سلامت نیوز :مهدی ناصری ظهر امروز در همایش روز جهانی بدون دخانیات که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: مصرف مواد افیونی عموماً در بسیاری از بیماری‌ها و مرگ و میر زودرس بین جوانان و حتی سایر افراد جامعه نقش عمده‌ای دارد و 2 درصد از بودجه GDP کشورها را به خود اختصاص می‌دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از 5 میلیون مرگ و میر به مصرف دخانیات و مواد مشابه آن نسبت داده می‌شود اظهار داشت: سالانه بیش از هزار و 750 میلیارد تومان برای خرید مواد دخانی در کشور صرف می‌شود که بیش از 2 برابر این مقدار صرف درمان بیماریها و عوراض ناشی از آن می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پززشکی البرز، مصرف قلیان را پس از سیگار یکی دیگر از مشکلات برشمرد و گفت: مصرف قلیان پدیده فعلی جامعه ما نیست بلکه در اقشار مختلف جامعه از قدیم به عنوان تفنن و سرگرمی یاد شده است. آمارها نشان می‌دهد گرایش به قلیان به سن 13 سال رسیده است و 1.14 درصد نوجوانان 13 تا 15 سال کشور قلیان مصرف می‌کنند، این در حالی است که در سالهای 70 تا 78 ، مصرف قلیان در گروه سنی 15 تا 24 سال 8 دهم درصد بود.

به گفته ناصری 70 درصد جوانان زیر 20 سال مهمان سفره‌خانه‌های سنتی هستند در حالی که یک وعده قلیان برابر 20 تا 50 نخ سیگار است.

وی در مورد ضرورت ممنوعیت قلیان در سطح جامعه گفت: معمولاً زیان‌بارترین تفاله‌های تنباکو که باید به زباله‌دان ریخته شوند با مزه و طعم‌های مختلف فرآوری می‌شود تا برای قلیان مصرف شود، از طرفی درجه حرارت زیاد، تولید گاز CO2 و مکش‌های مکرر ریوی که اصطلاحاً می‌گویند نفس عمیقی داشته باشید زمینه‌ساز سرطان‌های مختلف است.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی البرز به این نکته اشاره کرد که برخی گیجی ناشی از کشیدن قلیان را به مرغوبیت تنباکو نسبت می‌دهند درحالی که ناشی از گازهای متصاعد شده مسموم از سوختن زغال قلیان است که مستقیم به بدن انتقال می‌یابد و هرچه قلیان عمیق‌تر تنفس شود دود آن تا انتهای ریه نفوذ می‌کند.

وی اذعان داشت: مواد بیماری‌زایی که از تنباکوی عادی متصاعد می‌شود مکانیستم دفاعی بدن را پایین می‌آورد و نیکوتین موجود در قلیان بسته به نوع تنباکو تا 5 برابر هروئین اعتیادآور است.

ناصری تاکید کرد: طول عمر افرادی که سابقه مصرف تنباکو دارند به طور متوسط 20 سال کمتر از دیگران است و شیوع سرطان ریه در این افراد 80 درصد و بیماری‌های قلبی‌عروقی 30 درصد نسبت به افرادی که مواد دخانی مصرف نمی‌کنند بیشتر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha