دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۰
کد خبر: 74671

عفونت ویروسی، عفونت میکربی، آلرژی و حساسیت بهاری در ابتلای کودکان به خروسک نقش دارند.

آلرژی بهاری می‌تواند موجب خروسک کودکان شود
سلامت نیوز : متخصص کودکان گفت: عفونت ویروسی، عفونت میکربی، آلرژی و حساسیت بهاری در ابتلای کودکان به خروسک نقش دارند.

محمدعلی رئیسی در گفت‌‌‌وگو با فارس، اظهار داشت: خروسک، گرفتگی صداست که بر اثر تورم و التهاب طناب‌های صوتی به وجود می‌آید و در نهایت باعث دو رگه شدن صدا می‌شود.

عضو هیئت مدیره انجمن پزشکان کودکان ایران ادامه داد: خروسک می‌‌تواند ناشی از عفونت ویروسی یا عفونت میکربی باشد؛ گاهی نیز وجود گره بر روی طناب‌های صوتی و نوعی سرطان می‌تواند باعث خروسک شود که البته این علت نادر است.

متخصص کودکان، عامل دیگر خروسک را بیماری سل دانست و افزود: سل نیز به علت عفونت میکربی ایجاد می‌شود و می‌تواند بر روی طناب‌های صوتی تأثیر بگذارد.

رئیسی، شایع‌ترین علل ایجاد خروسک را بیماری‌های ویروسی دانست و افزود: ویروس‌ها اولین جایی را که درگیر می‌‌کنند طناب‌های صوتی و حنجره است. می‌توانند این ناحیه را ملتهب کرده و صدا را دو رگه کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن پزشکان کودکان ایران، آلرژی و حساسیت بهاری را در ایجاد خروسک مؤثر دانست و افزود: مواد آلرژن از راه بینی وارد دستگاه تنفسی می‌شوند. بر روی طناب‌های صوتی می‌نشینند. آنها را دچار التهاب می‌سازند. التهاب طناب صوتی باعث می‌شود که صدا حالت نرمال نداشته باشد و به صورت خروسک بروز پیدا کند.

متخصص کودکان دوره این بیماری را بین یک تا چند روز متغیر دانست و افزود: بهتر است ظرف 48 تا 72 ساعت به پزشک مراجعه کرد اما دیده شده که خانواده‌ها این بیماری را « سرمای توی گلو » عنوان کرده و به پزشک مراجعه نمی‌کنند.

رئیسی ادامه داد: اگر این بیماری بیش از دو هفته طول بکشد دیگر حالت آلرژی و عفونت نیست و باید بررسی بیشتری شود. شاید گره در طناب صوتی وجود داشته باشد یا اینکه کودک ضایعه‌ای غیر میکروبی و آلرژیک داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha