سلامت نیوز : عرفان از آن دسته افرادی است که زندگی اش گره خورده به عصبانیت و کلافگی؛ آسمان زندگی اش همیشه ابری است و روزهایی هم که آفتابی می شود بازهم کلافه است و عصبی... اصلا همین است که در هر موقعیتی گیر می کند، اشتباه تصمیم می گیرد؛ پشت ترافیک اتوبان، صف نانوایی، محل کار و...

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ؛ عرفان فردی است که بیش از حد خودش را به خاطر موقعیت های دشوار مختلفی که در زندگی اش رخ می دهد، آزار می دهد. او در شرایط اضطراب و عجله خیلی تند و بی فکر عمل می کند و در بیشتر تصمیم گیری هایش به مشکل می خورد. او احتمالا اگر در آزمون هفته گذشته صفحه خانواده و مشاوره شرکت می کرد نمره ای بین 24 تا 30 می گرفت چرا که قدرت تصمیم گیری و اداره کردن موقعیت های دشوار را ندارد و همیشه از پس این شرایط سخت بر نمی آید. به همین دلیل امروز با عرفان همراه هستیم تا بیاموزیم که چطور می توان شرایط دشوار را مدیریت کرد و در موقعیت های سخت تصمیم درستی گرفت. البته ابتدا مروری خواهیم داشت بر نتیجه آزمون هفته گذشته و تحلیل آن.

مسیر راه پر پیچ و خم این جاست!

در آزمون هفته گذشته 912 نفر از مخاطبان صفحه خانواده و مشاوره شرکت کردند و میزان قدرت تصمیم گیری و اداره موقعیت های دشوار را در خود سنجیدند. در این آزمون 10 سوال طراحی شده بود و موقعیت هایی را ترسیم می کرد که در زندگی روزمره ما بسیار تکرار می شوند؛ موقعیت هایی که اگر چه ساده به نظر می رسد اما اگر مدیریت شود می تواند به فرد کمک کند که در موقعیت های دشوار هم قدرت تصمیم گیری و مدیریت داشته باشد.

تفسیر آزمون

اگر امتیاز شما بین 0 تا 15 است: احتمالا در زندگی بسیار صفت «خونسرد» را به شما نسبت داده اند. باید به شما تبریک گفت چون که انسان سخت گیری نیستید و به سادگی می توانید از موقعیت های پرتنش و دشوار عبور کنید.

اگر امتیاز شما بین 16 تا 23 باشد: باید حسابی مراقب باشید. شما لب مرز هستید و اگر لحظه ای کوتاهی کنید ممکن است در برابر یک موقعیت دشوار از کوره در بروید اما نگران نباشید شما می توانید با کمی تمرین و مدیریت، این شرایط را اداره کنید. شما در حد میانه قرار دارید، نه خیلی عصبی هستید و نه خیلی صبور.

اگر امتیاز شما بین 24 تا 30 باشد: بی شک شما هم شرایطی شبیه عرفان دارید؛ زود از کوره در می روید، عصبی می شوید و در مواجهه با موقعیت های دشوار به خودتان سخت می گیرید و در نتیجه تصمیم های تان اشتباه از آب درمی آید. شما بیش از حد، خودتان را به خاطر موقعیت های دشواری که در زندگی با آن مواجه می شوید، آزار می دهید، پس حالا زمان آن رسیده است که فکری به حال خود بکنید و آرامش بیشتری به خود و زندگی تان بدهید.

برنده قرعه کشی

در قرعه کشی این هفته صفحه خانواده و مشاوره که مثل هر هفته بدون احتساب امتیازات انجام شد، جواد کارشکی با شماره تلفن 1566...0915 برنده اعلام شد و 3 ماه اشتراک رایگان روزنامه خراسان تقدیم وی می شود.همچنین «موفقیت» در تحلیل این آزمون می نویسد: یک شخصیت سالم در موقعیت های مختلف بهترین واکنش ها را دارد، نه خیلی تند و بی فکرانه عمل می کند و نه بیش از حد خونسرد و آسان گیر است. تلاش می کند انرژی لازم برای ادامه زندگی را داشته باشد، به همین دلیل این انرژی را در مواردی که ارزش ندارند خرج نمی کند. اگر نتوانید در موقعیتی که کمی سخت و پرتنش است خودتان را کنترل کنید و بیهوده از کوره در بروید زندگی را برای خودتان دشوار می کنید و نمی توانید از آن لذت ببرید، آنقدر عصبی و بی حوصله می شوید که دیگر حوصله گردش و تفریح و شادی نخواهید داشت و یا زمانی که تصمیم می گیرید برای تفریح و گردش بیرون بروید به این فکر می کنید که مطمئنا اتفاقی رخ می دهد که شادی مرا از من می گیرد پس همان بهتر که در خانه و تنهایی خودم بمانم و اذیت نشوم.واقعیت این است که هر انسانی در طول زندگی خود بارها و بارها به دلایل مختلف عصبانی می شود، گاهی یک وضعیت واقعا به گونه ای است که کمتر کسی می تواند آن را با آرامش اداره کند و گاهی اوقات افراد برای مدتی با مشکلات مختلفی مواجه و از لحاظ روحی آسیب پذیر می شوند در نتیجه زودتر از همیشه عصبانی می شوند و کنترل خود را از دست می دهند اما این موارد هرگز به این معنی نیست که این افراد عصبی و کم طاقت هستند و نمی توانیم عنوان «بدرفتار» را به آن ها نسبت بدهیم.تاکنون تکنیک های بسیاری برای غلبه بر عصبانیت و خویشتن داری ارائه شده است و افرادی که در این آزمون امتیاز بالایی کسب کرده اند با استفاده از این تکنیک ها می توانند واکنش های تند خود را بهتر کنترل کنند و زندگی بهتر و شیرین تری برای خود بسازند. در ادامه به چند نمونه از این تکنیک ها اشاره می کنیم که عرفان قصد دارد آن‌ها را به کار گیرد تا کمی از تندخویی و تصمیم گیری های بدون فکرش بکاهد.

تکنیک هایی برای بهتر اداره کردن موقعیت های دشوار

عرفان برای این که میزان خویشتن داری اش را در مواجهه با مشکلات و سختی های زندگی تقویت کند، نزد روانشناسی می رود که برای تقویت و افزایش میزان خویشتنداری این راهکارها را به او پیشنهاد می کند:

1- یکی از عادت های بدتان را انتخاب و ترک کنید. برای شروع می توانید یکی از عادت های بد کوچکتان مثل مصرف زیاد چای ،قهوه و مسواک نزدن دندان بلافاصله پس از صرف غذا را انتخاب کنید و تصمیم به ترک آن بگیرید بهتر است عادت بزرگی را که به جزئی از زندگی تان تبدیل شده است در آغاز کار انتخاب نکنید زیرا ترک آن به وقت و انرژی فراوانی نیاز دارد .کنار گذاشتن عادتی کوچک اما مهم اولین گام برای افزایش خویشتنداری است.

2- یک هفته به فعالیتی بپردازید که می دانید باید انجام دهید.کارهایی وجود دارد که با این که همه ما به مفید بودن آن واقفیم به بهانه های واهی از انجام شان طفره می رویم .

از رایج ترین امور می توان به شرکت در فعالیت های ورزشی، سحر خیزی و رسیدگی به امور خانوادگی اشاره کرد. یکی از این فعالیت ها را انتخاب کنید و به مدت یک هفته آن را انجام دهید برای خودتان این قانون را وضع کنید که در ازای هر روز انجام ندادن فعالیت تعیین شده، سه روز متناوب به آن بپردازید.

3- برای خود هدفی دشوار اما قابل تحقق پیداکنید و برای دستیابی به آن زمانی را در نظر بگیرید. هدفی انتخاب و برای رسیدن به آن تلاش کنید. هدف خود را به اهداف جزئی تر تقسیم کنید و برای گذر از هر مرحله زمانی خاص در نظر بگیرید به طوری که با گذشت هر روز به اهداف خود نزدیک تر شوید.

4- سعی کنید در ماه آینده هیچ یک از کارهای خود را عقب نیندازید. هر روز به ما تکالیف و وظایفی محول می شود که می توانیم همان لحظه آن را انجام دهیم اما اغلب پرداختن به آن را تا آخرین لحظه عقب می اندازیم اموری مانند پرداخت قبوض ، ثبت نام در کلاس های مختلف و مرتب کردن اتاق کار.سعی کنید در ماه آینده وظایفی در حد توان تان بر عهده بگیرید و به محض مشخص شدن این وظایف آن را به انجام برسانید حتی پنج دقیقه هم برای شروع کارتان مکث نکنید.

5- ضعف های خود را مشخص کنید. مشخص کنید که لازم است در کدام یک از ابعاد زندگی ،خویشتنداری بیشتری به دست آورید فکر می کنید بیشتر در چه مواردی قادر به کنترل خود نیستید؟ با مشخص شدن ضعف هایتان بهتر می توانید برای برطرف کردن آن برنامه ریزی کنید.

6- هیجانات خود را مشخص کنید. سعی کنید هیجاناتی را که هنگام انجام دادن رفتارهای کنترل نشده دارید مشخص کنید. این هیجانات ممکن است شامل خشم، ناکامی، ترس، اندوه و اضطراب باشد. حال موقعیتی را به خاطر آورید که توانسته اید به خوبی در آن خود را کنترل کنید، چه احساسی داشتید؟آیا احساس غرور،شادی و اعتماد به نفس نمی کردید؟ ترجیح می دهید در آینده کدام دسته از این احساسات را تجربه کنید؟ انتخاب با شماست.

7- افکار و باورهایی را که سبب می شود نتوانید بر رفتار و اعمالتان کنترل داشته باشید، شناسایی کنید. زمانی که به این افکار پی بردید سعی کنید با استفاده از استدلال های منطقی آن را به چالش بکشید اگر احساس می کنید اعتماد به نفس تان ضعیف است و یا از واکنش دیگران می ترسید می توانید برای راهنمایی از یک دوست آگاه یا از اعضای خانواده کمک بگیرید. اگر مشکل تان حل نشد بهتر است از کمک تخصصی یک روانشناس یا مشاور بهره بگیرید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha