پنجشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴
کد خبر: 86240
سلامت نیوز : فوق‌تخصص گوارش می‌گوید فقط ۱۰ درصد مبتلایان به سلیاک از بیماری خود خبر دارند. پوکی استخوان، فقر آهن و سرطان‌های گوارش می‌تواند از عوارض طولانی‌مدت این بیماری باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ رضا انصاری ظهر امروز در نشست خبری انجمن حمایت از بیماران سلیاکی خاطرنشان کرد: فقط 10 درصد افرادی که دستگاه گوارش آنها به پروتئین گندم و جو حساسیت نشان می‌دهد و مبتلا به سلیاک هستند از بیماری خود باخبرند. این بیماری در بقیه افراد نهفته است و تا سالها از آن خبر ندارند.

وی با بیان اینکه 3 تا 11 درصد افراد هر جامعه به گلوتن حساسند و بدن آنها واکنش نشان می‌دهد افزود: سلیاک نوعی سندرم سوءجذب و اختلال جذبی در دستگاه گوارش ایجاد می‌کند و در بسیاری از موارد ممکن است به فقر آهن و پوکی استخوان هم در افراد مبتلا به سلیاک منجر بشود چرا که مخاط روده مدام و به طور هفتگی در حال رویش و بازسازی است در صورتی که در این گونه افراد مخاط روده ریزش کرده و جلوی جذب آهن، کلسیم و انواع ویتامین مانند B12 و C نیز گرفته می‌شود.

انصاری تصریح کرد: اینکه به افراد بگوییم نان حاوی جو، گندم یا سایر مواد غذایی فاقد گلوتن مصرف کنند کار بسیار مشکلی است. در این راستا کارخانه‌های مواد غذایی نیز باید وارد عمل شوند چرا که امکان تولید نان‌هایی از آرد سیب‌زمینی، ذرت و برنج که فاقد گلوتن هستند وجود دارد.

این فوق تخصص گوارش مشکل را آنجا می‌داند که برخی کارخانه‌های تولید نان یا نانوایی‌ها با همان ظرفی که نان گندم را تهیه می‌کنند نان مخصوص این بیماران را نیز می‌پزند در حالی که حتی یک ذره آرد گندم هم اثر حساسیت‌زایی خود را روی این بیماران می‌گذارد.

عضو انجمن حمایت از بیماران سلیاکی گفت: در رژیم غذایی بیماران مبتلا به سلیاک از ادویه‌ها، سس قرمز، سس سفید، لبنیاتی که حاوی شیر خشک هستند باید پرهیز شود و حتی برخی داروهای بیماران تیروئیدی و مولتی‌ویتامین‌ها نیز که حاوی نشاسته یا گلوتن است برای این بیماران مضر محسوب می‌شود اما مشکل آنجاست که حتی در بیمارستان‌هایمان نیز که این گونه بیماران بستری می‌شوند امکان تهیه غذای مخصوص این بیماران وجود ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha