دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۲۶
کد خبر: 74675

طی سال های اخیر با بالا گرفتن تب طب سنتی در جامعه ، هر كسی كه سررشته ای از گیاهان دارویی یا روش های دیگر طب سنتی دارد برای خود مطبی برپا كرده و به نام طبیب اقدام به تجویز نسخه های گوناگون برای مردم می كند.

سلامت نیوز : درمان با گیاهان دارویی، طب مكمل، حجامت، زالو درمانی، گیاهان دارویی، ذن تراپی (فشار درمانی)، طب سوزنی و داروهای گیاهی از جمله روش های درمانی هستند كه آنها را منتسب به طب سنتی دانسته و از آنها برای درمان انواع بیماری ها بهره می گیرند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛ هرچند كه طب سنتی ریشه ای تاریخی در ایران دارد اما برخی از افراد با سوء استفاده از اعتماد مردم به طب سنتی ، آن را دستمایه سودآوری های خود قرار داده و هر دارو یا روش درمانی را به نام طب سنتی برای مردم تجویز می كنند.

طب سنتی در كشور ، رشته ای نوپا است كه دانش آموختگان آن در آینده نزدیك به طبابت می پردازند درحالیكه هم اكنون تعداد زیادی از غیرمتخصصان علوم پزشكی با گذراندن دوره های آموزشی و حتی بدون گذراندن دوره های آموزشی و تنها با تكیه بر تجارب اندك یا دانسته های اشتباه خود اقدام به طبابت در زمینه طب سنتی می كنند.هرچند طب سنتی در فرهنگ و حتی آموزه های دینی ایران ریشه دارد اما باید توجه داشت كه تاكید طب سنتی بر حفظ سلامت است و كمتر به شیوه های درمانی می پردازد.

با این وجود گاهی تجویز نادرست شیوه های درمانی طب سنتی ، عوارض خطرناكی را برای افراد به وجود می آورد بطور مثال هرچند حجامت فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد اما حجامت نامناسب موجب كم خونی ، فراموشی وغلیظ ترشدن خون می شود.'نسرین حسنی' یكی از افرادی است كه در استفاده از طب سنتی دچار عارضه شده است.

او به ایرنا می گوید: به دلیل وزن كم غیرطبیعی تصمیم گرفتم از روش طب سوزنی استفاده كنم.وی می افزاید: برای استفاده از این روش، هشت جلسه یك ساعت و نیمی نزد پزشكی كه در این زمینه كار می كرد، رفتم. این پزشك ادعا می كرد با استفاده از طب سوزنی اعصاب من را تحریك كرده تا اشتهایم بیشتر شود.حسنی خاطرنشان می كند: با این وجود نه تنها اضافه وزن پیدا نكردم بلكه پس از پایان جلسات طب سوزنی، شش كیلو از وزنم كم شد.

**طب سنتی نیاز به منبع علمی دارد
استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران در این باره به خبرنگار ایرنا می گوید: متاسفانه اوضاع به گونه ای شده است كه هیچ نظارت و كنترلی بر طب سنتی در كشور نمی شود.دكتر 'حبیب انصارین' می افزاید: هرچند مسوولان مربوطه مطالبی درباره ساماندهی طب سنتی در كشور می گویند اما این گفته ها تا امروز محقق نشده است.

وی خاطرنشان می كند: طب سنتی نیازمند تحصیلات، علم و منابع كافی است . من با تمام تخصصم جرات نمی كنم روش های طب سنتی را بدون پایه علمی به بیماران ارایه كنم اما متاسفانه برخی افراد با علم های 'از من درآوردی' روش های درمانی خود را توجیه می كنند.

**بزرگنمایی اثر شفابخشی داروهای طب سنتی
این استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران ادامه می دهد: برخی افرادی كه در زمینه طب سنتی كار می كنند درباره اثر شفابخشی گیاهان دارویی طب سنتی، اغراق می كنند در حالیكه تجویز دارو باید روی حساب و كتاب باشد.

انصارین می گوید: بطور مثال اخیرا ادعا می شود با طب سنتی می توان سرطان و بیماری ام.اس را درمان كرد و با اخذ هزینه های گزاف از بیمارانی كه خود مشكلات زیادی دارند آنها را فریب می دهند.

وی خاطرنشان می كند: بطور مثال اكنون یك آمپول خوراكی را به قیمت دو و نیم میلیون تومان به بیماران می فروشند و ادعا می كنند كه سرطان را درمان می كند. مگر درمان سرطان با یك آمپول خوراكی ممكن است؟

این استاد دانشگاه علوم پزشكی یادآور می شود: طب سنتی بسیار گسترده است اما برخی افراد یك جزء آن را یادمی گیرند و با آن هم می خواهند همه بیماری ها را درمان كنند.
انصارین می افزاید: باید آموزش های لازم در زمینه طب سنتی ساماندهی شود.

به هرحال اكنون شرایط به گونه ای است كه فرقی ندارد لیسانس باشی یا حتی دیپلم بلكه با كمی اطلاعات جسته و گریخته می توان نسخه گیاهی یا یك نسخه روش درمانی برگرفته از طب سنتی را برای بیمار پیچید.

متاسفانه این نسخه پیچی ها حتی در مردم عامه نیز دیده می شود و به یكدیگر داروهای گیاهی یا روش های درمانی طب سنتی را معرفی می كنند كه استفاده از این شیوه ها، پیامدهای زیانباری برای سلامت بدن به دنبال دارد.

ساماندهی طب سنتی در كشور، تعیین چهارچوب سیاست گذاری، اطمینان از ایمنی و اثر بخشی كیفیت طب سنتی، تسهیل دسترسی و ترویج استفاده مناسب از طب سنتی از جمله اقداماتی است كه انجام آنها برای ممانعت از سوء استفاده برخی افراد از این طب، ضروری به نظر می رسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha