مصرف خودسرانه مکمل ها و داروهای هورمونی(دوپینگ)، مضر است و نباید بدون تجویز پزشک متخصص استفاده شود.

مصرف خودسرانه مکمل ها و داروهای هورمونی، مضر است
سلامت نیوز : مصرف خودسرانه مکمل ها و داروهای هورمونی(دوپینگ)، مضر است و نباید بدون تجویز پزشک متخصص استفاده شود.
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مکمل هایی که در برخی از رشته های ورزشی به خصوص بدنسازی مورد استفاده قرار می گیرد باید زیرنظر پزشک یا مشاور تغذیه و با رعایت رژیم غذایی باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پانا ؛ سهیل افرازی اضافه کرد: داروهای هورمونی یا دوپینگی نباید مورد استفاده ورزشکاران قرار بگیرد، چون در برخی موارد علاوه بر ضررهای جبران ناپذیر برای سلامت، احتمال مرگ مصرف کننده نیز وجود دارد.

وی افزود: مکمل هایی که در داروخانه ها وجود دارد از شرکت های پخش داروی مجاز تهیه می شود که دارای لیبل فارسی و مشخصات کامل محصول است.

وی خاطر نشان کرد: مکمل هایی که از مراکزی غیر از داروخانه ها تهیه می شود باید دارای برچسب مخصوص وزارت بهداشت باشند و مصرف کنندگان می توانند برای تایید آن، به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر مراجعه نمایند و از مجاز بودن آن محصول اطمینان حاصل کنند.

دکتر افرازی با اشاره به این نکته که بدون تجویز پزشک ، نباید از این مکمل ها استفاده شود، گفت: در مورد مصرف بعضی از این مکمل ها، نیاز به مصرف زیاد آب وجود دارد و یا کسانی که مشکلات کبدی و کلیوی دارند به هیچ عنوان نباید از این داروها استفاده کنند، به همین دلیل باید پیش از مصرف، اطلاعات کاملی در مورد نحوه میزان مصرف مکمل ها داشته باشند.

این مقام مسئول اضافه کرد: داروهای هورمونی یا دوپینگی، داروهای نیروزایی هستند که مصرف آنها بسیار مضر است و حتی در برخی موارد خطر مرگ را به همراه دارد.

این داروساز گفت: استروییدهای آنابولیک(هورمون های جنسی) به عنوان جایگزین هورمون های تستوسترون و ناندرلون در افرادی که کمبود هورمون دارند استفاده می شود ولی برخی از ورزشکاران برای افزایش قدرت کاذب جسمانی و افزایش حجم عضله از این دارو استفاده می کنند که این کار بسیار خطرناک است.

وی همچنین ادامه داد: کاربرد اصلی اَنسولین، کاهش قندخون است و با تجویز پزشک متخصص و مشخص کردن مقدار دُز آن استفاده می شود، ولی برخی از ورزشکاران از این دارو به عنوان آنابولیزا (برای افزایش حجم عضله و افزایش انرژی) و بدون آگاهی از مقدار دُز آناز این دارو، استفاده می کنند که در برخی موارد بدلیل تزریق دُز زیاد از این هورمون، قندخون به مقدار زیاد اُفت پیدا می کند و فرد دچار شوک هیپوگلیسمی(کاهش شدید قندخون) می شود و ممکن است خطر مرگ را به همراه داشته باشد.

رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو گفت: برخی از داروها و مکمل های غیرمجاز، در عطاری ها نیز به فروش می رسد. این داروها علاوه بر اینکه عوارض مکمل ها و داروهای هورمونی را دارند، ممکن است از مواد غیرمجاز و تاریخ مصرف گذشته تهیه شده باشند و احتمال خطر مضاعفی را برای مصرف کننده ایجاد کند.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha