سلامت نیوز : قائم مقام معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به آمار مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در دنیا نسبت به تهدید صنایع دخانی در زمینه ترویج مصرف سیگار در کشورهای در حال توسعه هشدار داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر مهدی شادنوش در مراسم «روز جهانی بدون دخانیات» با اشاره به گردش اقتصادی صنایع دخانی، گفت: دخانیات سالانه شش میلیون نفر را در دنیا به کام مرگ می‌کشاند. همچنین 600 هزار نفر جمعیت در سال در مواجهه با دود دسته دوم دخانیات، جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که مرگ و میر وابسته به استعمال دخانیات، مانند مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و ریوی و همچنین سایر بیماری‌های غیرواگیر قابل ارزیابی نیست.

وی با اشاره به سیاست کشورهای توسعه یافته در جهت کنترل مصرف مواد دخانی، ادامه داد: از جمله این سیاست‌ها، افزایش مالیات بر دخانیات و همچنین افزایش قیمت مواد دخانی است که به میزان قابل توجهی توانسته از گسترش مصرف مواد دخانی جلوگیری کند. البته در ازای خروج افراد وابسته به مواد دخانی، صنایع دخانی به دنبال جمعیت مصرف‌کننده جایگزین هستند. در این راستا از زیرساخت‌های اقتصادی ضعیف جوامع در حال توسعه سوء استفاده می‌کنند.

قائم مقام معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به افزایش سالانه 3.4 درصدی مصرف مواد دخانی در کشورهای در حال توسعه ادامه داد: بر این اساس در این زمینه باید سیاست‌های جدید برای مبارزه با مصرف مواد دخانی لحاظ شود و از ترویج تبلیغ این ماده مرگبار جلوگیری شود.

شادنوش با اشاره به سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت بهداشت در زمینه کنترل مصرف مواد دخانی، گفت: این اقدامات از سال 73 آغاز شده است که اگرچه کافی نیست، اما در مقایسه با اقدامات سایر بخش‌ها قابل ملاحظه است.

به گفته وی، در حال حاضر 10.8 درصد جمعیت بین 15 تا 64 سال در کشور مواد دخانی مصرف می‌کنند. این تعداد جمعیت روزانه حدود 13.5 نخ سیگار مصرف می‌کنند که آمار قابل توجهی است و نشان‌دهنده مسیر طولانی برای مبارزه با این مشکل است.

قائم مقام معاون بهداشتی وزیر بهداشت در این باره ادامه داد: هزینه‌های سرسام‌آور ناشی از مصرف مواد دخانی و همچنین منابع محدود در کشور ایجاب می‌کند که تا حد امکان در این زمینه در بخش بهداشت، سرمایه‌گذاری مناسب صورت گیرد تا در آینده ریشه‌کنی این ماده کشنده را شاهد باشیم.

شادنوش، بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه کنترل مصرف دخانیات، تاکید کرد و گفت: لازم است قبح و زشتی در این صنعت به وجود آید تا سازمان‌های مختلف تصور نکنند که می‌توانند برای سودآوری بیشتر نسبت به ترویج این مواد فعالیت کنند.

وی با اشاره به مضرات مصرف قلیان گفت: متاسفانه آمارها حاکی از آن است که سه درصد جمعیت بالای 15 سال با قلیان آشنایی دارند، اگرچه قلیان وسیله تفریحی است که همیشه در دسترس نیست؛ اما بعضا مصرف آن ترویج می‌شود و عنوان می‌شود که مضرات کمتری نسبت به سیگار دارد. این موضوع نیز نیازمند فعالیت‌های فرابخشی است.

قائم مقام معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان «ممنوعیت ترویج، تبلیغ و حمایت از مواد دخانی» از سوی سازمان بهداشت جهانی، گفت: سه درصد نوجوانان 13 تا 15 ساله کشور با مواد دخانی آشنایی دارند و باید به سمتی حرکت شود که از این موضوع جلوگیری شود. این چنین اقداماتی نیازمند فرهنگ‌سازی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha