شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۷
کد خبر: 80468

سلامت نیوز : رییس انجمن علمی میکروب شناسی ایران آخرین وضعیت تولید واکسن در کشور را تشریح کرد و به اعلام نظر در خصوص کیفیت واکسن‌های ایرانی پرداخت.

به گزارش سلامت نیوز ؛ دکتر محمد مهدی فیض آبادی با بیان اینکه میکروب شناسی در حوزه‌های مختلفی از پیشگیری و تشخیص بیماری‌های عفونی، کنترل عفونت‌ها، زیست فناوری، ساخت فرآورده‌های بیولوژیک و پاکسازی محیط از عوامل مضر برای سلامتی انسان و سایر جانداران به کار می‌رود، گفت: این علم می‌تواند علاوه بر نقش آفرینی خود در سلامت جامعه انسانی به بهداشت دام‌ها و افزایش سرمایه ملی دامی کشور کمک کرده و سودآوری را از طریق محصولات دامی افزایش دهد. همچنین در امر بهداشت عمومی انسان و آبزیان کمک شایان توجهی ارائه می‌کند.

وی افزود: با ارتقا و بهبود کیفیت راندمان کار از نظر اصلاح میکروب‌ها در سیستم سلامت انسان و حیوان‌ها انتظار داریم که از طریق این علم بتوانیم برای بهبود زندگی استفاده کنیم. همچنین برخی میکروب‌ها می‌توانند در صنعت برای تولید مواد با ارزشی چون آنتی بیوتیک‌ها، آنزیم‌ها، پاک کننده و داروها مفید باشند.

فیض آبادی با بیان اینکه در حوزه سلامت انسان‌ها و همچنین دام‌ها و حیوانات اهلی در کشور ما بیماری‌های عفونی متعددی وجود دارد که پیشکسوتان علم میکروب شناسی از دهه‌های گذشته این بیماری را با تولید واکسن کنترل کرده و توانسته‌اند همین واکسن‌ها را به عرصه تولید رسانده و همگانی کنند،‌عنوان کرد: به عنوان مثال واکسن فلج اطفال و واکسن سه گانه در ایران توسط بزرگان این رشته تولید شده است.

رییس چهاردهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ادامه داد: در حال حاضر میکروب شناسان در حال بروز کردن و کاستن از عوارض جانبی این واکسن‌های تولیدی هستند، گفت: به عنوان مثال اکنون محققان کشورمان با موفقیت در حال بهینه سازی و تولید واکسن‌های دیفتری، کزاز و سیاه سرفه در کشور هستند.

رییس انجمن علمی میکروب شناسی ایران،‌ در پاسخ به پرسشی مبنی بر بی کیفیتی واکسن‌های ایرانی و عارضه آور بودن آنها اظهار کرد: بیش از هفتاد سال است که واکسن‌های ساخته شده در کشور سلامت مردم ما را در برابر بیماری‌های کشنده تضمین کرده و از بسیاری بیماری‌ها پیشگیری کرده است.

به گفته فیض آبادی، واکسن‌های داخلی حائز استانداردهای لازم هستند و همه تلاش ‌ها بر بهبود کیفیت واکسن‌هاست.

رییس چهاردهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی تاکید کرد: موسسه‌های تحقیقاتی ایران نه تنها خود اقدام به تولید واکسن می‌کنند، بلکه در ساخت و توسعه صنایع واکسن سازی در کشورهای منطقه و دنیا فعال بوده و یادگارهایی را در کشورهای مختلف به جا گذاشته‌اند.

وی از جایگاه فعلی واکسن سازی ایران ابراز رضایت کرد و گفت: اغلب واکسن‌های مورد نیاز چه در حوزه سلامت انسان و چه در حوزه دامی در کشورمان تولید می‌شوند مگر آنکه واکسن مختص بیماری‌هایی باشد که در کشور ما شیوع بسیار کمی داشته و یا ناشناخته و جدید هستند که برخی از این‌ها هم از خارج از کشور وارد می‌شوند.

بر اساس این گزارش،‌ چهاردهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی از ششم تا هشتم شهریور ماه امسال و در محل مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار خواهد شد.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر از چهاردهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران می‌توانند به سایت اینترنتی http://www.ism2013.ir مراجعه نمایند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha