سلامت نیوز : رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی کشور نسبت به کمبود ۱۵۰ قلم دارو در بازار هشدار داد و گفت: تخصیص یارانه به دارو تکرار تجربه تلخی است که در سال‌های گذشته در بحث یارانه داشته‌ایم.

علیرضا زالی در گفت‌وگو با فارس، گفت: از مهمترین اولویت‌های حوزه نظام سلامت بحث دارویی است و نگرانی که در این حوزه ایجاد شد تغییر ساز و کار ارز از مرجع به مبادلاتی بود این تغییرات، فضای روانی نگران کننده‌ای را برای تأمین داروی کافی بیش از گذشته برای مردم به وجود آورد.

تجربه تلخی در بخش یارانه داشته‌ایم

وی ادامه داد: از سوی دیگر تأمین هزینه در قالب یارانه طبق تجربه سالهای گذشته نشان می‌دهد که در هر جا که از ظرفیت‌های یارانه‌ای استفاده کرده‌ایم موفق نبوده‌ایم و یارانه ها به اندازه مقتضی نبوده  و در زمان مناسب نیز برخوردار نبوده‌ایم.

رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی کشور گفت: در مورد دارو نیز که یک کالای استراتژیک است می‌تواند تخصیص یارانه به آن نگران کننده باشد باید این نگرانی مردم را هر چه زودتر برطرف کرد.

زالی افزود: باید به تسهیلات دارویی برای صدور در بحث گمرکی توجه شود و یارانه‌ها به سرعت به مجمع نظام دارویی کشور وارد شود و از فرایندهای دیپلماتیک برای رفع مشکل تأمین دارو استفاده کرد.

وی تصریح کرد: فعل و انفعالات مالی در حوزه تأمین دارو باید خارج از فضای بوروکراسی امروز باشد.

کمبود 150 قلم دارو در بازار

رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی کشور در مورد کمبودهای دارویی گفت: اگر چه آمار دقیقی در این زمینه موجود نیست اما از 500 قلم داروی موجود در سطح بازار به نظر می‌رسد 150 قلم دارو با کمبود مقطعی مواجه باشد.

داروهای مغز و اعصاب به سختی تهیه می‌شود

زالی گفت: به عنوان مثال در حوزه مغز و اعصاب بسیاری از داروهای ضروری این حوزه یا به سختی تهیه می‌شود یا به اندازه کافی در اختیار بیماران وجود ندارد و باید تأمین این قبیل داروها در اولویت اساسی نظام سلامت قرار گیرد.

وی گفت: شاید لازم باشد برای حل این مشکل در قالب طرح و لایحه تسهیلات مالی و اعتباری جدیدی با استفاده از ذخایر ارزی برای تأمین داروها شکل بگیرد.

زالی گفت: اگر چه تاکنون 650 میلیون دلار در بحث ارز مبادلاتی صرف شده اما علاوه بر در دسترس نبودن و کمبود مقطعی دارو، بحث گران شدن این داروها نیز مطرح شده است.

دارو سومین بار هزینه در سبد خانواده‌ها

رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی کشور گفت: زمانی که در سالهای گذشته از ارز مرجع استفاده می‌کردیم نیز سومین بار هزینه در سبد خانواده دارو بوده است در نتیجه باید توجه ویژه‌ای به این حوزه شود.

زالی گفت: از سوی دیگر شرکتهایی که در زمینه ورود دارو تجربه کافی داشته و به مبادی استاندارد راه داشتند باید بیشتر حمایت شوند، سپردن بازار دارویی به شرکتهای جدید حتی اگر از نقدینگی بالا برخوردار باشند، می‌تواند نگران کننده شود.

زالی گفت: شرکتهای قدیمی دارویی و با تجربه ممکن است به دلیل کمبود نقدینگی با مشکل مواجه باشند و نتوانند روی پای خود بایستند که باید مسئولان به این شرکتهای قدیمی توجه کنند.

رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی کشور در پاسخ به اینکه آیا کیفیت پایین داروها به دلیل ورود شرکتهای جدید است گفت: در گذشته از منابع متنوع‌تری در تأمین داروی کشور استفاده می‌کردیم اما اکنون منابع تأمین دارو در سایه تحریم‌ها محدود شده است و کیفیت پایین داروها به شرکتهای جدید مربوط نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha