سلامت نیوز : مشاور عالی انجمن روانپزشکی ایران گفت: گاهی جوان‌ها با دیدن نگرانی والدین نسبت به خودشان احساس لذت می‌کنند به همین علت در شهرها بی‌مبالاتی در رانندگی جایگزین اسب‌سواری خطرناک شده است.

سید احمد جلیلی در گفت‌وگو با فارس، گفت: رفتارهای پرخطر مانند ویراژ دادن، اسکیت ‌بازی و پرش از ارتفاع به شخصیت افراد بستگی دارد.

وی افزود: برخی افراد با پرهیز از رفتارهای پرخطر، هرگز آن را تجربه نمی‌کنند. در مقابل افرادی هستند که از ابتدای تولد تا پایان عمرشان هیجان ناشی از این رفتارها را دوست دارند و به آن مبادرت می‌ورزند.

* بی‌مبالاتی در رانندگی جایگزین اسب‌سواری در مناطق پرخطر شده است.

نماینده انجمن جهانی روانپزشکی در ‌آسیای میانه و غربی تصریح کرد: برخی نوجوان‌ها و جوان‌ها با گذر عمر و تجربه‌های ناخوشایند ناشی از رفتارهای پرخطر متنبه شده و دیگر آن را تکرار نمی‌کنند.

وی گفت: در گذشته اسب‌سواری در برخی مناطق جزو رفتارهای پرخطر محسوب می‌شد که امروز بی‌مبالاتی در رانندگی جایگزین آن شده است.

* لذت ناشی از توجه والدین موجب بروز رفتارهای پرخطر می‌شود

جلیلی تصریح کرد: ذخیره انرژی زیاد در نوجوان‌ها و جوان‌ها موجب تخلیه آن به شکل بروز رفتارهای پرخطر می‌شود.

وی افزود: گاهی جوان‌ها با دیدن نگرانی والدین نسبت به خودشان احساس لذت می‌کنند که همین امر به افزایش رفتارهای مخاطره‌آمیز دامن می‌زند.

جلیلی ادامه داد: ویژگی خطرپذیری و هیجان خواهی در جوان‌ها، آنها را برای انجام رفتارهای پرخطر آماده می‌کند.

نماینده انجمن جهانی روانپزشکی در آسیای میانه و غربی تصریح کرد: ژنتیک، یادگیری، سن و مسائل فرهنگی در بروز رفتارهای پرخطر مؤثر است.

* وراثت افراد را آماده رفتارهای پرخطر می‌کند

وی افزود: تاکنون مرکز مشخصی در مغز و میانجی‌گرهای شیمیایی خاصی که با بروز رفتارهای پرخطر رابطه داشته باشد مشخص نشده اما به طور قطع وراثت در آمادگی افراد برای ایجاد این رفتارها مؤثر است.

جلیلی گفت: مسائل فرهنگی مانند بستن طناب به پا و پرش از ارتفاع که سال‌های گذشته در غرب و اخیراً در تهران رایج شده ناشی از مسائل فرهنگی و تمایل جوان‌ها به هیجان‌پذیری و تخلیه هیجان از طریق این رشته ورزشی است.

وی ادامه داد:‌ اگر تخلیه انرژی و رفتارهای پرخطر در زمینه ورزشی و با تدابیر لازم صورت گیرد مانعی ندارد.

* تدابیر لازم خطرات ناشی از رفتارهای پرخطر را کنترل می‌کند.

مشاور عالی انجمن روانپزشکی ایران گفت: در برخی کشورها استفاده از کلاه ایمنی و محافظ آرنج و زانو موقع دوچرخه‌سواری و اسکیت ضروری است و ورزش‌هایی مانند اسکیت باید در فضاهای مشخص انجام شود.

وی ادامه داد: این تدابیر ضمن تخلیه انرژی جوان‌ها از صدمات جسمی به آن‌ها و دیگران جلوگیری می‌کند.

جلیلی خاطرنشان ساخت: انرژی جوان‌ها باید در جهت سالم تخلیه شود و مسئولان باید با نظارت مربیان کار آزموده و والدین فضاهای لازم را در این زمینه فراهم کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha