دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۱
کد خبر: 77575

سلامت نیوز : موضوعی که به تازگی بحث داغ محافل پزشکی و کنفرانس‌های بین‌المللی شده انتشار خبر ناپدید شدن آثار ویروس اچ‌آی‌وی از بدن دو بیمار است که به خاطر ابتلا به سرطان، تحت عمل پیوند مغز استخوان قرار گرفته بودند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ اچ‌آی‌وی عامل بیماری ایدز است و در داخل مولکول وراثتی دی‌ان‌ای ریشه می‌کند. پزشکان به تازگی گزارش داده‌اند که دو بیمار آلوده به اچ‌آوی‌وی پس از پیوند مغز استخوان ظاهرا از این ویروس رهایی یافته‌اند.

یکی از بیماران تقریبا چهار ماه و دیگری نزدیک به دو ماه را بدون دارو سپری کردند بدون آنکه نشانه‌ای از بازگشت ویروس در آنها مشاهده شود با این حال تیم پزشکان بیمارستان «بریگام و زنان» در بوستون آمریکا معتقدند هنوز خیلی زود است از درمان این بیماری صحبت شود چون هنوز احتمال بازگشت ویروس در این دو بیمار وجود دارد.

جزئیات یافته‌ اخیر در کنفرانس انجمن بین‌المللی ایدز ارائه شد. به گفته متخصصان، رهایی از ویروس اچ‌آی‌وی دشوار است چون این ویروس در داخل دی‌ان‌ای پنهان می‌شود و ذخایر غیرقابل دسترسی در بدن تشکیل می‌دهد.

در روش‌های عادی معالجه ایدز داروهای ضدویروسی، ویروس اچ‌آی‌وی را در جریان خون تحت کنترل نگه می‌دارند اما با قطع دارو، ویروس بازمی‌گردد.

دو مرد آلوده به این ویروس که اخیرا تحت معالجه بوده‌اند حدود 30 سال این بیماری را داشتند. هر دوی آنها به سرطان لنفاوی مبتلا شدند و به پیوند مغز استخوان نیاز پیدا کردند. مغز استخوان محل ساخته شدن سلول‌های خون است و تصور می‌شود که محل اصلی ذخیره اچ‌آی‌وی باشد.

پس از پیوند در یک بیمار تا دو سال و در بیمار دیگر تا چهار سال اثری از ویروس مشاهده نشد. به این ترتیب پزشکان داروی یکی از آنها را پانزده هفته پیش و نفر دیگر را هفت هفته قبل قطع کردند.

دکتر «مایکل بریدی»، مدیر پزشکی «ترنس هیگینز تراست» گفت: قضاوت در مورد اهمیت این خبر دشوار است. برای این دو بیمار، زندگی‌شان فوق‌العاده مهم است اما عمل پیوند مغز استخوان نیز عمل خطرناکی است. مبتلایان به اچ‌ای‌وی اگر داروهای ضدویروسی بخورند طول عمرشان تقریبا عادی است. خطر مرگ در سال‌های اول پس از عمل پیوند مغز استخوان حدود 15 تا 20 درصد است بنابراین این عمل هرگز نمی‌تواند درمانی برای همه مبتلایان باشد.

وی همچنین می‌گوید: وقتی به یاد می‌آورید که بیشتر موارد بیماری در جنوب آفریقا است این شیوه خیلی هم پرهزینه است. بنابراین اهمیت آن احتمالا در درک عمیق‌تر چگونگی پنهان شدن اچ‌آی‌وی در بدن است و اینکه چگونه می‌توان این ذخایر اچ‌آی‌وی یا مخفیگاه‌های ویروسی را پاکسازی کرد. بیماران مبتلا با کمک داروهای ضدویروسی یک زندگی نسبتا عادی را می‌گذرانند.

دکتر «تیموتی هنریش» نیز می‌گوید: هرچند این نتایج بسیار مهیج است اما ما نمی‌توانیم بگوییم که به یک شیوه درمان دست یافته‌ایم و بنابراین به بررسی‌های بیشتر در این زمینه نیاز داریم.

وی افزود: با این حال می‌توانیم بگوییم که اگر ویروس برای یک سال یا دو سال پس از قطع دارو بازنگشت، احتمال بازگشت آن خیلی کم خواهد شد. به گفته وی نیز هنوز زود است واژه درمان در مورد این دو بیمار به کار برده شود.

چندی پیش نیز گزارش شد که بدن یک کودک متولد شده در می‌سی‌سی‌پی آمریکا از ویروس اچ‌آی‌وی پاک شده است. البته این کودک هنگام تولد با داروهای ضدویروسی معالجه شد بنابراین هیچ نوع پایگاه ویروسی در بدنش شکل نگرفت.

کارشناسان اظهار داشتند که هرچند پیوند مغز استخوان گزینه‌ای عملی برای مبتلایان به اچ‌آی‌وی نیست اما موارد تازه این مطالعه می‌تواند به رویکردی تازه برای معالجه و نهایتا ریشه کن کردن این ویروس منجر شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha