سلامت نیوز : شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث(سلامت) در حالی دیروز با حضور نمایندگان 12 کشور جهان در نمایشگاه بین‌المللی تهران آغاز به‌کار کرد که معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در افتتاحیه این نمایشگاه از وزرای بهداشت که به تجهیزات پزشکی داخلی و اهمیت آن کم‌توجه بودند، گلایه کرد و گفت: وزیر بهداشت در هیچ دوره‌ای از این جنس حرف‌ها بلد نبوده است که بگوید این حوزه ثروت‌رسان است که اگر می‌زدند الان مشتری داشتیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از وطن امروز ؛ مصطفی قانعی‌ اظهار داشت: در مقوله تجهیزات پزشکی فقط در وزارت بهداشت کشورمان است که از تولید تا بازار، متولی آن معاونت تحقیقات و فناوری است اما در کشورهای دیگر متولی یکی نیست بنابراین از حوزه بهداشت و درمان، محققان، دانشگاه‌ها، تجهیزات و تأییدیه‌ها همه به دست این معاونت است و همه از ما انتظار دارند. وی افزود: یکی از نواقصی که نتوانسته‌ایم تجهیزات را پیش ببریم این است که این حوزه مساله مسؤولان نظام سلامت نشد. قانعی گفت: باید نقشه‌ای تهیه شود که حوزه تجهیزات و فناوری پزشکی مساله نظام شود و وزیری بیاید و در مجلس بگوید این حوزه مثل بنزین ثروت‌رسان است چرا که وزیر بهداشت در هیچ دوره‌ای از این جنس حرف‌ها بلد نبوده است که بگوید این حوزه ثروت‌رسان است که اگر می‌زدند الان مشتری داشتیم.

فرقی میان تجهیزات پزشکی و تجهیزات دفاعی نیست

معاون وزیر در ادامه یادآور شد: بین تجهیزات پزشکی و تجهیزات دفاعی فرقی وجود ندارد و اگر کشوری در حوزه تجهیزات دفاعی به مقامی رسیده می‌تواند سرریزش را به پزشکی بدهد. قانعی با تاکید بر اینکه باید توجه به حوزه تجهیزات پزشکی در قانون بودجه و برنامه ششم توسعه بیاید، تصریح کرد: فرصتی که هم اکنون وجود دارد ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان است تا بتوانند از صندوق نوآوری شکوفایی که امسال 500 میلیون دلار برای آن بودجه در نظر گرفته‌ایم تسهیلات بگیرند. وی اضافه کرد: در گذشته 7 مرکز رشد داشتیم که اکنون به 37 مرکز افزایش یافته و قرار است این مراکز نقشه تجهیزات ترسیم کنند و در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهند.

واردات سالانه یک میلیارد دلار تجهیزات

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درحاشیه این مراسم خاطرنشان کرد: ‌سالانه معادل یک میلیارد دلار تجهیزات پزشکی به کشور وارد می‌شود و اگراین اعتبارطی ۵ سال به وزارت بهداشت داده شود، واردات این اقلام به 10 درصد زمان فعلی کاهش می‌یابد. قانعی درباره کسری معاونت تحقیقات و فناوری گفت: 800 میلیون دلار واردات دارو و مواد اولیه دارویی است که به مسؤولان اعلام کرده‌ایم اگر سالی 200 میلیارد تومان به معاونت تحقیقات وزارت بهداشت پرداخت شود ظرف 3 سال کل نیاز کشور به واردات مواد اولیه بر طرف می‌شود.

داروهای جدید شهریور به بازار می‌آید

وی درباره 9 قلم داروی جدید نیز گفت: این داروها 4 قلم داروی ضدسرطان، 2 قلم داروی بیوتک و بقیه داروهای شیمیایی هستند که 4 قلم داروی ضدسرطان تحویل سازمان غذا و دارو شده، تأییدیه لازم را گرفته و آماده است تا شهریور وارد بازار شود اما برای تولید انبوه به خط تولید جدید نیاز داریم. قانعی یادآورشد: در زمینه تحریم‌ها آنچه در صنعت و شیمی نیاز داریم در حوزه مواد اولیه نیازی به خارج از کشور نداریم اما در حوزه تکنولوژی با برخی از کشورها قرارداد جدید منعقد کرده‌ایم. وی ویژگی امسال نمایشگاه تجهیزات پزشکی را حضور تولیدکنندگان داخلی عنوان کرد و گفت: این به این معنا نیست که تصور شود از خارج کشور امکان خرید وجود ندارد بلکه کیفیت تجهیزات داخلی بالا رفته و قادر به صادرات شده‌اند.

قانعی ادامه داد: تولید تجهیزات اتاق‌های عمل، مانیتورینگ، صنایع یک‌بار مصرف و تجهیزات مربوط به بیهوشی و همچنین دستگاه شتاب‌دهنده خطی، نشانگر بلوغ علمی در کشور است. معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت عنوان کرد: تصمیمی که گرفته شده است، گسترش این تجهیزات است تا بتوانیم با هماهنگی تولیدکنندگان مراکز رشد و صندوق‌های حمایتی، 7 هزار لوازم و تجهیزات پزشکی را تولید کنیم، به این ترتیب طی یک برنامه 5 ساله بیش از 85 درصد آنها را می‌توانیم فراهم کنیم.

نیاز به تخت بیمارستانی و دستگاه‌های بیهوشی

وی تصریح کرد: همه نیاز ما در حال حاضر به تخت بیمارستانی، دستگاه‌های بیهوشی و دستگاه‌های ارزبر تامین شده اما باید 100 میلیارد دلار صادرات تجهیزات پزشکی داشته باشیم که در حال حاضر 8 تا 15 میلیارد دلار است. قانعی درباره ارائه تسهیلات به شرکت‌های تجهیزات پزشکی گفت: شرکت‌های تجهیزات پزشکی که برای توسعه کالایی را تولید کنند که به صادرات منجر شود، برای این شرکت‌ها محدودیت تامین منابع وجود ندارد، می‌توانند دلار بگیرند و دلار تحویل دهند. وی ادامه داد: دانشجویان مقطع دکترا، فوق تخصص و آنهایی که برای اولین بار در حوزه تولید وارد شده‌اند می‌توانند از صندوق‌های غیردولتی استفاده کنند. معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درباره آخرین وضعیت دستگاه شتاب دهنده خطی گفت: ظرفیت تولید این دستگاه در فاز اول که در قشم راه‌اندازی شده 5 دستگاه در سال است که با توجه به نیاز کشور، می‌توانیم ظرفیت آن را تا سالانه 20 دستگاه افزایش دهیم. قانعی افزود: باید تعرفه‌ها طوری شود تا با خرید تجهیزات بتوانیم هزینه‌ها را جبران کنیم.

صادرات تجهیزات پزشكی به ۴۰ كشور جهان

در ادامه این مراسم قاسم آبخضر، رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران هلث و رئیس انجمن تولیدكنندگان لوازم پزشكی، دندانپزشكی و آزمایشگاهی گفت: بیش از ۵۴ درصد انواع تجهیزات پزشكی در كشور تولید می‌شود كه برخی از اقلام آن را به ۴۰ كشور دنیا صادر می‌كنیم. وی حضور فراوان تولیدكنندگان داخلی، تلفیق دستاوردهای صنعت و دانشگاه‌های علوم پزشكی و برگزاری همایش‌های مختلف در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی «ایران هلث» را از دستاوردهای این نمایشگاه عنوان كرد. آبخضر خاطرنشان كرد: ۱۸ كارگاه آموزشی در زمینه تجهیزات پزشكی در كنار این همایش برگزار خواهد شد. براساس این گزارش، نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، دندانپزشکی و دارویی ایران هلث در شانزدهمین دوره برگزاری خود، شاهد حضور410 شرکت‌کننده داخلی و خارجی از کشورهای کره‌جنوبی، مالزی، بلژیک، عراق، اردن، سوریه، آرژانتین، لبنان، تایوان، ایتالیا، قزاقستان و افغانستان است. این نمایشگاه تا 31 اردیبهشت در تهران برپاست.

صادرات 8 تا 10 میلیون دلاری تجهیزات پزشکی به خارج

حسین کیوان، مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه میزان صادرات تجهیزات پزشکی حدود 8 تا 10 میلیون دلار است، عنوان کرد: این درحالی است که میزان واردات تجهیزات پزشکی به کشور به 800 میلیون دلار در سال می‌رسد. وی با بیان اینکه در حال حاضر کمبودی درحوزه تجهیزات پزشکی درکشوروجود ندارد، افزود: 70 تا 80 درصد نیاز مراکز درمانی به ملزومات مصرفی پزشکی در داخل کشور تامین می‌شود که همگی آنها دارای تاییدیه‌های لازم از سوی وزارت بهداشت هستند. وی در ادامه با بیان اینکه وزارت بهداشت حداکثر تسهیلات را برای تولیدات داخلی تجهیزات پزشکی در نظر گرفته است، گفت: انجام فعالیت مربوط به تحقیقات و تولید تجهیزات وابسته به نانو در یک اتاق کوچک و در فضای شهری نیز میسر است، در این صورت حتی اگر محققی بخواهد در زیرزمین خانه‌اش کارهای تحقیقاتی خود را آغاز کند، به او مجوز می‌دهیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha