سلامت نیوز : رییس مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: عقب ماندگی ذهنی جنین پیامد اعتیاد زنان باردار به مواد مخدر صنعتی است.

سید کاوه حجت در گفت وگو با (ایسنا) ، اظهار کرد: تاثیر مواد مخدر بر روی جنین از طریق ماداران بارداری که از مواد مخدر استفاده می کنند صورت می پذیرد.

وی ادامه داد: زنان بارداری که از مواد اعتیاد آور سنتی استفاده می‌کنند اعتیاد را از طریق جفت به جنین منتقل می‌کنند.

حجت توضیح داد: این نوزادان در زمان تولد معتاد هستند و به دلیل نرسیدن مواد مخدر به آنان دارای علائم خماری همچون تشنج کردن، تندتند نفس کشیدن، اسهال، خمیازه کشیدن و عدم توانایی شیرخوردن هستند که این علائم حدود 10 روز پس از تولد در نوزاد دیده می شود.

وی گفت: برای کنترل این علائم در طی این 10 روز استفاده از قطره های خوراکی مخصوص نوزادان از سوی پزشک تجویز می‌شود .

حجت یادآور شد: اگر نوزادانی که وابسته به مواد مخدر هستند سم زدایی نشوند و یا برای رفع خماری از مواد مخدر استفاده شود این نوزادان در آینده دچار اختلالات اضطرابی و افسردگی و اختلال در رشد خواهند شد.

حجت ادامه داد: تاثیر مواد مخدر صنعتی بر جنین علاوه بر علائمی که ذکر شد دارای عوارض خاص نیز خواهد بود.

وی گفت: نوزادان معتاد به مواد مخدر صنعتی در زمان تولد عواقبی همچون کوچکی دور سر دارند، با وزن کم متولد می شوند و عقب ماندگی ذهنی دارند.

حجت تشنج و نقایص رشدی نظیر کوچکی دست و پا و عدم تشکیل قسمتی از مغز را از دیگر عواقب مواد مخدر صنعتی بر روی جنین عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه مصرف مواد مخدر مردان بر روی جنین اثرگذار نیست، افزود: اما استفاده از مواد مخدر سنتی و صنعتی موجب عقیم شدن مردان می شود.

حجت ادامه داد: لازم است زنان بارداری که معتاد به مواد مخدر هستند اعتیاد خود را برای پزشک پنهان نکنند و تحت درمان قرار بگیرند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha