مجید ابهری ، رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی گفت:« سندرم خود زشت پنداری در کنار ناهنجاری خود نمایشی باعث می شود که این افراد از نگاه دیگران به خود لذت ببرند ، این افراد از نظر روانی و رفتاری دچار کمبودهای عاطفی و تربیتی می باشند و برای پر کردن خلاءها و کمبودهای خود دست به این گونه حرکات می زنند ».

نشان دادن زیبایی ظاهری راهی برای جبران کمبود عاطفی است/ سندرم خود زشت پنداری عامل گرایش به مکملهای بدنسازی
سلامت نیوز: مجید ابهری ، رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی گفت:« سندرم خود زشت پنداری در کنار ناهنجاری خود نمایشی باعث می شود که این افراد از نگاه دیگران به خود لذت ببرند ، این افراد از نظر روانی و رفتاری دچار کمبودهای عاطفی و تربیتی می باشند و برای پر کردن خلاءها و کمبودهای خود دست به این گونه حرکات می زنند ».

دکتر مجید ابهری در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز در رابطه با اهمیت زیبایی ظاهری در میان جوانان امروزی گفت :«انسان از نگاه رفتار شناسی موجودی زیبایی طلب یا زیبایی جو می باشد به دلیل همین فرایند رفتاری همواره به دنبال زیباتر شدن بوده وهست ».

وی در ادامه گفت : «انسان ها همیشه سعی می کنند با استفاده از ابزارهای مختلف خود را جلوه گر بسازند ، متاسفانه در پاره ای از موارد این رفتار انسانی تبدیل به فرایند ناهنجاری شده است که باعث به زحمت افتادن خود و دیگران می شود . این افراد در دو طبقه قرار می گیرند :طبقه اول افرادی که فقط به دنبال زیبایی اعضای صورت خود هستند که 90 درصد این گروه زنان هستند که با جراحی پلاستیک ، جراحی لب ، بینی ، تزریق انواع ژل ها ، خالکوبی لب و ابرو و هم چنین استفاده از انواع لوازم آرایش به دنبال زیبایی می باشند. دسته دیگر جوانی که در سنین بلوغ و بعد از آن به دنبال زیبایی اندام بوده و با استفاده از ابزار ورزشی و استفاده از داروهای مکمل سعی می کنند بازوها و سینه هایی ستبر داشته باشند و خود را به نمایش بگذارند ».

مجید ابهری ، رفتار شناس افزود:« هر دو گروه از نظر رفتار شناسی دارای سندرم خود زشت پنداری می باشند و در طبقه انسان هایی قرار می گیرند که زیبایی بدن محور می باشند یعنی زیبایی اولین مرحله زندگانی و روابط اجتماعی آنها می باشد ».

این رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی گفت:«خود زشت پنداری باعث گردیده است که کشور ما در مصرف لوازم آرایش در دنیا جایگاه هفتم و در آسیا مقام دوم را پیدا کند .تعداد افرادی که در کشور ما جراحی پلاستیک می کنند تقریبا دو یا سه برابر تعداد افراد در اروپا است ».

وی تاکید کرد :« استفاده از لوازم آرایش یا استفاده از انواع جراحی ها راهی برای بهتر زیستن نیست و فقط برای عرضه زیبایی ها می باشند ».

مجید ابهری ، رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی گفت:« سندرم خود زشت پنداری در کنار ناهنجاری خود نمایشی باعث می شود که این افراد از نگاه دیگران به خود لذت ببرند ، این افراد از نظر روانی و رفتاری دچار کمبودهای عاطفی و تربیتی می باشند و برای پر کردن خلاءها و کمبودهای خود دست به این گونه حرکات می زنند ».

وی در ادامه در رابطه با داروهای لاغری چنین بیان کرد:« داروهای لاغری که در ماهواره  تبلیغ می شود یا در سالن های آرایشی به فروش می رسد حاوی ماده آمفتامین می باشند که این ماده همان شیشه است که بعد از این که خانم ها  یک یا دو باراین داروها را  استفاده کردند متوجه می شوند که معتاد شده اند . برخی از افراد برای لاغر شدن تن به هرکاری می دهند .هر کدام از داروهای لاغری که مورد تائید وزارت بهداشت و درمان یا پزشکان متخصص نباشد می تواند به عنوان سم مهلک زندگی افراد را به خطر بیاندازد».

مجید  ابهری در ادامه افزود:« از کار افتادن کبد و کلیه ، ریزش کامل مو و توقف ترشح هورمون زنانه ، یا ئسگی و پیری زود رس می توانند از جمله عوارض استفاده از قرص های لاغری باشد ».

این رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی ،در پایان به جوانان چنین توصیه کرد:« توصیه به جوانان به خصوص دختران این است که زیبایی ظاهر را اولویت خود در زندگی قرار ندهند زیرا زیبایی ظاهر ماندگار نیست و باید به دنبال زیبایی باطن و سیرت خود باشند.

توصیه به پسران این است که در هنگام انتخاب همسر زیبایی ظاهری را ملاک ارزیابی خود قرار ندهند زیرا این گونه معیارها در شش ماه اول زندگی عادی می شود به همین علت است که آمارطلاق در پنج سال اول زندگی 85 درصد می باشد بنابراین به جای توجه به زیبایی ها و به خطر انداختن جان و آینده خود به دنبال تقویت روح و روان خود باشند و منطقی فکر کنند ، زیبایی تا جایی ضرورت دارد که جان انسان را به خطر نیاندازد ».

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha