سلامت نیوز : دیابت به عنوان شایع‌ترین بیماری ناشی از اختلال متابولیسم در سال‌های اخیر رو به افزایش است، به گونه‌ای که در بسیاری از کشورها مهمترین علت نابینایی و سردسته علل قطع عضو و نارسایی مزمن کلیه در سنین 20 تا 70 سالگی محسوب می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر احمد بهزاد مسئول کلینیک دیابت مرکز بیماری‌های خاص بندرعباس با اشاره به تعریف دیابت، گفت: بیماری دیابت و یا مرض قند اختلال در سوخت و ساز بدن است که در آن یا انسولین به میزان کافی در بدن وجود ندارد، یا انسولین موجود قادر نیست وظیفه خود را به درستی انجام دهد.

وی دیابت را درسه نوع دیابت نوع یک ودیابت نوع 2 و دیابت حاملگی عنوان کرد و افزود: در دیابت نوع یک که 10 تا 15 درصد کل موارد دیابت را شامل می‌شود، تولید انسولین از لوزالمعده به دلیل از بین رفتن سلول‌های سازنده انسولین متوقف می‌شود، این گروه از بدو تشخیص به تزریق روزانه انسولین نیاز دارند و مبتلایان به این نوع دیابت اغلب زیر 30 سال هستند.

وی در ادامه افزود: دیابت نوع 2، اغلب در افراد بالای 30 سال و چاق دیده می‌شود. این نوع 85 تا 90 درصد کل موارد دیابت را شامل می‌شود. در این گروه، انسولین تولید شده از لوزالمعده به درستی عمل نمی‌کند و مقاومت به انسولین در بدن وجود دارد.

مسئول کلینیک دیابت مرکز بیماری‌های خاص بندرعباس ادامه داد: دیابت حاملگی نیز یکی از انواع دیابت است، این دیابت برای اولین بار در حاملگی تشخیص داده می‌شود، اغلب گذرا است و بعد از اتمام حاملگی بهبود می‌یابد، اما زنان مبتلا به دیابت حاملگی در آینده در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.

بهزاد با بیان اینکه میزان فعالیت بدنی، تغذیه سالم و کنترل وزن از عوامل موثر در پیشگیری از دیابت است، اظهارکرد: شایع‌ترین علایم دیابت، پرادراری، پرنوشی و پرخوری است، البته یکی از خصوصیات بیماری دیابت موذی بودن آن است یعنی ممکن است سال‌ها با فرد باشد بدون اینکه علامتی داشته باشد، تشخیص بیماری با انجام آزمایش خون و اندازه گیری قند خون ناشتا در دو نوبت مشخص می شود .

بیماران دیابتی ورزش و تغذیه صحیح رادر دستور داشته باشند

مسئول کلینیک دیابت مرکز بیماری‌های خاص بندرعباس، گفت: داشتن برنامه ورزشی منظم و رژیم غذایی صحیح و مصرف مواد غذایی که فیبر بالا و چربی و نمک کم دارند نقش مهمی در بیماری دیابت دارد.

بهزاد تزریق انسولین، رژیم غذایی و ورزش را درمان دیابت نوع یک عنوان کرد و گفت: این گروه حتما باید انسولین تزریق کنند چون در بدن این افراد اصلا انسولین ترشح نمی شود اما در کنار ان ورزش و رعایت رژیم غذایی نیز لازم است.

وی در مورد درمان دیابت نوع 2 نیز، گفت: از آن جا که سبک زندگی در درمان دیابت 2 خیلی تاثیر گذار است شخص می تواند بدون دارو با ورزش و رژیم غذایی مناسب سالها قند خود را کنترل کند، البته اگر از ابتدا این برنامه را رعایت نکند باید از داروهای خوراکی استفاده کند.

این متخصص داخلی به بیماران دیابتی توصیه کرد: معاینه و شستشوی روزانه پاها و خشک کردن آنها، مراجعه به پزشک در صورت مشاهده هر گونه تغییر در پاها، انجام آزمایش منظم قند خون، ترک مصرف سیگار، انجام آزمایش سالانه چربی خون، انجام آزمایش سالانه ادرار برای بررسی مشکلات کلیوی، معاینه دهان و دندان حداقل سالی دو بار و معاینه توسط پزشک متخصص داخلی و قلب و عروق، حداقل سالی دو بار از توصیه هایی است که بیماران دیابتی باید آن را رعایت کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha