سلامت نیوز : مسئول آموزش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کودکان زیر 5 سال، بیشتر در معرض مسمومیت‌های دارویی قرار دارند.

دکتر"عبدالله ارجمند" در گفت‌وگو با (ایسنا)، افزود: مصرف داروها، مواد شیمیایی، مواد آرایشی و بهداشتی، فرآوردهای شوینده، سفید کننده و لوله بازکن‌ها، لاک پاک کن و گیاهان آپارتمانی سمی عمده موارد مسمومیت در کودکان هستند که در صورت مشاهده چنین مواردی کودک را هر چه سریعتر به مرکز درمانی انتقال دهید.

وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از مسمومیت دارویی از مصرف دارو در برابر کودکان خودداری کنید، اظهارکرد: کودکان همیشه از رفتار بزرگسالان تقلید می‌کنند و ممکن است دور از چشم والدین دارو را بچشند و یا آن را مصرف کنند.

مسئول آموزش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: بسیاری از گل‌ها و گیاهان آپارتمانی مانند "خرزهره" و"دیفن باخیا" سمی هستند که مصرف و یا تماس آنها با پوست ممکن است سبب مسمومیت و سوختگی مخاط فرد شود.

ارجمند تصریح کرد: در برخی موارد کودک با نفت مسموم می‌شود که این مسمومیت‌ها بسیار خطرناک است که در صورت خوردن نفت توسط کودک هر چه سریعتر کودک را به نزدیک ترین مرکز درمانی منتقل کنند ضمن اینکه خوردن نفت توسط کودک کشنده نیست اما اگر کودک وادار به استفراغ شود این امر می تواند منجر به مرگ در کودکان شود.

وی به خانواده‌ها توصیه کرد: در صورتی که به کودک خود دارو می‌دهند از کلماتی مانند آب نبات، شکلات و خوراکی استفاده نکنند ضمن اینکه نگهداری شربت متادون برای ترک اعتیاد در خانه می‌تواند به مصرف و مسمومیت دارویی در کودک منجر شود که در همین راستا در سال گذشته 10 مورد مرگ ناشی از خوردن شربت متادون در کودکان زیر دو تا هفت سال در کشور به ثبت رسید.

مسئول آموزش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی در پایان اضافه کرد: خانواده‌ها کیف دستی، ساک خرید و کیسه‌های نایلونی را از دسترس کودکان دور کنند که ممکن است کودک در حین بازی چیزی مصرف کند که سبب خفگی و مسمویت آنها شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha