سه‌شنبه ۳ بهمن ۱۳۸۵ - ۰۰:۰۰
کد خبر: 752

سلامت نیوز-دانشمندان این روزها، خبر از یک پیروزی تاریخی در زمینه بهداشت جهانی می‌دهند و آن کاهش شصت درصدی مرگ ناشی از سرخک از سال 1999 به بعد است.

سرخك را شكست داده‌ایم


به گزارش رویترز از لندن، کارشناسان سازمان بهداشت جهانی می‌گویند تسریع در روند  برنامه‌های مهار بیماری سرخک از طریق افزایش مصون سازی در برابر این بیماری و انجام  واکسیناسیون حتی برای کودکان دورافتاده‌ترین نقاط جهان که با همکاری  سازمان بهداشت جهانی،سازمان ملل و یونیسف انجام شد، نرخ مرگ و میرناشی از این بیماری را از 873 هزار نفر در سال 1999 به حدود 345 هزار نفر در سال 2005 رسانده است.

بیشترین کاهش مرگ و میر که میزانی 75 درصدی است مربوط به آفریقا بوده که به چیزی در حدود 126 هزار نفر رسیده است.

پوشش واكسن، نشانه توسعه

واکسیناسیون را می‌شود بخشی از روند توسعه‌یافتگی در کشورهای صنعتی  دانست. مثلاً ایالات متحده کشوری است که برآورد می‌شود 94 درصد از جمعیت بزرگسالان آن واکسن‌های خود را زده‌اند.

اما در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، که در آن‌ها دسترسی به واكسیناسیون به این سادگی ممکن نیست، بیماری‌های عفونی و ازجمله سرخک یک بیماری کشنده محسوب  می‌شود.

میزان کشندگی سرخك در کشورهای در حال توسعه ، معمولاً در حدود 1 تا 5 درصد است، اما در بعضی مناطق میزان آن به 1۰ تا3۰ درصد هم می‌رسد. این درحالی است كه واکسن سرخک در همه کشورها در زمره رایج‌ترین و مهمترین  واکسن‌ها محسوب می‌شود.

در سال‌های اخیر این واكسن در قالب یك واکسن سه گانه به نام  MMR عرضه شده و از کودکان در برابر بیماری‌های سرخک، اوریون  و سرخجه محافظت می‌کند.

واكسن، مهم‌ترین سلاح انسان در برابر سرخك

تا پیش از ساخت واکسن سرخک در سال 1963، این بیماری تنها در ایالات متحده صدها نفر را به کام مرگ فرستاده و میلیون‌ها نفر دیگر را مبتلا ساخته بود، اما بعد از ساخت این واکسن، كار به جایی رسید كه امروزه هر سال حدود 100 مورد ابتلا به این بیماری در ایالات متحده گزارش می‌شود و تنها تعداد بسیار معدودی بر اثر آن می‌میرند.

در واقع عملیات بسیج همگانی واکسیناسیون دارای یک نتیجه سریع در قطع چرخه انتقال بیماری بوده و اولین راهکار سازمان جهانی بهداشت برای حذف سرخک، انجام واکسیناسیون همگانی است.

در اجلاس سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۸۹  که با هدف بررسی اثر واکسیناسیون در مقابله با  سرخک  برگزار شد، ضایعات سرخک به میزان 90 درصد و مرگ و میر آن به میزان ۹۵درصد در مقایسه با زمان قبل از انجام برنامه های واکسیناسیون کاهش یافته بود.

از این رو تصمیم‌گیری‌هایی در راستای حذف سرخک در منطقه آمریکا  تا سال ۲۰۰۰ و منطقه اروپا  تا سال ۲۰۰۷ و منطقه مدیترانه شرقی  تا سال2010 تعیین شد.

هنوز قربانی می‌گیرد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha