دوشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۶
کد خبر: 72608

سلامت نیوز : محمد محمدی امام در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: اگر قوس قسمت داخل پا کاهش پیدا کند به طوری که در مجاورت زمین قرار بگیرد به آن کف پای صاف می‌گویند.

فوق تخصص روماتولوژی ادامه داد: شیوع کف پای صاف در جوامع مختلف متفاوت است اما پیش‌بینی می‌‌شود که 5 تا 20 درصد افراد جامعه به آن مبتلا باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: کف پای صاف معمولاً دو طرفه است اما گاهی اوقات یک طرفه نیز دیده شده است.

امام کف پای صاف را به دو فرم تقسیم کرد و گفت: اگر فرد پایش را از زمین بلند کرد و قوس کف پا به وجود آمد به آن فرم قابل انعطاف می‌گوییم.

فوق تخصص روماتولوژی ادامه داد: فرم دوم که فرم سفت نامیده می‌شود چه در هنگام گذاشتن و چه برداشتن پا از روی زمین، قوس در کف پا دیده نمی‌شود که این فرم، فرم مشکل‌داری است که باید حتماً برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: کف پای صاف می تواند به ایجاد خستگی و درد در ناحیه ساق پا منجر شود، حتی گاهی می‌‌تواند به ایجاد درد در ناحیه کمر منجر شود.

امام سائیدگی زودرس کفش را از علائم دیگر کف پای صاف دانست و گفت: گاهی اوقات در مراحل پیشرفته دیده شده که استخوانی در قسمت داخلی پا به بیرون آمده و بر اثر ضربات مکرر در آن ناحیه ایجاد درد می‌کند.

فوق تخصص روماتولوژی تشریح کرد: کف پای صاف تا سه سالگی در کودکان طبیعی است اما بعد از این سن در صورتی که علائم شدید باشد باید به پزشک مراجعه کرد چرا که ممکن است کف پای صاف بر اثر بیماری‌های روماتیسمی مثل چسبندگی استخوان‌های پا به وجود آمده باشد که به درمان‌های طبی نیاز باشد.

امام استفاده از وسایل کمکی مثل کفی در فرم‌های شدید و بدون علامت کف پای صاف را ضروری دانست و افزود: بیمارانی که در ناحیه ساق پا، پا و کمر، دچار درد می‌شوند باید از این وسایل کمکی استفاده کنند.

فوق تخصص روماتولوژی بیان داشت: در موارد شدید لازم است کفی به صورت دائم استفاده شود و در موارد خفیف‌تر نیز، فقط در هنگام پیاده‌روی طولانی‌ مدت از کفی استفاده شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: امروزه برای درمان در کودکان از ورزش‌های خاصی به منظور افزایش قوس کف پا استفاده می‌شود.

امام علت کف پای صاف را عمدتاً ژنتیکی دانست و افزود: کف پای ساف به دلیل افزایش حرکات تاندون نیز به وجود می‌آید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha