سلامت نیوز : معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: شرکت‌های پخش دارویی اکثر داروها را دارند اما چون بیمارستان‌ها به این شرکت‌ها بدهی دارند یا بیمارستان را تحریم می‌کنند یا برای خرید دارو شرط می‌گذارند که باید نقدی بپردازند.

جمشید سلام زاده در گفت و گو با فارس گفت: مهمترین مشکل داروخانه های بیمارستانی کمبود اقلام دارویی نیست بلکه کمبود نقدینگی برای خرید دارو است.

وی ادامه داد: در حال حاضر شرکتهای دارویی غالب داروها را دارند اما چون بیمارستانها به این شرکتها بدهی دارند از توزیع دارو یا خودداری می کنند یا برای خرید دارو شرط می گذارند که باید نقدی بپردازند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیمارستانها هم امکانات مالی ندارد چون مطالبات از بیمه‌ها به بیمارستانها برگشت داده نشده و بیمارستانها مطالبات زیادی دارند و در نتیجه نمی توانند مطالبات شرکتهای پخش دارو را بدهند.

وی با اشاره به ایجاد محدودیت شرکتهای پخش دارو در دادن اقلام دارویی به بیمارستانها افزود: بیمارستانهایی که به این شرکتها بدهی دارند در تأمین داروی مورد نیاز خود دچار مشکل هستند.

سلام زاده ادامه داد: یکسری بیمارستانها چون نمی توانند خرید نقدی داشته باشند از طرف شرکتهای پخش دارو تحریم شده اند که باعث شده زمانی که سهمیه داروی خاصی تولید یا وارد می شود شرکتهای پخش ترجیح دهند با بیمارستانهایی که بدهی ندارند وارد معامله شوند چون خرید نقدی دارند. در نتیجه سهمیه بیمارستانهای بدهکار به بیمارستانهایی داده می شود که وضعیت بهتری دارند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این امر باعث توزیع ناعادلانه دارو می شود و داروی خاصی مانند بیهوشی یا مورد نیاز در اتاق عمل به بیمارستانی به وفور داده شده و به بیمارستانی دیگر به دلیل اینکه نتوانسته خریداری کند تحویل داده نشده و سهمیه آن نیز به دیگری داده شده است.

وی در پاسخ به اینکه ترخیص های جدید دارویی عملاً وضعیت داروخانه های بیمارستانها را بهتر نمی کند گفت: وقتی که دارویی وجود ندارد با زمانی که دارو هست اما فقط به مراکز محدودی داده می شود وضعیت مناسبتر خواهد بود اما اگر می خواهیم توزیع عادلانه را داشته باشیم باید مشکلات مالی بیمارستانها برطرف شود.

سلام زاده گفت: در حوزه بیمارستانهای شهید بهشتی نمی‌توانیم بگوییم بیمارستانی وضعیت وخیمی دارد چون با ترفندهای مختلف سعی می کنیم دارو را تأمین کنیم و از طریق داروخانه های آموزشی دیگری که در اختیار داریم داروی بیمارستان را تأمین کنیم.

وی گفت: به هرحال با چالش های جدی مواجه می‌شویم وقت زیادی صرف می‌شود، تأخیر در ارائه خدمات و اختلال در کیفیت خدمات را موجب می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha