سلامت نیوز : امیرحسین زرنانی ظهر امروز در نشست خبری راههای پیشگیری از سرطان سینه که در مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا برگزار شد انجام آزمایش‌های خاص برای تشخیص ژن HER2 مؤثر دانست و گفت: از آنجایی که تجویز داروهای گرانقیمتی مانند هرسپتین برای همه بیماران منطقی به نظر نمی‌رسد می‌توان آزمایش IHC و در مرحله دوم آزمایش ژنتیکی FISH را برای مبتلایان به سرطان سینه انجام داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ وی ادامه داد: از آنجایی که انجام این آزمایش‌ها سخت و زمان‌بر است باید دقت خاصی برای انجام ‌آن به کار برد ولی متأسفانه استانداردی برای انجام آزمایش‌های IHC وجود ندارد که ممکن است در نتیجه ‌آزمایش تأثیرگذار باشد.

رئیس پژوهشکده نانوتکنولوژی پژوهشگاه ابن‌سینا تصریح کرد: الان تعرفه‌ای که برای انجام یک چنین آزمایشی تعریف کرده‌اند چیزی حدود 40 هزار تومان است که حتی هزینه‌ مواد اولیه خود را نیز نمی‌تواند تأمین کند. چون فقط هزینه یک آنتی‌بادی برای این آزمایش 100 هزار تومان است.

زرنانی ادامه داد: نتیجه این می‌شود که برخی آزمایشگاه‌ها کیت‌های خود را از شرکتهای ارزان‌تر خریداری کنند و کیتی که فقط 6 ماه زمان مصرف دارد تا دو سال مصرف شود که در نتیجه نتایج این گونه آزمایش‌ها چندان قابل اعتماد نیست.

در ادامه این نشست سعیدرضا غفاری، متخصص ژنتیک و رئیس کلینیک سلامت مادر و جنین مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا گفت: باید مراقب آزمایش‌های تشخیص ژن HER2 در بیماران مبتلا به سرطان سینه بود چرا که در صورت تشخیص اشتباه مصرف هرسپتین نه تنها برای این افراد مفید نیست بلکه گاهی زیان‌آور هم هست.

وی ادامه داد: در صورت تجویز ناصحیح هرسپتین برای بیمارانی که کاندیدای مناسبی نیستند علاوه بر تحمیل هزینه‌های گزاف دارو به نظام سلامت ممکن است عوارض گوناگونی به بیمار تحمیل شود که عوارض قلبی از جمله آنهاست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha