پژوهشگران می‌گویند آمار 9‌درصدی زنان معتاد از جمعیت یك میلیون و 350 هزار نفری معتادان كشور رو به افزایش است اما این روزها آمارها گویای آن است كه به ازای هر 8‌مرد معتاد، یك زن معتاد در كشور وجود دارد.

«شیشه» این بار در چای سبز و قهوه‌های تقلبی
سلامت نیوز : از یكسو خبر می‌رسد كه زنان ایرانی برای كاهش وزن و به بهانه زیبایی با چای و قهوه آلوده به مواد روانگردان معتاد می‌شوند و از سوی دیگر آمارهای رسمی نشان می‌دهند، 150 هزار زن 15 تا 45 ساله در پایتخت زندگی می‌كنند كه حداقل یكبار مصرف شیشه را تجربه كرده‌اند كه بخش اعظم آنان در گروه سنی 25 تا 34 سال قرار دارند و به واسطه حضور در سن باروری اغلب كودكانی نیز دارند كه زخم خورده اعتیاد هستند.‌

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تهران امروز ؛ هرچند آمار اعتیاد زنان نسبت به مردان كمتر است اما پژوهشگران می‌گویند آمار 9‌درصدی زنان معتاد از جمعیت یك میلیون و 350 هزار نفری معتادان كشور رو به افزایش است اما این روزها آمارها گویای آن است كه به ازای هر 8‌مرد معتاد، یك زن معتاد در كشور وجود دارد. از جراحی‌های زیبایی گرفته تا مصرف داروهای آلوده به روانگردان‌ها، زنان ایرانی این روزها مشتری پر و پاقرص هر آنچه هستند كه آن‌ها را زیباتر كند.

انگار مواد روانگردان هم همین نقطه ضعف را نشانه رفته‌اند تا آنجا كه چندی پیش فیروزه جعفری رئیس اداره پیشگیری، درمان و كاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت نسبت به اعتیاد زنان در سایه برخی سالن‌های آرایشی و ورزشی و تبلیغ موادمحرك تحت عنوان «داروهای لاغری» و «كاهش وزن» هشدار داده بود. این بار نیز این مقام مسئول از «افزایش جنون زنان بعد از مصرف مواد در کشور» خبر داده و می‌گوید: «چای سبز و قهوه تقلبی حاوی مواد محرک، صنعتی در بازار عرضه شده است. گزارش‌هایی از زنان مصرف‌کننده در دست است که دچار جنون شده‌اند و به سمت مصرف شیشه رفته‌اند. این مواد با بسته‌بندی‌های متفاوت و اسامی مختلف عرضه می‌شوند و گروه مخاطبان خاص مانند زنان و جوانان را هدف قرار داده‌اند.»

10 كیلو در 10 روز فریب است

كافی است به تماشای یكی از ده‌ها شبكه ماهواره‌ای فارسی زبان بنشینید تا تبلیغاتی درباب داروهای لاغری را به چشم خود ببینید كه طی 10 روز قرار است 10 كیلو گرم از وزن خریداران دارو را كم كند. دارو‌هایی كه به گفته جعفری به حتم دارای مواد روانگردان است. او می‌گوید: «باور داریم اگر هر دارویی را تبلیغ کنند که در مدت زمان کوتاهی به شدت لاغر کننده است حتما مقداری مواد محرک داراست.این مواد لاغر کننده فرقی نمی‌کند که به شکل چای، قهوه یا به شکل قرص عرضه شود بلکه تمام این موادی که گفته می‌شود لاغر کننده شدید هستند مواد محرک دارند چرا که این مواد به جای چربی، پروتئین را دفع می‌کنند و لاغری سریع و نامتناسب ایجاد می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «بنابراین این مواد با عنوانی فریبنده مانند 10 کیلو لاغری در 10 روز عرضه می‌شوند در حالی که مواد محرک داشته و به‌تدریج مصرف‌کنندگان آن به سمت مواد مخدر رو می‌آورند. این مواد به شکل برگ و اسامی غیرواقعی ارائه می‌شوند که خاصیت لاغر کنندگی برای آن تعریف می‌شود مانند تبلیغات فریبنده در مورد برخی انواع چای سبز که گفته می‌شود لاغری شدید می‌آورد. اما اگر همین چای سبز به همراه رژیم غذایی مناسب و ورزش استفاده شود در مدت یک ماه حداکثر یک تا دو کیلوگرم لاغری به همراه دارد و باید این اقلام حتما با نظر متخصصان طب سوزنی تجویز شود که میزان مصرف آن دقیقا تعیین شود.»

جعفری با اشاره به اینکه در مورد قهوه نیز گفته می‌شود لاغری شدید به همراه دارد می‌گوید: «تنوع این اقلام لاغر کننده که مواد محرک در آنها وجود دارد بسیار است و یکی از علائم بارز این مواد بی‌اشتهایی است. عوارض دیگری نیز دارد.

پرخاشگری و افزایش تحریک‌پذیری فرد و همچنین عوارض شدید روی مغز از تبعات مصرف این اقلام است،همچنین فرد عصبی می‌شود و کنترل رفتار خود را از دست می‌دهد. اختلالات روانپزشکی و در نهایت جنون در پی مصرف مواد محرک گزارش شده است و بارها دیده‌ایم زنانی که مدت زیادی از این داروها استفاده کرده‌اند دارای علائم جنون شده‌اند البته میزان این علائم بستگی به میزان مصرف مواد دارد. متاسفانه موارد زیادی را در بین زنان دیده‌ایم که پس از مصرف این مواد محرک به سمت اعتیاد به مواد مخدر و شیشه رو آوردند.»

مد بلای جان زنان ایرانی

دكتر مریم رامشت، روان شناس و مشاور دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با تهران امروز می‌گوید: «مصرف مواد محرك در زنان به نوعی مخرب‌تر از مردان است. چون خانواده به عنوان كوچك‌ترین و مهم‌ترین نهاد اجتماعی شناخته شده است كه پایگاه عاطفی آن را زن مدیریت می‌كند. در فرهنگ ما مرد بیشتر خارج خانه است و كسی كه روابط عاطفی بین اعضای خانواده را برقرار می‌كند زن است. بنابراین وقتی زن خودش دچار مشكل می‌شود نمی‌تواند این روابط را بین سایر اعضا برقرار كند.»

او ادامه می‌دهد: «به لحاظ روانشناختی توجه زنان جامعه به ظاهر و زیبایی و تابع مد بودن، این روزها بسیار افراطی شده است. این موضوع نیز ناشی از تبلیغات ماهواره و اینترنت است. ماهواره و اینترنت الگوهای رایجی را در جامعه تعریف كرده كه حتی با الگوهای متعارف فرهنگی همخوانی ندارد. با حاكمیت این الگو‌ها بر اذهان مردم ظاهرا رقابتی پنهان در كسب معیارهای زیبایی كه ماهواره و اینترنت تعریف كرده‌اند آغاز شده است. زنان تلاش می‌كنند زیبایی خود را بر اساس این معیارها ارتقا دهند و مسابقه‌ای را آغاز كرده‌اند. آنهامی خواهند به هر قیمتی شده به این الگوها دست پیدا كنند. مثلا می‌دانند جراحی خطرناك است. می‌دانند تزریق بوتاكس و لیزر ممكن است خطر داشته باشد یا حتی در داروهای لاغری كه مصرف می‌كنند شیشه وجود داشته باشد اما این خطر را به جان می‌خرند.»

او ادامه می‌دهد: «گاهی نیز اینگونه تبلیغ می‌شود كه شیشه لاغر می‌كند و اعتیاد آور نیست. اما واقعیت این است كه شیشه لاغر می‌كند و اعتیاد آور است و در عوض آسیببی به مغز وارد می‌كند كه هرگز جبران پذیر نیست. اما برخی سلامتی خود را به خطر می‌اندازند تا زیبا باشند و این ناشی از پایین بودن اعتماد به نفس است.»

به گفته دكتر رامشت: قصور در تعریف الگوهای متناسب با فرهنگ بومی سبب شده تا ماهواره و اینترنت دراین خلأ ای كه تازی كنند. او می‌گوید: «با وجود همه اقدامات انجام شده زنان هنوز به جایگاه فردی و اجتماعی كه باید برسند، نرسیده‌اند و این سبب می‌شود تا احساس ثبات و قدرت در جامعه نداشته باشند. به همین دلیل گاهی پناه می‌آورند به رفتارها و الگوهای كاذب. باید فاكتورهای زیبایی شناختی جامعه را بازتعریف كنیم.»

طلاق متهم ردیف اول

دكتر فرید بیاتی سده، معاون درمان و پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی كشور هم در گفت‌وگو با تهران امروز طلاق را تاثیرگذارترین عامل در اعتیاد زنان می‌داند. به گفته او، همزمان با رشد نرخ طلاق در كشور و تغییر الگوی مصرف موادمخدر از الگویی مردانه به الگویی زنانه-مردانه، سبب شده است تا زنان نیز به سوی اعتیاد سوق داده شوند. از یكسو آمار طلاق روند صعودی دارد و از سوی دیگر مصرف شیشه رتبه نخست را در میان مواد اعتیاد آور در كشور كسب كرده است. این دو عامل و عوامل دیگر محیطی دست به دست هم داده‌اند تا مصرف شیشه در میان زنان افزایش یابد. بر اساس آمارهای رسمی در كشور حدود 2 میلیون معتاد وجود دارد كه 9 درصد از این میزان را زنان تشكیل می‌دهند. نتایج یك تحقیق نشان می‌دهد كه 35 درصد زنان از طریق دوستان در مهمانی‌ها و 65 درصد نیز از طریق همسران معتاد خود به مصرف موادمخدر روی می‌آورند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha