دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۲
کد خبر: 86485
سلامت نیوز : رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: برای اینکه شهر تمیز باشد شبی حدود یک میلیارد تومان هزینه می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم ؛ اعضای شورای اسلامی شهر تهران که در بیستمین جلسه شورا شنونده فعالیت‌ها و عملکرد سازمان مدیریت پسماند بودند بر تمرکز برنامه‌های سازمان برای آموزش و فرهنگ سازی در جهت کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدا تأکید کردند.

براساس این گزارش سیدمحمد فیاض مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درجریان ارائه گزارش از حوزه مدیریتش، گفت: این سازمان با هدف، حضور مؤثر درفوریت‌های شهری، نظارت عالیه و سیاست‌گذاری در امور نظافت و پاکیزگی و تفکیک از مبدا زباله شهر تهران، جمع آوری پسماند های بیمارستانی و نیز دفن بهداشتی مواد غیر قابل بازیافت ایجاد شده است.

وی در ادامه با اشاره به میزان تولید زباله در تهران اشاره کرد و گفت: روزانه 6 هزار تن پسماند خانگی و 50 هزار تن نخاله ساختمانی تولید می‌شود که سازمان برای استحصال و پردازش زباله‌های خشک و تر طی سال‌های گذشته برنامه‌هایی را به اجرا در آورده است.

فیاض خاطرنشان کرد: ظرفیت خطوط پردازش پسماند را به 7 هزار و 800 تن افزایش داده‌ایم و همه زباله‌ها در مقصد پردازش می‌شوند همچنین در تولید کود آلی کمپوست، ظرفیت اسمی را از روی 200 تن به 1770 تن روز رسانده‌ایم که در سال 91 بیش از پنجاه و پنج هزار و هفتصد و نود و پنج تن کمپوست تولید کرده‌ایم.

وی افزود: درمرکز دفن آرادکوه، قرار داد ساخت تصفیه خانه شیرابه با ظرفیت 1400 متر مکعب آب قابل استفاده در درخت کاری را منعقد کرده‌ایم که در حال حاضر در فاز اول کار، حدود 150 متر مکعب برداشت آب داریم و برای فضای سبز اطراف سایت آرادکوه که حدود 450 هکتار است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فیاض در ادامه افزود: 65 درصد زباله‌های شهر تهران، زباله‌های تر و 35 درصد خشک است که استحصال انرژی از پسماندهای شهری یکی دیگر از برنامه‌های سازمان است.

وی در ادامه به وجود قانون منع احداث زباله سوزها در تهران اشاره کرد و گفت: اگر این قانون اصلاح شود، بسیاری از هزینه‌های حمل زباله‌ها به مراکز پسماند که در خارج از شهر قرار دارد کاهش خواهد یافت.

مجتبی عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران که در جلسه حضور داشت نیز با اشاره به اهمیت جمع‌آوری زباله در تهران، گفت: درحال حاضر در تهران حدود 7500 تن زباله از 22 منطقه، جمع‌آوری می‌شود که این میزان در ایام پایانی سال به حدود روزانه 12 هزار تن می‌رسد.

وی افزود: سرانه تولید زباله در تهران، برای هر نفر بیش از 800 گرم است در صورتی که در  جهانی این رقم برای هر نفر حدود 450 تا 500 گرم است.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران تأکید کرد: تلاش داریم که روی الگو مصرف و فرهنگسازی کارهای بیشتری انجام دهیم. در برخی مناطق تهران، روزانه تا 3 مرحله جمع آوری زباله صورت می‌گیرد که هزینه‌های بسیاری را بر شهر تحمیل می‌کند. زباله‌ها در سایت آرادکوه به صورت تفکیکی و پردازش شده دفن می‌شوند.

حقانی: تفکیک زباله از مبداء را جدی بگیرید

محمدحقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران که سابقه خدمتی‌اش معطوف به حوزه خدمات شهری است حوزه نگهداری شهر و خدمات شهر را شایسته تقدیر و تشکر دانست و افزود: نگهداری شهر یکی از برنامه‌های انتخاباتی شهردار تهران بود که درحضور اعضای دوره چهارم شورا از آن دفاع کرد به حق هم در این حوزه فعالیت‌های خوبی صورت گرفته که جای تشکر ویژه دارد.

وی در ادامه با اشاره به گزارش ارائه شده از حوزه پسماند نکات مورد نظرش را به صورت سوال مطرح کرد و گفت: در بخشی از گزارش به انعقاد قرارداد برای تصفیه 1400 متر مکعب شیرابه آرادکوه اشاره شد در صورتی که درگزارش آمد، 150 متر مکعب آب استحصال شده را دریافت می‌کنید چه زمانی به نقطه هدف می‌رسید و تولید 100 مگاوات برق براساس چه مقدار زباله است؟

حقانی افزود: تخلیه نخاله‌های ساختمانی در تلو و آبعلی تا کی ادامه خواهد داشت؟ همچنین نقش نظارتی مدیریت پسماند بر مناطق 22 گانه چگونه اجرا می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران افزود: دردو سال اخیر هزینه رفت و روب شهر و جمع آوری زباله 3 برابر شده است چرا تفکیک از مبدا را جدی نمی گیرید و روی کاهش تولید زباله فرهنگسازی انجام نمی شود.

وی همچنین به بحث استفاده از نمک در فصل سرما اشاره کرد و گفت: باتوجه به هزینه های بالایی که برای آسفالت صورت می گیرد استفاده از نمک علاوه بر تخریب آسفالت و لاستیک خودروها ، فیزیک خاک را از بین برده و به درخت های حاشیه معابر نیز آسیب می رساند.

حقانی از معاون خدمات شهری خواست تا طی بخش نامه‌ایی، مناطق استفاده از نمک را در فصل سرما، به حداقل یا صفر برسانند.

مجتبی عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری در خصوص هزینه نگهداشت شهر گفت: بودجه معاونت خدمات شهری برای جمع آوری زباله در تهران حدود 300 میلیارد تومان است که نزدیک به 2 درصد بودجه کل شهرداری است.طی 7 و 8 سال گذشته هزینه نگهداشت 3 برابر شده است و در زمان مدیریت وی سعی شده هزینه ها ثابت بماند.

عبداللهی رویکرد معاونت را بر استفاده از نیروهای ایرانی درحوزه خدمات شهری عنوان کرد و افزود: افزایش حقوق کارگران بخش نظافت شهر را به گونه‌ایی افزایش داده‌ایم که بتوانیم کارگران ایرانی را در نگهداشت شهر داشته باشیم.

حافظی: اگر روزی 3 بار زباله جمع آوری می‌شود آموزش تفکیک زباله را هم تکراری کنید

رئیس کمیسیون سلامت شورا رفتار مدیریت شهری را در برخورد با تولید زباله ، انفعالی دانست و افزود: گزارش نشان می‌دهد که در مقابل تولید زباله و تفکیک آن انفعالی رفتار می‌کنیم چراکه تمام برنامه‌ها به سمت ارائه خدمات در جهت تولید بیشتر زباله است.

حافظی افزود: از منظر آموزش برای کاهش وتفکیک زباله کار قابل اثرگذاری ندیده‌ایم برای نمونه سطل‌های زباله نصب شده در معابر و کوچه‌ها محل جمع‌آوری زباله خشک است اما همه نوع زباله اعم از تر و خشک در آن ریخته می‌شود.

وی با اشاره به جمع آوری روزانه تا 3 مرحله زباله، گفت: حال که روزی 3 بار زباله جمع می‌شود آموزش کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدا هم دائم تکرار شود تا اثرگذار باشد.

وی به وجود مراکز جمع آوری و سایت دپوی زباله ها در جنوب وشمال شهر اشاره کرد و گفت: مسیر تولید زباله به سمت جنوب است ولی محل تفکیک و زباله سوز در شمال شهر است آیا این شیوه حمل و نقل توجیه فنی و اقتصادی دارد؟

رئیس کمیسیون سلامت شورا در خصوص ایجاد زباله سوزها در مناطق شهری گفت: با توجه به پیشرفت‌های روز دنیا و طراحی وتولید سیستم‌های مکانیزه زباله سوز، نصب دستگاه‌های زباله سوز در مناطق شهری از لحاظ زیست محیطی مانعی ندارد.

احمد دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران شورا نیز افزود: کیفیت جمع آوری زباله کاهش یافته است سطل‌های زباله اغلب بدون درپوش بوده و شست و شوی آنها مرتب صورت نمی‌گیرد. یکی از مراکز تولید زباله میادین تره و بار بود در بحث کاهش تولید زباله در میاین چه کارهایی صورت گرفته است.

معصومه آباد عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز افزود: نسبت به برخی موضوعات فرهنگی در بحث پسماند وزباله عقب هستیم. قرار بود 3 درصد از درآمد بازیافت زباله در مباحث فرهنگی وآموزش شهروندی هزینه شود.

آباد خاطر نشان کرد: متأسفانه برخی پیمان کاران برای تفکیک زباله در همان مخازن نصب شده در معابر و خیابان‌ها از کودکان استفاده می‌کنند چرا جلوی این سوء استفاده‌ها گرفته نمی‌شود.

مجتبی شاکری عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا نیز به سکونت کنار سایت آرادکوه اشاره کرد و گفت: زباله‌های تهران در خارج از شهر دفن می‌شود در صورتی که گزارش‌ها نشان می‌دهد در کنار سایت‌های دفن زباله‌های تهران، افرادی ساکن هستند.

وی به دفن نخاله‌های ساختمان اشاره کرد و گفت: در منطقه تلو و آبعلی که پسماندهای ساختمانی دفن می‌شود باعث شده گونه‌های جنگلی و گیاهی منطقه در معرض آسیب قرار گیرد بهتر نیست برای تبدیل این تپه‌های نخاله‌ایی به فضای سبز برنامه‌ای تدوین شود.

وی افزود: در گزارش‌ها باید تصویر درستی از وضعیت شهر داده شود برای مثال در بحث پسماندها، وارونگی هوا و غیره تهران در چه وضعیتی قرار دارد.

پیرهادی عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز افزود: سازمان مدیریت پسماند از دو جنبه سخت افزاری و نرم افزاری قابل بررسی است برای نمونه وضعیت قراردادهایی سخت افزاری که این سازمان برای تفکیک و استحصال زباله و پسماند منعقد کرده است مشخص نیست.

وی افزود: در حوزه نرم‌افزاری نیز عملکرد به گونه ایی نبوده است که در زندگی شهروندی تغییر چندانی را شاهد باشیم. برای نمونه آموزش‌ها در حوزه کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدا تغییر رفتار شهروندان را در پی نداشته است. برای کاهش 7500 تن زباله چه کرده ایم؟

اسماعیل دوستی نایب رئیس کمیسیون عمران نیز به وضع بهداشتی و نامناسب بودن محل زندگی کارگران حوزه خدمات شهری اشاره کرد و گفت: نظارت خوبی روی کار پیمان کاران این حوزه صورت نمی‌گیرد متأسفانه در بخش کارگری، از کارگران فصلی که اغلب آموزش لازم را ندیده‌اند استفاده می‌شود.

وی یادآور شد: در گذشته‌های نه چندان دور رفتگران امین محله‌ها بودند، چون ماهیت کارگران این حوزه تغییر کرد بسیاری از ملاحظات و بایدهای این حوزه خدماتی نیز از بین رفت. برای نمونه محل زندگی واسکان این کارگران نامناسب است و حتی شرایط رعایت بهداشتی اولیه را هم ندارند.

در ادامه جلسه مرتضی طلایی نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه جهت بحث نرم افزاری جمع‌آوری زباله که همان آموزش وتفکیک زباله از مبداء است 3 درصد بودجه در نظر گرفته شده بود، اظهار داشت: از نگاه ما این امر محقق نشد چراکه سازمان بازیافت به تنهایی نمی‌تواند از عهده این کار بر آید و معاونت اجتماعی و سازمان زیباسازی نیز باید به کمک بیایند.

وی در ادامه با اشاره به بحث سلامت در جمع آوری‌زباله‌ها، گفت: میکروب‌زدایی سطل‌های جمع‌آوری زباله‌ها باید انجام شود و در جانمایی سطل‌ها نیز بهتر است دقت بیشتری شود.

طلایی درخصوص جمع آوری زباله‌های عفونی و ویژه نیز تأکید کرد: اینگونه پسماندها نیازمند یک برنامه ریزی ویژه است که معاونت خدمات شهری به همراه کمیسیون سلامت و خدمات شهری باید آن را پیگیری کنند.

اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران شورای شهرتهران نیز در خصوص طراحی سطل های جمع آوری زباله گفت: طراحی این سطل ها به گونه ای است که صدمه زدن به آنها بالاست ومی بایستی در طراحی آنها تجدید نظر شود.

وی با اشاره به اینکه مجتمع سازی در تهران توسعه یافته است اظهار داشت: جمع آوری زباله در مکان هایی که شهرداری در نظر گرفته است بامشکلاتی روبرواست بنابراین بهتر است ظروف جمع آوری زباله در داخل ساختمانها تعبیه شود و مسئولین جمع آوری زباله آنها را از درب منازل تحویل بگیرند.

دبیر: شبی یک میلیارد تومان هزینه تمیزی شهر است

علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهرتهران پس از ارائه گزارش مدیر عامل سازمان پسماند شهر تهران با اشاره به اعتبارات سازمان پسماند درخصوص جمع آوری زباله، گفت: برای اینکه شهر تمیز باشد شبی حدود یک میلیارد تومان هزینه می‌شود.

دبیر درخصوص عوارض استفاده از نمک جهت باز کردن معابر در زمستان گفت: سازمان خدمات شهری باید از طریق رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی مردم را از عوارض تخریب آسفالت، صدمات به محیط زیست ناشی از استفاده از نمک آگاه کنند تا مردم در اینگونه مواقع همکاری لازم را داشته باشند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به اینکه یکسری دستورات جلسه شورای شهر مربوط به مسائل روزانه است، اظهار داشت: بهتر است شورا چند موضوع مهم و اولویتدار شهر را در دستور کار قرار دهد.

به گفته دبیر، اجرای طرح تفصیلی طرح جامع مسئله بازیافت و نظارت چهار موضوع اولویت دار برای شورای شهر تهران هستند که باید تا حصول نتیجه پیگیری شوند.

مجتبی عبدالهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران در خصوص تذکرات و نکات مطرح شده از سوی  اعضای شورای شهر، خاطرنشان کرد: تمام نکات به طور بند بند یادداشت شده و در برنامه‌های آتی خود آنها را پی‌گیری خواهیم کرد.

عبداللهی در خصوص ساماندهی کارگران خدمات شهری، گفت: ساماندهی و ارائه خدمات بیشتر به این کارگران از دغدغه‌های سازمان است و خدمات جانبی به آنها نشأت گرفته از این دغدغه است.

به گفته عبدالهی، کامیون‌های حمل زباله در سطح شهر مجهز به سیستم GPS هستند و توسط راهبر کنترل می‌شوند.

وی همچنین درخصوص افرادی که در مخازن زباله اقدام به تفکیک زباله می‌کنند، گفت: این افراد که عموماً از اتباع خارجی نیز هستند به طور غیر رسمی اقدام به این کار می‌کنند چراکه درآمد روزانه خوبی دارند و ما به همین خاطر با قوه قضاییه ونیروی انتظامی در خصوص جمع آوری این افراد جلسات متعددی داشته‌ایم.

در پایان احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران با اشاره به بازدید اخیر خود از محله اطراف حرم عبدالعظیم حسنی در ری، گفت: خانه‌های اطراف حرم به دلیل طرح توسعه حرم توسط آستان حرم عبدالعظیم حسنی در حال تملک است که متأسفانه تاکنون 25 درصد از آنها خریداری و تخریب شده است و 75 درصد تملک آن باقی مانده است که تخریب خانه‌های خریداری شده برای ساکنین این محله مزاحمت‌هایی ایجاد است.

وی افزود: در این بازدید اهالی محله ازگرد و خاک معابر گله داشتند که از شهرداری منطقه 20 خواسته شد فعلا روی این معابر از آسفالت پوشیده شود تا زمان اجرای کامل پروژه اهالی محله در تنگنا نباشند.

مسجد جامعی با اشاره به اینکه حقوق شهروندی در همه شرایط باید رعایت شود از معاونت خدمات شهری نیز خواست تا این موضوع را به طور ویژه پیگیری کنند.

*‌تصویب یک فوریت لایحه متمم بودجه سال 92 شهرداری تهران

همچنین در این جلسه یک فوریت لایحه متمم بودجه سال 92 شهرداری تهران به تصویب رسید.

علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در دفاع از یک فوریت این لایحه، گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل بودجه نویسی سال 93 ضروریست تکلیف بودجه سال 92 مشخص شود. بنابراین طبق روال سالهای متمادی  شهرداری تهران با توجه به محقق شدن بخشی از در آمد می تواند اصلاحیه بودجه را در شش ماهه دوم به شورا ارائه دهد. بر اساس گزارش ارائه شده به کمیسیون بودجه شورا در نیمه اول سال 92 134 درصد از در آمد شهرداری محقق شده است.

رئیس کمیسیون بودجه شورا افزود: شهرداری تهران به واسطه تحقق این مبلغ از در آمد در لایحه پیشنهادی خود مبلغی معادل سه هزارو پانصد میلیارد تومان را در غالب متمم سال 92 به شورای شهر ارائه داده است.

احمد دنیامالی ریس کمیسیون عمران شورا نیز پیشنهاد تشکیل کمیسیون تلفیق را داد که مورد موافقت قرار گرفت.

بر اساس این گزارش با تصویب یک فوریت متمم بودجه سال 92، کمیسیون های شش گانه  شورا در خصوص ریز لایحه پیشنهادی تصمیم خواهند گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha