سه‌شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۰
کد خبر: 78810
سلامت نیوز : عضو شورای عالی نظام پرستاری، صدور پروانه کار پرستاری را موجب کوتاه شدن دست پرستار نماها از نظام بهداشت و درمان کشور دانست و گفت: از این پس افراد فاقد سواد آکادمیک پرستاری جرئت ارائه خدمات پرستاری را نخواهند یافت و نمی توانند با جان و سلامت مردم بازی کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ حسین مومنی، صدور پروانه کار پرستاری را نیاز و ضرورت حرفه پرستاری خواند و افزود: هر چند این مهم با تأخیر چندین ساله برای جامعه پرستاری به وقوع پیوست ولی در هر صورت برای پرستاران بسیار ارزشمند است و از این پس شاغلان این حرفه در عرصه فعالیت و مراقبت از بیماران بهتر می توانند خدمات خود را ارائه کنند و در بخش سطح یک جامعه خدمات سلامت که همان بخش پیشگیری است مستقیماً می توانند ورود کنند.

وی اضافه کرد: در حقیقت صدور پروانه کار پرستاری نوعی تأیید صلاحیت قانونی برای شاغلان این حرفه تأثیر گذار در نظام سلامت کشور محسوب می شود و لازمه آن نیز برگزاری یکسری آموزش های تخصصی قبل از فیلترینگ و ارائه پروانه کار به پرستاران است که مسئولیت آن نیز قطعاً با سازمان نظام پرستاری خواهد بود.

عضو هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد، پرستاران را تنها گروهی برشمرد که تا امروز در وزارت بهداشت فاقد پروانه کار بوده اند و افزود: صدور پروانه کار پرستاری اقتدار حرفه ای را به پرستاران بر می گرداند و از این پس پرستاران قادر خواهند بود، به صورت مستقل در ارائه خدمات مراقبتی به مددجویان و بیماران دخالت کنند و مسئولیت قانونی آنها نیز به این ترتیب به رسمیت شناخته می شود یعنی هم می توانند مستقل عمل کنند و هم پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر پروانه کار برای شاغلان پرستاری به ویژه در بخش های خصوصی ایجاد انگیزه می کند و دیگر دست پرستارنماهایی که در بخش های خصوصی نطیر کلینیک ها و منازل بدون هیچ گونه سواد آکادمیک خدمات پرستاری ارائه می کنند، از این عرصه کوتاه خواهد شد و از این پس مراقبت از مددجویان و بیماران در بخش های خصوصی به پرستاران ذی صلاح واگذار می شود.

 مومنی افزود: صدور پروانه کار در واقع به معنای ایجاد یک نظارت جدی بر خدمات و مراقبت های پرستاری در کشور خواهد بود و مردم نیز به واسطه این پروانه می توانند در انتخاب های خود هوشیارانه تر عمل کنند.

وی اضافه کرد: متأسفانه به دلیل نبود همین نظارت در حال حاضر بسیاری از موسسات ارائه دهنده خدمات و مراقبت های پرستاری به هر دلیل از افراد غیر پرستار که تنها به لحاظ تجربی با انجام خدمات پرستاری آشنایی دارند، استفاده می کنند و به راحتی با سلامت و جان مردم بازی می کنند در حالی که دستمزدی برابر با خدمات یک پرستار حرفه ای و ذی صلاح را نیز از مردم دریافت می کنند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری، تسریع و تسهیل اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را از دیگر محاسن صدور پروانه کار پرستاری خواند وافزود: به این ترتیب بیمه ها نیز می توانند از این پس در بازپرداخت هزینه هایی که مردم برای دریافت مراقبت های پرستاری می کنند، مداخله کرده و به این ترتیب از هزینه ای که توسط مردم بابت این خدمات درمانی، پرداخت می شود، کاسته خواهد شد.

وی افزود: اجرای صدور پروانه کار پرستاری امکان استفاده از ظرفیت های مختلف حرفه پرستاری را فراهم می کند زیرا پرستاران علاوه بر خدمات درمانی، دانش آکادمیک لازم برای کنترل آسیب های اجتماعی برای داشتن شهری سالم و ایمن را نیز دارند که متأسفانه به دلیل برخی تنگ نظری ها تا کنون از این بخش از دانش آکادمیک پرستاران بی بهره بوده ایم.

مومنی، پرستاری را تنها رشته ای خواند که در بحث تعرفه گذاری مورد ظلم واقع شده و گفت: در حال حاضر تمام رشته ها اعم از فیزیوتراپ ها، بینایی سنج ها و امثالهم بابت خدماتشان تعرفه دارند و بر اساس آن حق و حقوق دریافت می کنند ولی پرستاران به رغم نقش حساس و تأثیرگذاری که در نظام درمان دارند از این حق بی بهره بوده اند این در حالی است که در تمام دنیا شغل پرستاری را به لحاظ درآمدی در رده دوم و سوم قرار می دهند.

وی افزود: هیچ رشته ای در مقطع کارشناسی به اندازه پرستاری و مامایی درگیر علم آموزی و کسب مهارت و تجربه کاری نیست به طوری که یک پرستار برای دریافت مدرک لیسانس مجبور است در دوره 4 ساله تحصیلی خود حداقل روزی 10 ساعت علم آموزی و تجربه اندوزی کند و روا نیست که این طور با حرفه پرستاری برخورد شود و خدمات آنها کوچک جلوه داده شود.

عضو هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد اضافه کرد: اگر دولت آینده نیز واقعاً به سلامت جامعه و مردم اهمیت می دهد باید از اجرایی شدن هرچه کامل تر و سریعتر 5 مصوبه اخیر دولت حمایت کند زیرا قطعاً اجرای این مصوبات می تواند با هزینه ای بسیار کم گامی مهم در جهت ارتقای سطح کیفی خدمات بهداشت و درمان و رضایتمندی مردم باشد.

مومنی با اشاره به پاسخ های مدبرانه دکتر ملک زاده، مشاور سلامت، دولت تدبیر و امید به سوالات طرح شده از سوی سازمان نظام پرستاری گفت: پیش بینی ما این است که قطعاً این مصوبات در دولت یازدهم نیز همانند دولت دهم مجدانه پیگیری می شود و به سرانجام می رسد و با ایجاد انگیزه مضاعف در خدمات رسانی پرستاران سود نهایی آن نصیب مردم و نظام سلامت کشور خواهد شد.

این در حالی است که دکتر سجاد رضوی مدیر کل نظارت بر درمان وزارت بهداشت عنوان داشته است که با ابلاغ وزیر بهداشت  از این پس پروانه کار دائم پزشکان و پرستاران حذف می‌شود و به جای آن سازمانهای صنفی پزشکان و پرستاران گواهی صلاحیت حرفه‌ای موقت برای فارغ التحصیلان این گروهها صادر می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha