چهارشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۵
کد خبر: 74391
سلامت نیوز : بر اساس تحقیق جدیدی که اخیراً در دانشگاه نیویورک صورت گرفته، مشخص شده است که آپنه خواب خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد.
 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛ آپنه؛‏ به معنی قطع موقت تنفس به هر علت است. در هنگام آپنه عضلات تنفسی هیچ‌گونه حرکتی ندارند و حجم ریه ثابت است. آپنه‌ خواب عبارتست‌ از وقفه‌ تنفسی‌ بیش‌ از 10 ثانیه‌ هنگام‌ خواب‌.

آپنه‌ می‌تواند انسدادی‌ باشد یعنی در اثر انسداد راه‌های‌ هوایی‌ فوقانی بوجود آید، ممکن است مركزی بوده‌ یعنی به‌ علت‌ مشكلات‌ مغزی ایجاد شود و همچنین‌ می‌تواند مختلط‌ باشد. .آپنه که باعث می‌شود فرد هنگام خواب به دفعات از خواب بپرد، با افزایش سن متداولتر می‌شود.

آپنه‌ انسدادی بیشتر در افراد چاق‌ و میانسال‌ دیده‌ می‌شود ولی در هر سنی‌ می‌توان‌ به این‌ مشكل‌ برخورد. همچنین‌ آپنه‌ انسدادی در کودکانی كه‌ لوزه‌ بزرگ‌ دارند نیز بسیار دیده‌ می‌شود. آپنه‌ مركزی بیشتر در افراد مسن‌ و در بیماران‌ قلبی و همچنین‌ بیمارانی که‌ سكته‌ مغزی داشته‌اند، دیده‌ می‌شود.

دکتر ریکاردو اوسریو، استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک، درباره این تحقیق می‌گوید: بسیار واضح است که داشتن خواب کافی برای حافظه بسیار اهمیت دارد، در نتیجه هر عاملی که مانع از داشتن خواب کافی و مناسب شود بر حافظه اثر گذاشته و منجر به بیماری‌های مغزی از جمله آلزایمر می‌شود. 

وی افزود:البته عادت‌های خواب با افزایش سن تغییر می‌کنند. همچنین اختلالات تنفسی هنگام خواب با افزایش سن، بیشتر می‌شود. در واقع باید رابطه بین خواب، سن و حافظه مورد تحقیق بیشتری قرار گیرد.

برخی افراد که از اختلال تنفسی در خواب رنج می‌برند ممکن است حتی تا 35 مرتبه در ساعت از خواب بپرند و نیاز به گرفتن هوا با تنفس عمیق داشته باشند.

در این تحقیق، محققان دریافتند که در افراد لاغر که مبتلا به اختلال تنفسی هنگام خواب هستند بیشتر علائم ابتلا به آلزایمر دیده می‌شود. این موضوع رابطه بین آسیب‌های مغزی و میزان گلوکوز خون را به خوبی نشان می‌دهد.

گرچه اضافه وزن خطر ابتلا به آپنه خواب را افزایش می‌دهد، اما افراد چاقی که اختلال تنفسی دارند کمتر علائم آلزایمر را از خود نشان می‌دهند.

در مورد این پژوهش که هنوز مجهولات بسیاری دارد، باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha