دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۷
کد خبر: 76053
سلامت نیوز : دستگاه گوارش برخی از خانم‌ها به خاطر تغییراتی که در دوران بارداری در بدنشان ایجاد می‌گردد، حساس می‌شود.اگر جزء کسانی هستید که در بارداری تهوع ندارید، باید خوشحال باشید و اگر نه، خود را برای مقابله با آن آماده کنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام نیوز ؛ حال شاید با خودتان بگویید چرا با این که در تمام روز حالت تهوع دارم، به آن تهوع صبحگاهی می گویند؟تهوع صبحگاهی، در واقع اصطلاح پزشکی برای حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری است، نه اینکه فقط موقع صبح دچار این حالت شوید.

* علل حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری

هیچ کس به طور قطع علت تهوع در دوران بارداری را نمی‌داند، اما علت آن می‌تواند تغییراتی باشد که در این دوران در بدن رخ می‌دهد.

* برخی از دلایل احتمالی آن عبارتند از:

1- هورمون گونادوتروپین جفتی انسانی

این هورمون در دوران بارداری به سرعت افزایش می‌یابد. هیچ کس نحوه تاثیرگذاری این هورمون بر حالت تهوع را نمی‌داند. اما تصور می‌شود که اکثر حالت‌های تهوع به این هورمون مربوط است، زیرا در این زمان، حالت تهوع و میزان این هورمون با هم افزایش پیدا می‌کنند.

به علاوه در مواردی که خانمی دارای میزان HCG بالایی است، مانند خانم‌هایی که دارای چند قلو هستند، حالت تهوع شدید‌تر می‌باشد.

2- هورمون استروژن

هورمون استروژن نیز که در اوایل دوران بارداری به سرعت افزایش پیدا می‌کند، می‌تواند دلیل دیگری برای تهوع باشد.

3- افزایش حس بویایی و حساسیت به بو

در خانم‌های باردار شنیدن بوی ساندویچ از فاصله شش فرسخی مساله‌ای غیر عادی نیست. بعضی از عطر‌ها نیز باعث حالت تهوع می‌شوند. برخی از محققان تصور می‌کنند که دلیل آن افزایش هورمون استروژن باشد، اما در این مورد مطمئن نیستند.

4- ناراحتی معده

دستگاه گوارش برخی از خانم‌ها به خاطر تغییراتی که در دوران بارداری در بدنشان ایجاد می‌گردد، حساس می‌شود.

همچنین برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که خانم‌هایی که معده آن‌ها حاوی یک باکتری به نام «هلیکوباکتر پیلوری» است، دچار حالت تهوع و استفراغ شدید و طولانی تری می‌شوند. تمام مطالعات، ارتباط این باکتری با این مساله را تایید نمی‌کنند.

5) کمیود ویتامین‌ها:

شواهدی نیز دال بر این مطلب وجود دارد که مصرف مولتی ویتامین در زمان لقاح تخمک و اسپرم و اوایل بارداری به جلوگیری از بیماری صبحگاهی شدید کمک می‌کند.

6) استرس:

بعضی محققان این نظریه را مطرح کرده‌اند که بعضی زنان از نظر روانی بیشتر مستعد تهوع و استفراغ در دوران بارداری هستند و این مساله یک پاسخ غیر طبیعی به استرس است. با این حال، شواهد محکمی دال بر تأیید این نظریه وجود ندارد. البته تهوع و استفراغ دایمی می‌تواند عاملی برای استرس بیشتر باشد.

* حالا چرا این تهوع در بعضی‌ها بیشتر دیده می‌شود و در بعضی‌ها کمتر؟

در بارداری‌های دو قلو یا چند قلو که این تهوع، شدیدتر است؛ علت ممکن است مقادیر بالاتر هورمون‌های جفتی یا هورمون‌های دیگر در بدن باشد. البته این مساله قطعی نیست و بعضی زنان که بارداری دوقلو یا چند قلو دارند اصلاً تهوع ندارند. اما وجود تهوع و استفراغ در بارداری‌های قبلی، سابقه استعداد به بیماری حرکت و استعداد ژنتیکی و خانوادگی تهوع بارداری، شیوع آن را بیشتر می‌کند.

آیا این تهوع روی جنین هم اثری دارد؟

تهوع خفیف و استفراغ گهگاهی که معمولاً در بیماری صبحگاهی وجود دارد تا زمانی که مادر غذا را تحمل کند و مقادیر زیاد مایعات بنوشد، تهدیدی برای سلامت جنین نیست. از این گذشته، جنین در عمده زمان 3ماهه اول آن‌قدر کوچک است که به کالری چندانی نیاز ندارد. تهوع و استفراغ حاملگی به 2 دسته ساده و بدخیم تقسیم می‌شود.

انواع تهوع:

* استفراغ ساده با کاهش زیاد وزن و تغییر زیاد وضع تغذیه‌ای همراه نیست در این حالت متخصصان روش‌های غیردارویی را تجویز می‌کنند.

* به استفراغ شدید و مکرر قبل از هفته بیستم بارداری، استفراغ وخیم حاملگی می‌گویند. این حالت متفاوت و بسیار جدی‌تر از حالت تهوع و استفراغ معمول در خانم‌های حامله است. این عارضه هر چه سریع‌تر درمان شود، احتمال بهبودش بیشتر است.

در این حالت مادر قادر به استفاده کافی از غذاها نیست، آب زیادی از بدنش دفع می‌شود و به دنبال آن سردرد، گیجی و حتی گاهی زمین خوردن پیش می‌آید. اگر مادر نتواند هیچ چیز (حتی مایعات) را در معده برای 24 ساعت نگه دارد، خالی بودن معده هم دلیلی بر استفراغ بیش از حد می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha