دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۹
کد خبر: 74662
سلامت نیوز : «تخت خالی نداریم»؛ این حكایت تقریبا هر روز اورژانس برخی بیمارستان‌ها در شهرهای بزرگ و كوچك است. تراكم مراجعات و كمبود تخت و امكانات در اورژانس‌های بیمارستانی یكی از مهم ترین معضلات نظام سلامت است و بر اساس آمارها بخش عمده ای از نارضایتی‌های مردم از بیمارستان‌ها به بخش‌های اورژانس بازمی گردد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ابتکار ؛ گاهی شرایط به گونه‌ای است كه اورژانس یك بیمارستان تا آن اندازه متراكم می‌شود كه پرسنل درمانی، بیماران را به سختی پذیرش می‌كنند و گاهی نیز به بیماران گفته می‌شود كه تخت خالی نداریم. نشستن پای درد دل بیماران و خانواده‌هایی كه در شرایط اورژانسی بیماران خود را جهت مداوا به بیمارستان آورده اند مشكلات متعدد موجود در مراكز اورژانس را آشكار می‌كند. مشكلاتی كه ظاهرا در اكثر بیمارستان‌های كشور یكسان است و عمدتا به ترافیك مراجعات و كمبود تخت و نیرو برمی گردد.

مسعود كاظمی همراه یك بیمار است.او می‌گوید: برادرم به سختی تصادف كرده بود و او را به یكی از بیمارستان‌های تهران رساندم اما آنها تخت آی.سی.یو نداشتند و مدت زیادی را معطل ماندیم درحالیكه ممكن بود در این مدت جان برادرم به خطر بیفتد. به گفته این فردبرخی از اورژانس‌ها به علت شلوغی و برخی دیگر به دلیل نداشتن تخت بستری كافی، بیمار را پذیرش نمی‌كنند. زهرا زندی نیز می‌گوید: بیمار خود را از كرمانشاه به بیمارستان دولتی در تهران انتقال دادم اما بیمارستان از پذیرش بیمار خودداری می‌كند. مسئولان بیمارستان به من گفتند كه باید بیمار از طریق آمبولانس به بیمارستان منتقل شده باشد تا او را پذیرش كنند.

دكتر احمدرضا سروش رئیس بیمارستان شریعتی در این باره به ایرنا می‌گوید: متاسفانه امسال به علت شرایط اقتصادی، مراجعات مردمی به بیمارستان‌های دولتی بیشتر شده است و بیمارستان‌ها با كمبودهای متعددی از جمله كمبود پرستار و كمبود تخت‌های مراقبت‌های ویژه روبرو هستند.وی می‌افزاید: گاهی نیز تجهیزات بیمارستان‌ها خراب می‌شود و نیاز به تعمیر دارد كه اینگونه مواقع برای بیمارستان‌ها معضل است چراكه اگر بطورمثال دستگاه سی.تی.اسكن بیمارستانی خراب شود بیماران با مشكلات فراوانی روبرو خواهند شد.رئیس بیمارستان شریعتی خاطرنشان می‌كند: متاسفانه توزیع بیماران در بیمارستان‌های تهران مناسب نیست و مركز توزیع بیمار به بیمارستان وجود ندارد.سروش تاكید می‌كند: برغم تمام این مشكلات هیچ بیمارستانی حق ندارد درصورتی كه بیمار شرایط ثابتی ندارد از پذیرش او خودداری كند چراكه جان بیماران به مخاطره می‌افتد.

وی تصریح می‌كند: متاسفانه اگر بیماری به خدمات ویژه ای نیاز داشته باشد، بیمارستان‌ها به سادگی او را پذیرش نمی‌كنند بطورمثال اگر من بیمار بدحالی را پذیرش كنم دیگر امكان جابجایی او به بیمارستان دیگر به این سادگی‌ها امكان پذیر نیست. رئیس بیمارستان شریعتی اضافه می‌كند: توزیع بیماران در بیمارستان‌ها باید به گونه ای باشد كه قبل از مراجعه بیمار به بیمارستان‌ها اطلاع داده شود تا شرایط را برای پذیرش بیمار فراهم كنند اما اكنون چنین سیستمی در كشور وجود ندارد.

سروش تاكید می‌كند: سیستم توزیع بیماران در بیمارستان‌های كشور به ویژه تهران نیاز به سامانه ای حاكمیتی دارد. پیدا كردن بیمارستان مناسب برای بیماران كار مردم نیست بلكه نیازمند سیستم هوشمندی است كه برای تحقق آن، بیمارستان‌ها نیز باید همكاری كنند.به طور مثال اكنون بیمارانی از شهرهای دیگر مانند اراك بطور سرخود به بیمارستان‌های تهران مراجعه می‌كنند درحالیكه این بیماران باید از بیمارستان‌های دیگر به بیمارستان‌های مرجع، ارجاع داده شوند.معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز درباره شلوغی بیمارستان‌ها می‌گوید: پراكندگی بیمارستان‌ها در كشور در سال‌های اخیر به گونه ای طراحی شده است تا مشكل تراكم بیماران در برخی از بیمارستان‌ها به وجود نیاید.دكتر حسن امامی رضوی با بیان اینكه عمده مشكل بیماران در بخش بستری است، می‌افزاید: بیمارستان‌های شهرستان‌های كوچك معمولا مشكلی در زمینه پذیرش بیماران ندارند چراكه به اندازه كافی تخت دارند.

وی ادامه می‌دهد: اما بیمارستان‌های مراكز استان‌ها به ویژه تهران به دلیل تعداد ارجاعات زیاد بیماران از شهرستان‌ها با تراكم فراوان بیماران روبرو شده اند.معاون وزیر بهداشت خاطرنشان می‌كند: بیمارستان‌های دولتی تهران شلوغ است و این شلوغی طی دو تا سه سال اخیر تشدید شده چون هزینه بیمارستان‌های خصوصی افزایش یافته است.امامی رضوی می‌گوید: شلوغی و تراكم بیماران در برخی بخش‌های بیمارستانی بیش از سایر بخش‌ها است بطور مثال چندان در بخش تخت‌های ویژه سی. سی. یو مشكل نداریم اما در بخش‌های تخت آی.سی.یو مشكل داریم. وی ادامه می‌دهد: دلیل این امر آن است تخت‌های سی.سی.یو بیشتر توسعه یافته اند چراكه هزینه گسترش آنها كمتر است اما هزینه ایجاد تخت‌های آی.سی.یو بالا است.

معاون وزیر بهداشت تصریح می‌كند: هرچند طی سه سال اخیر تعرفه تخت‌های آی. سی. یو بهبود یافته تا بخش خصوصی به راه اندازی اینگونه تخت‌ها تمایل پیدا كند اما این تخت‌ها گسترش لازم را نیافتند.

امامی رضوی می‌گوید: تعداد تخت‌های بستری در بخش‌های ارتوپدی، جراحی اعصاب و سكته مغزی، كافی نیست بنابراین با تراكم بیماران در این بخش‌ها روبرو هستیم و این بخش‌ها نمی‌توانند پاسخگوی نیاز مراجعان باشد.معاون وزیر بهداشت می‌گوید: طی سال‌های اخیر اقدامات مختلفی برای گسترش تخت‌ها در بیمارستان‌های تهران انجام شده است. امامی رضوی می‌افزاید: طی 25 سال اخیر، بخش بیمارستانی دولتی در تهران افتتاح نشده بلكه طرح‌های توسعه ای به صورت افزوده شدن تخت به بیمارستان‌های قبلی بوده است.وی خاطرنشان می‌كند: البته سازمان تامین اجتماعی، بیمارستان میلاد را افتتاح كرده اما آن هم پاسخگویی خودش را دارد بنابراین باید تعداد تخت‌ها را اضافه كنیم.

معاون وزیر بهداشت یادآور می‌شود: در سال‌های 89 و 90 طرح افزایش و ترمیم تخت‌های بیمارستان‌های دولتی تهران آغاز شده تا براساس آن سه هزار تخت داخل بیمارستان‌های امام خمینی (ره)، شریعتی و شهدا راه اندازی شود. امامی رضوی می‌گوید: در این سال ها800 تخت مراقبت‌های ویژه آی.سی.یو به بیمارستان‌های كشور اضافه شد كه 200 تخت آن در تهران بود اما هنوز پاسخگویی كامل نشده است.

وی در ادامه به تشكیل ستاد هدایت درمان اشاره می‌كند و می‌افزاید: در سال‌های اخیر، ستاد هدایت درمان تشكیل شده تا مردم در مراجعه به بیمارستان‌ها سرگردان نباشند؛ وظیفه این ستاد، جایابی برای بیمار است.

معاون وزیر بهداشت یادآور می‌شود: شماره تلفن این ستاد در همه بخش‌های اورژانس بیمارستان‌ها نصب شده است و پاسخگویان این سامانه به صورت شبانه روزی، بیماران را در مراجعه به بیمارستان ها، راهنمایی می‌كنند.امامی رضوی خاطرنشان می‌كند: طی چند ماه اخیر نیز شماره تلفن 1490 برای عموم مردم اعلام شده است تا اگر مشكلی در اورژانس برای پذیرش بیمار خود دارند، همان لحظه تماس بگیرند.

معاون وزیر بهداشت می‌گوید: كارشناسان وزارت بهداشت به محض تماس مردم، موضوع را پیگیری می‌كنند؛ اگر بیمار در اورژانس مستقر باشد، كارشناسان كمك می‌كنند تا كار بیماران، سریع تر انجام شود.

امامی رضوی تصریح می‌كند: به هرصورت نمی‌گوییم مشكلی در پذیرش بیماران وجود ندارد اما راهكارهایی نیز از جمله گسترش تخت‌ها برای حل این معضل درنظر گرفته شده كه در حال پیگیری آنها هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha