دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۰
کد خبر: 74177

سلامت نیوز : یکی از شایع ترین بیماری‌های ناشی از کار با رایانه، سندرم «کارپال تانل» است. این عارضه در اثر درگیری عصب مدیان دست بروز می کند که با علائمی چون گزگز و خواب رفتگی و درد در ناحیه ساعد تا آرنج حس می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ فعالیت در شغل‌های بسیار ظریف و یکنواخت مانند تایپ، قالی بافی و کار با رایانه فرد را در ابتلا به این سندرم مستعد می‌کند.

میزان بروز این بیماری در زنان بیشتر از مردان است (حدود شش درصد در خانم‌ها و حدود 0.6 درصد در آقایان) و خانم‌ها در سنین 30 تا 60 سال بیشتر با این مشکل مواجه هستند.

همانگونه که گفته شد درد، گزگز و خواب رفتگی از علائم این بیماری است که در اوایل بیماری این علائم فقط در هنگام خواب و استراحت ایجاد می شود.

به مرور و با شدت یافتن این بیماری علائمی چون افتادن اجسام از دست بیمار، از دست دادن مهارت انگشتان، ضعف و لاغری در برخی عضلات دست در فرد ظاهر می‌شود.

اگرچه عوامل زمینه‌ساز این سندرم متفاوت‌اند اما شکل و آناتومی مچ دست در برخی افراد آنها را مستعد ابتلا به این سندرم می‌کند. از عوامل زمینه ساز سندرم کارپال تانل می توان به دیابت، برخی بیماری‌های متابولیک ،کم کاری تیروئد وبارداری اشاره کرد. اگر علایم یاد شده را دارید، حتما برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید!

با گرفتن یک نوار عصب و عضله و انجام چند معاینه ساده، این مشکل تشخیص داده می‌شود و اگر در مراحل اولیه درگیری عصب میانی دست باشید، تنها با بستن مچ بند و استفاده از فیزیوتراپی یا لیزر و گاهی با تزریق موضعی، مشکل شما حل خواهد شد.

درمان‌های دارویی و تکنیک های خاص ورزشی نیز برای درمان کمک‌ کننده‌اند. در موارد شدیدتر که بیمار به درمان طبی جواب نمی‌دهد، نیاز به عمل جراحی است که این عمل نسبتا ساده، برای باز کردن تونل و آزادسازی عصب انجام می‌شود.

گمان نکنید هر کسی که دستش خواب می‌رود، لزوما به این بیماری مبتلاست، زیرا خواب رفتن دست علل دیگری نیز دارد، مثلا آسیب عصبی درگیری عصب در ناحیه ساعد، بازو، شانه آسیب های ناحیه گردن و حتی می‌تواند چنین علایمی را بروز دهد. گاهی وجود مشکلات مغزی و نخاع، علایمی این گونه را ایجاد می‌کند؛ بنابراین مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق بیماری الزامی است .

خانم‌های بارداری که علایم یاد شده را دارند، با اینکه معمولا پس از بارداری مشکل‌شان کاهش پیدا می‌کند، ولی گاهی اوقات، این مساله ادامه می یابد؛ لذا خانم‌های باردار نیز مانند دیگر خانم‌ها، نیازمند پیگیری و درمان هستند و حتی در طول بارداری می‌توان با درمان به موقع و تزریق موضعی به بیمار کمک کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha