رییس شبکه پزشکی – مولکولی کشور از دیرکرد 8 ماهه پرداخت مطالبات آزمایشگاههای ژنتیک و بدهی بیش از 400 میلیون تومانی بیمه‌ها به آزمایشگاه‌های ژنتیک تنها در سطح تهران انتقاد کرد و گفت: در مقایسه با آزمایشگاه‌های پاتولوژی و کلینیکال، قصه "بحران و ورشکستگی" برای آزمایشگاه‌های ژنتیک، واقعی‌تر است.

سلامت نیوز: رییس شبکه پزشکی – مولکولی کشور از دیرکرد 8 ماهه پرداخت مطالبات آزمایشگاههای ژنتیک و بدهی بیش از 400 میلیون تومانی بیمه‌ها به آزمایشگاه‌های ژنتیک تنها در سطح تهران انتقاد کرد و گفت: در مقایسه با آزمایشگاه‌های پاتولوژی و کلینیکال، قصه "بحران و ورشکستگی" برای آزمایشگاه‌های ژنتیک، واقعی‌تر است.

دکتر سیروس زینلی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه هزینه‌های آزمایشگاه‌های ژنتیک به علت افزایش قیمت ناشی از تغییر نرخ ارز از مرجع به مبادله‌ای، تقریبا سه تا چهار برابر شده است، عنوان کرد: به دلیل عدم توجه دولت و عملکرد ضعیف بیمه‌ها، تعرفه‌ها در بخش آزمایشگاه چندان افزایش پیدا نکرده است و حتی اگر 100 درصد هم افزایش پیدا می‌کرد، تاثیر چندانی در بهبود وضع فعلی نداشت.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بیمه‌ها به دلیل عدم افزایش تعرفه‌ها به صورت قانونی باعث ایجاد فشار بر روی خانواده‌ها شده‌اند.

زینلی به مطالبات بیمه‌ای آزمایشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: تامین اجتماعی بیش از هشت ماه تاخیر در پرداخت دارد ولی بیمه خدمات درمانی مطالبات آزمایشگاه را تا بهمن ماه سال گذشته پرداخت کرده‌ است.

قصه "بحران و ورشکستگی" برای آزمایشگاه‌های ژنتیک، واقعی‌تر است


نایب رییس انجمن علمی ژنتیک پزشکی ایران با بیان اینکه میزان بدهی بیمه‌ها فقط به آزمایشگاه‌های ژنتیک در سطح تهران بالغ بر 400 میلیون تومان است، اظهار کرد: در مقایسه با آزمایشگاه‌های پاتولوژی و کلینیکال، قصه "بحران و ورشکستگی" برای آزمایشگاه‌های ژنتیک، واقعی‌تر است.

وی افزود: زیرا آزمایشگاه‌های ژنتیک بیشتر به کیت‌ها و مواد وارداتی وابسته هستند. اما آزمایشگاه‌های پاتولوژی و کلینیکال سابقه فعالیت طولانی‌تری دارند، به همین خاطراز سال‌ها پیش بخشی از نیازهایشان در داخل تولید تامین می‌شود.

زینلی ادامه داد: بحث تولید مواد و تجهیزات آزمایشگاه‌های ژنتیک هنوز در کشور پا نگرفته است در حالی که 70 تا 80 درصد هزینه‌های یک آزمایشگاه ژنتیک وابسته به مواد و ملزومات و تجهیزات است که باید از خارج وارد شود.

رییس شبکه پزشکی – مولکولی کشور با بیان اینکه چون واردات با مشکلاتی مواجه است و روال سابق را ندارد مسلما برخی شرکت‌ها قیمت‌های تجهیزات را بیش از قیمت متعارف به آزمایشگاه‌ها می‌فروشند که لازم است برای آن تدبیر نظارتی جدی اندیشیده شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha