سلامت نیوز : نماینده مردم اهواز در مجلس به دلیل شدت گرفتن آلودگی هوا در خوزستان خبر از تشکیل ستاد بحران در این استان داده است اما معاون سازمان محیط زیست اجرای مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوا را برای عبور از بحران در این استان کافی دانست و گفت: سازمان محیط زیست پیگیر اجرای مصوبات این کمیته است.

دکتر سعید متصدی در گفتگو با مهر با بیان این مطلب افزود: شهر اهواز نیز مانند دیگر کلان شهر های کشور که درگیر آلودگی هوا هستند کمیته اجرایی به ریاست استاندارخوزستان و نمایندگانی از سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت، ستاد بحران و دیگر دستگاههای مرتبط دارد که در مواقع بحران آلودگی هوا مانند روز های اخیر باید طبق ماده 7 قانون جلوگیری از آلودگی هوا تشکیل کمیته اضطرار دهد.

به گفته وی، در کمیته اضطرار مواردی همچون تعطیلی موقت کارخانجاتی که آلایندگی بالا دارند، مدیریت تردد خودرو ها مانند زوج و فرد کردن، تعطیلی مدارس و ادارات و استقرار اورژانس های سیار مصوب می شود که تا زمان عادی شدن شرایط ادامه دارد و سازمان محیط زیست بر اجرای فوری تمام این مصوبات نظارت می کند.

متصدی اظهار داشت: با توجه به اینکه اهواز یکی از آلوده ترین شهر های کشور و حتی جهان است لذا پس از گذراندن شرایط بحران سازمان محیط یست با جدیت پیگیر اجرای بند های طرح جامع کاهش الودگی هوا در این کلانشهر خواهد بود.

معاون انسانی سازمان محیط زیست با اشاره بر اثرات آلودگی هوا، ریزگرد ها و به تبع آن باران های اسیدی  بر سلامت هموطنان خوزستانی  تصریح کرد: روز گذشته در شورای عالی محیط زیست نیز که با ریاست رییس جمهور تشکیل شد مدیریت آلودگی هوا و ریزگرد ها در این استان به طور ویژه مطرح شد.

وی با اشاره به اظهارات نماینده مردم اهواز در مجلس مبنی بر تشکیل ستاد حوادث غیر متربه در این استان برای مدیریت آلودگی شدید هوا در روز های اخیر ضمن تشکر از دلسوزی نماینگان مجلس و در خواست برای پیگیری سریع نمایندگان نسبت به اجرای دقیق مصوبات کمیته مواقع اضطرار الودگی هوا گفت: تشکیل چنینی ستادی نتیجه ای جز موازیکاری ندارد و بهتر است در چنین مواقعی سعی کنیم از ساختارهای موجود نهایت استفاده را ببریم و وقت و انرژی خود را به جای افزایش ساختار ها در اجرای راهکار ها صرف کنیم .

به گزارش مهر پیش از این نماینده اهواز در مجلس گفته است: به دلیل شدت گرفتن آلودگیهای هوای خوزستان، قرار است یک ستاد بحران به ریاست استاندار، و با حضور مسئولان محیط زیست، هواشناسی، ستاد حوادث غیر مترقبه و دست اندرکاران حوزه بهداشت و درمان استان تشکیل جلسه داده تا هر چه سریعتر به وضعیت هوای اهواز و دیگر شهرهای استان رسیدگی شود.
ناصر سودانی با بیان اینکه بیش از 90 درصد مراجعه کنندگان به بیمارستانهای استان خوزستان به صورت سرپایی درمان شده اند، افزود: حدود 130 نفر از شهروندان اهوازی به دلیل شدید بودن مشکلات تنفسی شان در بیمارستانها بستری شدند اما تا کنون آماری حاکی از فوت بیماری گزارش نشده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس وقوع حوادث ناشی از این آلودگی را پدیده ای نوظهور در هوای اهواز خواند و تصریح کرد: با آغاز بارشهای پاییزه و شدت گرفتن آلودگیهای هوا در شهر اهواز و دیگر شهرهای استان، حدود 5 هزار شهروند در دو روز گذشته به مشکلات تنفسی مبتلا و راهی بیمارستانها شدند که در نوع خود پدیده نوظهوری است.

وی در توضیح منابع تولید آلودگیهای دو روز گذشته استان خوزستان، گفت: در وهله نخست این احتمال وجود دارد که مشکلات تنفسی شهروندان اهوازی به واسطه تجمع توده هوای آلوده در محدوده ابرهای باران زا و آغاز بارشهای بارانی پاییزی شدت گرفته باشد به طوریکه آلودگی ها با نخستین بارش به محیط زیست اهواز و دیگر شهرها منتقل و سبب بروز مشکلات تنفسی در افراد حساس جامعه شده باشد. احتمال دیگر وجود ریزگردها در دانه های باران است که با فرود آمدن به روی سطح زمین، به پدیده آلودگی دامن زده و بیماری شهروندانی که مبتلا به آلرژیک هستند را شدت داده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم فعالیتهای گازی و نفتی منطقه و متصاعد شدن گازهای آلوده از دودکش های کارخانه های خوزستان به ویژه شهر اهواز را از دیگر عوامل بروز پدیده نوظهور آلودگی هوا در دو روز گذشته استان خوزستان خواند و افزود: در سالهای اخیر بارها شاهد نشت این گازها به هوای شهرهای استان خوزستان بوده ایم به طوریکه با انتشار کوچک ترین حجمی از آلاینده های صنعتی، شهروندان زیادی راهی بیمارستان ها می شوند.سوختن پسماندهای نیشکر در سطح استان به ویژه شهر اهواز از دیگر دلایل شدت گرفتن آلودگی هاست.

سودانی با بیان اینکه بارش های چند روز اخیر اهواز به احتمال زیاد اسیدی بوده است، افزود: تحقیق و تفحص در خصوص منشا تولید آلودگی های هوای اهواز همچنان ادامه دارد و باید همه احتمالات در نظر گرفته شود چرا که ممکن است توده های هوای سمی و آلوده با وزش باد از سمت کشورهای همسایه به فراز آسمان خوزستان رسیده و سبب ریزش باران اسیدی شده باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha