دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۲
سلامت نیوز : پژوهشگران آلمانی در جدیدترین تحقیقاتشان دریافته‌اند که مغز قادر به تمایز قائل شدن بین خنده ناشی از شادی، قلقلک یا تمسخر دیگران است و هر نوع خنده تاثیر متفاوتی بر سلامت فرد می‌گذارد.تحقیقات این روان‌شناسان نشان می‌دهد، انواع مختلف خنده دارای تاثیرات متفاوت است و انسان از سنین کودکی قادر به تمایز قائل شدن بین خنده‌های مختلف است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ این محققان از دانشگاه توبینگن آلمان با بررسی تغییرات در الگوی مغز 33 زن سالم و بررسی شبکه ادراکی ـ احساسی این زنان در زمان شنیدن انواع مختلف خنده پی بردند، بخش‌هایی از مغز که به پردازش اطلاعات اجتماعی و سطح بالا حساس هستند، بیشتر به خنده‌های ناشی از شادی یا قلقلک و مناطق حساس به صداهای پیچیده به خنده‌های تمسخرآمیز واکنش نشان می‌دهند.

در این تحقیق برای نیمی از داوطلبان یک فیلم کمدی بصورت جمعی نمایش داده شد و گروه دوم نیز یک فیلم کسالت بار را تماشا کردند؛ پس از اتمام فیلم، نمونه‌گیری از سلول‌های ایمنی موسوم به سلول‌های قاتل طبیعی گرفته شد که با سلول‌های سرطانی ترکیب و میزان اثربخشی آنها در زمان وقوع بیماری مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج به دست آمده نشان می‌دهد، افرادی که هنگام دیدن فیلم کمدی خندیده بودند، از سیستم ایمنی قوی‌تری برخوردار بودند و خنده می‌تواند تا 40 درصد سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

دکتر دیرک ویلدگروبر، سرپرست تیم تحقیقاتی خاطرنشان می‌کند: خندیدن به کسی یا خندیدن با دیگران با پاسخ‌های متفاوت مغز همراه است؛ مغز با قدرت تمایز قائل شدن بین انواع مختلف خنده (ناشی از شادی، قلقلک یا تمسخر) می‌تواند عملکرد بدن در مقابل بیماری‌ها را تقویت کند.

در ادامه این تحقیق، با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) فعالیت مغزی افراد هنگام شنیدن سه نوع خنده مختلف مورد بررسی قرار گرفت.

خنده ناشی از قلقلک در پستانداران غیرانسانی نیز دیده می‌شود، اما در انسان دارای عملکردهای پیچیده‌ای است که می‌تواند دارای بار مثبت یا منفی بوده و الگوهای ارتباطی متفاوتی در مغز ایجاد کند.

مناطق مغزی حساس به پردازش اطلاعات اجتماعی پیچیده در زمان شنیدن صدای خنده ناشی از شادی یا قلقلک فعال می‌شود که این فعالیت در زمان شنیدن خنده تمسخرآمیز دیده نمی‌شود.

به گفته محققان، محرک‌هایی که بر این الگوها تاثیر می‌گذارند، می‌تواند برای آزمایش روش‌های درمانی جایگزین مورد استفاده قرار بگیرد.

نتایج این مطالعه در مجله PLOS ONE منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha