ابتلا به کم کاری تیروئید در نوزادان، از آن جهت که علائم بالینی مشخصی ندارد، برای خانواده ها بسیار نگران کننده است.

دکتر زهرا شرافت، متخصص اطفال و کودکان در گفتگو با مهر اظهار داشت: کم کاری مادرزادی تیروئید تنها بیماری است که در صورت درمان زودرس، از عقب ماندگی ذهنی جلوگیری می کند.

وی در عین حال تصریح کرد: البته عدم درمان این بیماری نیز عوارضی مانند عقب ماندگی ذهنی، کری غیر قابل برگشت، کوتاهی قد و تاخیر در بلوغ را منجر می شود.

شرافت با اشاره به اینکه این بیماری در دوره نوزادی هیچ گونه علائم بالینی ندارد و نوزاد به ظاهر سالم است، تاکید کرد: فقط با گرفتن یک قطره خون از کف پای نوزاد، می توان بیماری را تشخیص داد اما حتما باید تا سن 3 سالگی درمان کودک را ادامه داد.

این متخصص اطفال و کودکان افزود: در این سن، با قطع موقت دارو و بررسی آزمایش تیروئید می توان متوجه شد که بیماری موقتی است یا دائمی، البته این بیماری فقط مخصوص نوزادان نیست و در هر سنی ممکن است بروز نماید.

به گفته وی؛ تنها راه کنترل بیماری انجام تست غربال گری در دوره نوزادی است.

شرافت افزود: هر چند تغذیه با شیر مادر، از بیماری نمی تواند جلوگیری کند ولی تغذیه با شیر مادر در همه نوزادان توصیه می شود. همچنین کودکان مبتلا به کم کاری تیروئید نیاز به رژیم غذایی خاصی ندارند.

وی با اشاره به اینکه در همه دنیا این بیماری در جنس دختر بیشتر است، گفت: این بیماری ارتباطی به مادر ندارد و تغذیه مادر در دوران بارداری نیز نقشی در بروز آن ندارد.

این متخصص اطفال و کودکان در ادامه اظهار داشت: استفاده از بتادین به میزان زیاد در زمان زایمان در مادر و نوزاد به خصوص اگر نوزاد نارس باشد، می تواند باعث کم کاری موقت تیروئید شود.

به گفته وی؛ طبق آمار 30 درصد شیرخوران درمان نشده در سن 3 ماهگی و 70 درصد در سن یک سالگی علائم بالینی ندارند و فقط 10 درصد نوزادان مبتلا در دوره نوزادی علائم بالینی دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha