شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۳
کد خبر: 73459
سلامت نیوز : «آروماتراپی» یا رایحه درمانی، روش نه چندان تازه اما فراموش شده‌ای است که اثر بسزایی در افزایش بازده محیط‌ های کاری دارد. حس بویایی قوی ‌ترین حس انسان است و بیشترین اثر را بر فعالیت ذهن دارد. حباب‌های بویایی بخشی از سیستم «لیمبیک» مغز هستند و مستقیماً با آن قسمت از مغز در ارتباطند که مسئول پردازش احساسات و یادگیری است. «بورلی هاوکینز»، مدیر یک موسسه رایحه درمانی در کانادا می‌گوید: «به همین دلیل است که حس کردن بوی خاص، ما را یاد آدم‌ها و اتفاقات مهم زندگی‌مان می‌اندازد.» روغن‌های گیاهی و رایحه‌های مختلف نه تنها بازده کاری را افزایش می‌دهند بلکه بر سلامت جسمی کارمندان هم تأثیر فوق‌العاده‌ای می‌گذارند. گیاهان دارویی معطر خاصیت ضد ویروسی و آنتی‌ باکتریال داشته و استفاده از آنها در محیط‌ های شلوغ و پر رفت ‌و ‌آمد، می ‌تواند از بروز بیماری ‌های زیادی جلوگیری کند. «هاوکینز» می‌گوید: «رایحه‌های دلپذیر بر هیپوتالاموس اثر گذاشته و باعث ترشح هورمون‌هایی می‌شوند که بر سیستم ایمنی، فشارخون و دستگاه گوارش اثر مثبت می‌گذارند.»

به گزارش سلامت نیوز به نقل از رسالت ؛ اگر دفتر کار اختصاصی داشته یا سلیقه ‌تان با دیگر همکارانتان یکی نیست، یک تا شش قطره از روغن‌های گیاهی دلخواهتان را روی یک تکه پنبه بچکانید و در بازه‌های زمانی متناوب آن را استشمام کنید. اما اگر می‌خواهید به صورت گروهی از این عطرهای دلپذیر استفاده کنید، یک کاسه آب جوش را در دفتر کار خود قرار داده و چند قطره از عطر طبیعی‌ تان را در آن بچکانید. «هاوکینز» استفاده از شش رایحه طبیعی زیر را برای افزایش بازده کاری و بالابردن روحیه کارمندان بسیار مفید می‌داند؛

لیموترش

عطر لیمو می‌تواند تمرکز و آرامش خیال را بالا برده و خشم، ناراحتی و اضطراب را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. لیموترش خاصیت ضد ویروسی و ضد میکروبی داشته و می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود بخشیدن گردش خون با انواع گلودردها و سرماخوردگی‌ها مبارزه کند.

اسطوخودوس

اسطوخودوس، ‌گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگ‌های متقابل، باریک،‌ دراز، سبز رنگ که گل‌های آن به رنگ بنفش و به صورت سنبله است. اسطوخودوس در بیشتر نقاط دنیا به صورت خودرو می‌روید و بسته به شرایط محیط و خاک به انواع مختلف ظاهر می‌شود. قسمت مورد استفاده این گیاه،‌ گل‌ها و سر شاخه‌های گلدار آن است. اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی دارد ولی طعم آن تلخ است و به علت بوی مطبوع آن در عطرسازی مصرف می‌شود. این گیاه خوشبو می‌تواند استرس را مهار کند. نباید از تأثیر اسطوخودوس بر اعصاب و بیماری‌هایی چون افسردگی غافل شد. اسطوخودوس همچنین در درمان سردردهای عادی و میگرنی بسیار مفید است.

یاسمن

یاسمن درختچه‌ای است زینتی از تیره زیتونیان، که دارای گونه‌های برافراشته و یا بالارونده است، در باغ‌ها کاشته می‌شود و ارتفاعش بین دو تا سه متر است. برگ‌هایش قلبی شکل و گل‌هایش دارای یک جام چهار قسمتی به شکل صلیب است که به یک لوله نسبتا طویل منتهی می‌شود. اصل این گیاه را از ایران می‌دانند و از آنجا به سایر نقاط دنیا برده شده است. گل‌های یاسمن بسیار معطر و به رنگ قرمز و سفید یا زرد با بنفش است. عطر یاسمن هم مانند اسطوخودوس برای اعصاب بسیار مفید است اما یاسمن بیشتر به عنوان یک رایحه ضد افسردگی شناخته می‌شود.

رزماری

رزماری یا اکلیل کوهی، گیاهی چندساله و معطر است که برگ‌هایی سوزنی‌شکل و همیشه ‌سبز دارد.

رزماری بومی منطقه مدیترانه و کشور اروگوئه است. گل‌های آن در رنگ‌های گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی می‌ رویند. از برگ‌های تازه و خرد شده آن به دلیل وجود اسانس معطر و روغن فرار و همچنین تانن، در سالاد و در تهیه خوراکهای مرغ و ماهی استفاده می‌شود. پودر برگ‌های خشک شده اکلیل کوهی به تنهایی یا همراه با سایر ادویه جات به عنوان چاشنی جهت خوش طعم نمودن غذاها بخصوص سس سالاد به کار می‌رود. عطر رزماری مانند نوعی رایحه بیدارباش است! صبح‌هایی که خسته‌اید و توان دل کندن از رختخواب را ندارید تنها چیزی که می‌تواند شما را سرکار بفرستد استشمام رایحه رزماری است. باور کنید! رزماری علاوه بر اثر فوق‌ العاده‌ای که بر تقویت حافظه دارد، می‌تواند با خستگی و کوفتگی جسمی و سردرد هم مبارزه کند. به علاوه استفاده موضعی رزماری به کسانی که از دردهای ماهیچه‌ای رنج می‌برند شدیداً توصیه می‌شود.

دارچین

درختچه دارچین، درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع پنج تا هفت متر که از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌شود. گل‌های آن در فاصله ماه‌های بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می‌شود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گل‌هایی به رنگ سفید است. دارچین، بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن به‌عنوان ادویه به کار می‌رود. با توجه به گستردگی جغرافیایی گونه‌های مختلف دارچین سابقه پیدایش و نامگذاری آنها نیز متفاوت است. سابقه مصرف و شناسایی آن به مصر باستان و به حدود دوهزار سال قبل از میلاد برمی‌گردد. اما آنچه که در تاریخ به دارچین چینی مشهور شده در حقیقت نوعی از دارچین است که بومی چین بوده است. دارچین توانایی خارق‌ العاده‌ ای در مبارزه با خستگی‌ها و درگیری‌های ذهنی داشته و باعث افزایش تمرکز حواس می‌شود.

نعنا

این گیاه تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد ولی برگ‌ هایش کرک کمتری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایم‌ تر است. ساقه‌های آن دو نوع خزنده و زیرزمینی است. از میان ریشه‌ها، یک شاخه قائم و برگدار کوچک خارج می‌شود که برگ‌های آن بیضوی، نوک‌ تیز، دندانه ‌دار و کمی پوشیده از کرک بوده و از تمامی قسمت‌های آن بوی معطر و مطبوعی استشمام می‌شود. مواقعی که برای فکر کردن یا انواع هجوم‌های فکری در جلسات به انرژی زیادی احتیاج دارید عطر دلپذیر این گیاه را دستکم نگیرید. گیاه نعنا به عنوان یک بالابرنده سطح انرژی، ذهن را تقویت کرده و باعث افزایش قدرت تفکر و تمرکز می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha