به گفته متخصصان تغذیه كمبود اهن در زنان باردار باعث افزایش سقط جنین، افزایش خطر مرگ و میر مادران هنگام زایمان می شود.

دكتر سیدضیاالدین مظهری متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در این باره افزود: یكی از شایعترین انواع كم خونی ناشی از فقرآهن است اگر برای ساخت گلبول های قرمز خون آهن به مقدار كافی در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخایر آهن خوداستفاده می كند و زمانی كه كمبود آهن ادامه پیدا كند و ذخایر آهن بدن هم تمام شود كم خونی ناشی از فقر آهن بوجود می آید.
وی ادامه داد: از عوامل كم خونی می توان به كمبود آهن در رژیم غذایی روزانه، ابتلا به آلودگی های انگلی و بیماری های عفونی، عادات نامناسب غذایی مثل خوردن چای 1 تا 2 ساعت قبل و بعد از غذا و كمبود آهن مورد نیاز در دوران حساس زندگی به خصوص دوران كودكی و بارداری اشاره كرد.
وی تصریح كرد: علائم این كم خونی شامل رنگ پریدگی ، زبان و مخاط داخل دهان و چشم، سرگیجه و سردرد، خستگی و كسل بودن و حالت تهوع است. كمبود آهن در زنان باردار باعث ضعف، افزایش خطر مرگ و میر مادران هنگام زایمان و افزایش سقط جنین و تولد نوزاد مرده می شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: استفاده از مواد غذایی حاوی آهن مثل گوشت، میگو، ماهی،‌زرده تخم مرغ، حبوبات، غلات، شیر در برنامه غذایی روزانه استفاده از انواع خشكبار مثل توت، كشمش، برگه آلو، انجیرخشك، پرهیز از نان های سفید و نان های حاوی جوش شیرین و استفاده از مواد دارای ویتامین ث یا میوه های ترش مثل مركبات همراه با مواد غذایی حاوی آهن می تواند از كم خونی ناشی از فقرآهن جلوگیری كند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha