چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰
کد خبر: 73251
سلامت نیوز : عضو فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان اینکه اعتبار سال گذشته مقابله با گرد و غبار به طور کامل اختصاص پیدا نکرد، گفت: در تلاش هستیم برای این موضوع ردیف اعتباری در بودجه سال جاری اختصاص یابد.

کمال الدین پیرموذن در گفتگو با مهر، با اشاره به کاهش بودجه سازمان محیط زیست در سال 92 اظهار داشت: با توجه به اینکه طرح ملی مبارزه با ریزگردها در اسفندماه سال گذشته به تصویب رسید لذا دولت مکلف است که برای این موضوع ردیف اعتباری در بودجه سال جاری در نظر بگیرد.

نماینده مردم اردبیل با بیان اینکه 25 استان کشور درگیر موضوع پدیده گرد و غبار هستند، گفت: البته برای احیای تالاب های در معرض خطر کشور توسط سازمان محیط زیست اعتبار 15 میلیاردی در نظر گرفته شده است اما اعضای فراکسیون محیط زیست نیز در تلاش هستند که ردیف مستقلی را برای پدیده گرد و غبار در بودجه 92 اختصاص دهند.

وی با بیان اینکه هزینه مقابله با ریزگردها بسیار بالاست، تصریح کرد: کشور ما به تنهایی نمی تواند از عهده تامین اعتبارات لازم برآید. البته سازمان محیط زیست در نشست های جداگانه ای که با کشورهای درگیر موضوع ریزگردها داشت قرار شد اعتبارات مشترکی برای انجام برنامه مقابله با ریزگردها در نظر گرفته شود.

عضو فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان اینکه بیشترین منشاء گرد و غبار در کشور ما از کشورهای عربی و حاشیه ایران است، اظهار داشت: کشور عراق بیشترین سهم را در این میان دارد. تاکنون برنامه ها و پروژه های زیادی برای مقابله با این پدیده با مشارکت کشورهای منطقه به تصویب رسیده  اما از آنجایی که اجرای این طرح ها به اعتبارات مالی زیادی نیاز دارد ، کشورها بدون کمک یکدیگرقادر به اجرای آنها نیستند.

پیرموذن یادآور شد: در طرح ملی مبارزه با ریزگردها ابعاد گسترش فضای سبز، توسعه حمل و نقل عمومی و استاندارد سازی خودروها مطرح شده است.

به گزارش مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال 91 یک فوریت طرح الزام دولت به حمایت از استان‌هایی که مورد هجوم پدیده ریزگردها قرار گرفتند  را با 157 رای از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.

40 نفر از نمایندگان مجلس طرحی را به امضا رساندند که در صورت تصویب نهایی در مجلس شورای اسلامی، دولت را موظف به پرداخت فوق‌العاده بدی آب و هوا به کارکنان شاغل در استان‌های مورد هجوم پدیده ریزگردها به میزان دو برابر مبالغ فعلی و پرداخت خسارت ناشی از این پدیده به کشاورزان، باغداران، زنبورداران، دامداران و سایر بخش‌های اقتصادی بر اساس نظر کارشناسان ادارات کل جهاد کشاورزی استان‌های مربوطه می‌کند.

بر اساس این طرح 6 ماده‌ای، وزارت بهداشت، و دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست موظف خواهند شد در مناطقی که مورد هجوم ریزگردها قرار دارند ماسکهای فیلتردار توزیع کرده و در اماکن عمومی مسقف نیز تجهیزات تهویه آلایندگی هوا نصب کنند. همچنین سازمان حفاظت محیط زیست به رایزنی و همکاری با کشورهای عراق، سوریه، اردن، عربستان سعودی، با بکارگیری تمام امکانات و روش‌های درختکاری، مالچ‌پاشی مکلف می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha