سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۲
کد خبر: 79852

سلامت نیوز : مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد واردات سرنگ‌های غیراستاندارد چینی را تایید کرد.

فریدون بلغاری در گفت‌وگو با (ایسنا)، با اشاره به اینکه تاکنون گزارش‌های مردمی زیادی از سراسر کشور درباره مشکل دار بودن سرنگ‌های چینی وارداتی به دست ما رسیده است، گفت: در همین راستا بیش از 4000 نمونه سرنگ وارداتی را از بازار خریداری کردیم و پس از انجام آزمایش‌های مختلف مشخص شد که این سرنگ‌ها غیراستاندارد و مشکل دار هستند.

او با اشاره به اینکه به وزارت بهداشت نامه نوشتیم که هرچه سریع‌تر سرنگ‌های وارداتی چینی را از سطح بازار جمع‌آوری کند، افزود: اگر وزارت بهداشت این کار را انجام ندهد سازمان استاندارد این سرنگ‌ها را از بازار جمع‌آوری خواهد کرد.

مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه آماری درباره تلفات احتمالی ناشی از مصرف سرنگ‌های وارداتی چینی در دست نیست، اظهار کرد: براساس گزارش‌هایی که به دست ما رسیده است مصرف سرنگ‌های وارداتی چینی مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است که آزمون‌های ما نیز این گزارش‌ها را تایید کرده است. به عنوان مثال این سرنگ‌ها یا نشتی دارند و یا اینکه ماده دارویی موجود در آنها به صورت کامل به بیمار تزریق نمی‌شود.

در سه ماه نخست سال جاری بالغ بر هفت میلیون دلار انواع سرنگ وارد کشور شد. از این مقدار بیش از 600 دلار به صورت مستقیم از چین وارد ایران شد. در همین مدت بزرگترین محموله سرنگ‌های وارداتی نیز سرنگ در احجام دو تا 60 سی‌سی به میزان بیش از 245 تن و ارزش 505 هزار دلار از چین وارد ایران شد.

اگرچه ارزش سرنگ‌های وارداتی از چین بسیار کمتر از ارزش سرنگ‌های وارداتی از کشورهایی مانند بلژیک، فرانسه و آلمان بوده اما وزن سرنگ‌های وارداتی از چین بیش از 70 درصد از کل وزن واردات این محصول را به ایران در سه ماه نخست امسال به خود اختصاص داد.

سال گذشته نیز بیش از 1500 تن انواع سرنگ به ارزش تقریبی 35.8 میلیون دلار وارد کشور شده بود. از این مقدار بیش از 1227 تن سرنگ به ارزش 7.2 میلیون دلار فقط مربوط به واردات سرنگ از چین بوده است. به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که در سال گذشته نیز چین در واردات سرنگ ایران سهمی معادل 80 درصد داشته است.

در همین حال یک عضو سازمان نظام‌پزشکی با اشاره به اینکه واردات سرنگ‌های آلوده چینی به کشور با وجود همه تکذیب‌ها واقعیت دارد، گفته که "چون کسی از مصرف سرنگ‌های آلوده شکایت نکرده، بنابراین هیچ سازمان و نهاد و ارگانی هم مسئله را دنبال نکرده است."

به گفته ایرج خسرونیا "وجود آمپول‌های چینی در کشور صحت دارد و مواردی که بر اثر این تزریق‌ها دچار مشکل شده‌اند را هم داریم اما این افراد باید به پزشک‌ قانونی مراجعه کنند تا آن زمان پزشک‌ قانونی در مورد آنها تشکیل پرونده دهد و اگر امروز شاهد آن هستیم که پزشکی‌ قانونی در این مورد اعلام می‌کند که در هیچ موردی درباره آمپول‌های چینی پرونده‌ای ندارند به خاطر آن است که افرادی که بر اثر تزریق این آمپول‌های چینی متضرر شده‌اند شکایت نکردند."

طبق آمار در حال حاضر 18 کارخانه تولید سرنگ در کشور وجود دارد و با وجود این تعداد کارخانه عجیب به نظر می‌رسد که کشور باز هم نیازمند واردات سرنگ است. در همین حال مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال‌ احمر هم گفته که "وزارت بهداشت با وجود تولید سرنگ‌های مرغوب در کشور توسط 18 کارخانه، مجوز واردات این کالا را بی‌رویه صادر می‌کند."

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha