد اما با گذشت زمان مشخص شد اقدامات انجام شده در سال های اخیر کم و کاستی نداشته و همه زوایای پنهان طرح در نسخه های تدوین شده توسط گروه قبلی انجام شده است.به همین دلیل مسئولان فعلی با اعمال این گونه تغییرات سعی در القای این موضوع دارند که نسخه های قبلی طرح پزشک خانواده، مشکلات ساختاری و اجرایی داشته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha