مجلس باید یک بار برای همیشه به صورت قطعی با مسئله برنج های وارداتی آلوده برخورد کند و اجازه رانت‌خواری را به مافیای برنج آلوده ندهد و دست های پشت پرده واردات و فروش برنج های وارداتی را قطع کند. وزارت بهداشت نیز در برابر این کوتاهی های دنباله دار خود باید پاسخگو باشد و به جای تکذیب، به صورت جدی پیگیر این مسئله باشد در غیر اینصورت وجود باند مافیا در این سازمان دور از نظر نخواهد بود.

وزارت بهداشت باید پاسخگوی تایید برنج های وارداتی آلوده باشد/ مجلس دست مافیای واردات برنج آلوده را قطع کند
سلامت نیوز: بعد از محرز شدن آلودگی برنج های وارداتی، مجلس باید یک بار برای همیشه به صورت قطعی با مسئله برنج های وارداتی آلوده برخورد کند و اجازه رانت‌خواری را به مافیای برنج آلوده ندهد و دست های پشت پرده واردات و فروش برنج های وارداتی را قطع کند. وزارت بهداشت نیز در برابر این کوتاهی های دنباله دار خود باید پاسخگو باشد و به جای تکذیب، به صورت جدی پیگیر این مسئله باشد در غیر اینصورت وجود افراد مرتبط با باند مافیای برنج در این سازمان دور از نظر نخواهد بود.

به گزارش سلامت نیوز، بعد از اینکه معصومه ابتکار، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران خبر از واردات چای تاریخ گذشته و گندم آلوده به کشور داد و عنوان کرد:« سال گذشته در مورد برنج چنین دغدغه ای داشتیم و از آنجا که برنج آلوده به آرسنیک در ردیف اول علت های سرطان کودک قرار گرفته بهتر است به کودکان برنج ندهیم.»،حساسیت های دوباره ای نسبت به آلودگی برنج های وارداتی بوجود آمد تا جایی که دو نماینده مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس درباره واردات گندم و برنج های آلوده به وزیر جهاد کشاورزی و وزیر بهداشت تذکر دادند.

دکتر محمدرضا فاضلی معاون غذای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نیز این تذکر را بی جواب نگذاشته و طی مصاحبه ای اعلام کرد:« تاکنون گزارشی از واردات برنج آلوده نداشته ایم و در مورد گندم آلوده نیز وزارت جهادکشاورزی باید پاسخگو باشد.»

به گزارش سلامت نیوز، وی گفته بود: «با توجه به وجود آلودگی هایی از قبیل آرسنیک، فلزات سنگین، سرب و...، نظارت جدی و دقیقی بر واردات برنج وجود دارد. اما مشخص نیست با وجود این نظارت های جدی چطور مسیر واردات برنج های آلوده به کشور مجددا هموار شده است و چطور وقتی مجلس بعد از بررسی ها خبر از آلودگی برنج های وارداتی می دهد وزارت بهداشت هیچ اقدامی نکرده است.»

البته مسئله واردات برنج های آلوده به سال 88 برمی گردد که کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی در گزارشی که در جلسه علنی مجلس قرائت کرد خبر از آلوده بودن برنج های وارداتی از کشور هندوستان داد.

درحالی که مدیركل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران از آلودگی 13 مارک برنج های وارداتی از کشور هندوستان خبر داده بود که طی آزمایشات آنها مشخص شد این برنج ها تماما آلوده به فلزات سنگین بوده و در 3 مورد از آنها آلودگی در حد بحرانی بوده است، وزارت بهداشت اما زیربار این مسئله نرفت تا اینکه بعد از 8 ماه وزارت بهداشت نیز با فشارهای وارده از سوی مجلس شورای اسلامی سرانجام در سال 89 به آلودگی 8 نوع برنج به سرب اعتراف کرد.

این در حالی است که پیش از این مدیركل نظارت بر مواد‌غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و معاون غذا و داروی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در اخبار سراسری تلویزیون پس از برگزاری جلسه ای در دفتر معاون وزیر بازرگانی و تهیه بیانیه نهایی مبنی برعدم آلودگی برنج ها طی مصاحبه ای اعلام کردند که نمونه های برنج ها بررسی شده و هیچ نوع آلودگی به فلزات سنگین در برنج های وارداتی وجود ندارد!  و به مانند همیشه از مسئولیت های خود شانه خالی کردند تا این سئوال به ذهن متبادر شود که وزارت بهداشت که متولی اصلی سلامت مردم است به چه دلیلی این واقعیت را تکذیب می کند؟ آیا چنین تکذیبی برای سرپوش گذاشتن بر اشتباهات این وزارتخانه و کوتاهی آنها در نظارت بر برنج های وارداتی است ؟ آیا چنین تکذیبی حمایت از مافیای برنج نیست؟ اگر وزارت بهداشت واقعا مدعی نظارت جدی بر واردات برنج دارد چرا واردات برنج های آلوده مجددا از سرگرفته شده است؟

امروز نیز بعد از گذشت یک هفته از تذکر مجلس به وزارت بهداشت یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی در مورد برنج های وارداتی، آلودگی این برنج ها را حتمی اعلام کرده است. متن یادداشت حسن تامینی به شرح زیر است:

 «چندی پیش خبری مبنی بر آلودگی برنج وارداتی به کمیسیون بهداشت مجلس رسید. اعضای کمیسیون متوجه شدند که دولت دوباره اقدام به واردات اقلام آلوده به کشور کرده است. متعاقب این خبر اعضای کمیسیون به همراه نمایندگان مجلس اقدام به بررسی موضوع کردند. در بررسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که موضوع ورود برنج‌های آلوده هندی به کشور بسیار جدی است. این موضوع را به وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی تذکر دادیم اما مسئولان این وزارتخانه تاکنون اقدامی انجام نداده‌اند و هم‌اکنون این برنج‌ها در بازار به فروش می‌رسند.

این اولین باری نیست که دولت اقدام به واردات محصولات بی‌کیفیت می‌کند. در سال 89 هم واردات برنج‌های آلوده صورت گرفت و مجلس با اطلاع‌رسانی به مردم و همچنین تذکر به وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی از ورود محصولات وارداتی بی‌کیفیت جلوگیری کرد. همچنین صدا و سیما از تبلیغ برنج‌های آلوده خودداری کرد اما دوباره شاهدیم که برنج‌های آلوده از هند و پاکستان وارد کشور شده و در بازار به فروش می‌رسد.

متاسفانه در گزارش‌های مجلس به این نتیجه رسیده‌ایم که مافیای برنج اجازه نمی‌دهد برنج سالم به کشور وارد شود. واردات برنج برای برخی از آقایان سود بالایی دارد. آنها برنج درجه سه را از کشورهای پاکستان و هند خریداری کرده و در ایران با قیمت بالاتر به مردم می‌فروشند. دولت هم در مقابل این افراد سکوت کرده است. این موضوع به صنعت کشاورزی و برنج‌کاری ایران را هم لطمه وارد می‌کند. بسیاری از کشاورزان دیگر علاقه‌ای به کشت برنج ندارند. نکته قابل‌ توجه این است که وزارت بهداشت در گزارش‌هایی که به گمرک داده است سلامت همه این برنج‌ها را تایید کرده اما به هر حال این قضیه روشن است که وزارت بهداشت در این مورد کوتاهی کرده و باید در این مورد پاسخگو باشد.

 با این حال در سال 90 مجلس شورای اسلامی استاندارد برنج‌های وارداتی را مورد توجه قرار داد. به علت آنکه استانداردهای لازم برای سنجش این برنج‌ها در کشور وجود نداشت ما بررسی لازم را انجام دادیم و متوجه شدیم این برنج‌ها به کشور چین هم وارد می‌شود و بر اساس استانداردهای چین به این نتیجه رسیدیم که برنج‌های وارداتی به کشور، آلوده است. در آن زمان موسسه استاندارد، آلودگی هشت نوع برنج وارداتی به سرب را تشخیص داد. آنچه به طور غیر رسمی در این خصوص مطرح شده است، آلوده بودن این برنج‌ها به ماده شیمیایی «فنول» است که به شدت سرطان‌زاست. ضمن آنکه موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی نیز به عنوان اصلی‌ترین و مهم‌ترین مرجعی که در این زمینه می‌تواند اظهارنظر کند، نسبت به آلودگی شیمیایی این برنج‌ها هشدار داده است.

به‌طور معمول در دنیا ارقام جدید برنج پس از طی مراحل مختلف آزمایش می‌شود و اثبات نتایج آن به ثبت می‌رسد اما برنج‌های وارداتی دانه‌بلند از سوی هیچ مرجعی به ثبت نرسیده و به همین جهت ساختار آنها کاملا ناشناخته است و با توجه به شواهد موجود به نظر می‌رسد مراکز دیگر از جمله وزارت بهداشت باید در این زمینه وارد عمل شوند.نکته تاسف‌بارتر اینکه بررسی‌های ما نشان داده این نوع برنج در خود کشور هندوستان مصرف نمی‌شود و به کشورهای اروپا نیز راه پیدا نمی‌کند که علت آن در دست بررسی است.»

با توجه به این یادداشت و پرده برداشتن از این واقعیت، مجلس باید یک بار برای همیشه به صورت قطعی با این مسئله برخورد کند و اجازه رانت‌خواری را به مافیای برنج آلوده ندهد و دست های پشت پرده واردات و فروش برنج های وارداتی را قطع کند. وزارت بهداشت نیز در برابر این کوتاهی های دنباله دار خود باید پاسخگو باشد و به جای تکذیب، به صورت جدی پیگیری این مسئله باشد در غیر اینصورت وجود باند مافیا در این سازمان دور از نظر نخواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha