سلامت نیوز : یک روانپزشک اظهار کرد: حساسیت به تغییرات ناشی از نور خورشید موجب بروز افسردگی فصلی می‌شود. زمینه این نوع افسردگی ژنتیک افراد است و شیوع آن در خانم ها 2 برابر آقایان است.

دکتر غلامرضا حاجتی در گفت‌وگو با (ایسنا) گفت: افسردگی فصلی یکی از انواع افسردگی است که به دلیل یک اختلال دو قطبی بروز می‌کند و استرس‌های روانی زندگی فرد نقشی در این بیماری ندارد چرا که علت اصلی آن کاهش نسبی نور در محیط به دلیل تغییر فصل است.

وی با بیان این که علت این افسردگی در اثر تغییرات میزان نور خورشید است، عنوان کرد: بنابراین نور درمانی در درمان این بیماری نقش مهمی دارد. روشن کردن چراغ‌ها هنگام بیدار شدن از خواب تا قبل از رفتن به رختخواب به صورت قوی و پرنور از راهکارهای درمان به شمار می رود.

این روانپزشک اختلال خواب، کاهش انرژی، کم حوصلگی، گریه کردن و حساسیت به نور را از علائم شایع افسردگی فصلی عنوان کرد و افزود: بی‌حوصلگی، خلق پایین، عدم تمرکز، اختلال خواب عمدتا پرخوابی و گاهی کم خوابی، کم اشتهایی و کاهش وزن ، کاهش انرژی و گاهی نیز افکار آسیب به خود و در نتیجه خودکشی از علائم این نوع از افسردگی است.

دکتر حاجتی با بیان این‌ که مبتلایان به افسردگی فصلی به تغییرات ریتم‌های شبانه روز حساسیت بیش‌تری نشان می‌دهند، تشریح کرد: در فصول پاییز و زمستان که طول روز کوتاه است زمینه ریتمی مغزی و تغییرات هورمونی در بعضی افراد تغییر می‌کند و در نتیجه دچار افسردگی می‌شوند این افراد معمولا در تابستان و بهار نشانه‌ای از افسردگی ندارند.

وی در رابطه با درمان این بیماری به افرادی که دچار افسردگی فصلی می‌شوند، توصیه کرد: برای درمان این نوع افسردگی باید پس از بیدار شدن از خواب در فصول پاییز و زمستان با لامپ‌های روشن محیط خانه را روشن کنند تا محیط پر نور باشد چرا که حساسیت مغزی افراد مبتلا به افسردگی فصلی به دریافت نور بیشتر است.

این روانپزشک افزود: افسردگی فصلی با استفاده از داروهای ضد افسردگی قابل درمان است و طول درمان کوتاه تری نسبت به انواع دیگر دارد و معمولا در همان فصل درمان می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha