سلامت نیوز : مشاور وزیر و مسئول دفتر آمار و فناوریهای وزارت بهداشت با اعلام اینکه سالیانه 150 میلیون مراجعه به بخش سرپایی داریم، از تفاهمنامه وزارت بهداشت با سازمان نظام پزشکی به منظور تکمیل پرونده الکترونیکی سلامت در حوزه سرپایی و بستری با محوریت بخش غیردولتی خبر داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ تفاهمنامه همکاری مشترک میان وزارت بهداشت با سازمان نظام پزشکی ایران پیرامون ارزیابی عملکردی نرم افزارهای حوزه سلامت در راستای تشکیل پرونده الکترونیکی سلامت یکپارچه، عطف به ماده 35 قانون برنامه پنجم توسعه کشور به امضاءرسید.

دکتر حسین ریاضی مشاور وزیر و مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در این نشست، گفت: یکی از سیاستهای دولت تدبیر و امید که در وزارت بهداشت اتخاذ شده است استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی برای پیشبرد و ارتقای نظام سلامت است و طبق ماده 46 برنامه پنجم توسعه کشور در خصوص گسترش تعاملات بین سازمانی در راستای ارائه خدمات با کیفیت تر به مردم،  برنامه ریزی جهت توسعه خدمات الکترونیکی با استفاده از توان بخش خصوصی در دست اقدام است.

وی گفت: امیدواریم که تکالیف قانونی وزارت بهداشت از جمله توسعه پرونده الکترونیک سلامت شهروندان و کاربردهای مختلف فناوری اطلاعات در نظام سلامت کشورمان را به اجرا برسانیم.

ریاضی با اشاره به اینکه وظایفی در این حوزه بر گردن ما است که تلفیقی از زیرساختها، امکانات فناوری اطلاعات و خدمات حوزه سلامت به شمار می رود، گفت: با توجه به اینکه استفاده از تکنولوژی جدید، رویکرد مهم وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است، این موضوع جزو اولویتهای جدی ما به شمار می رود و برای همکاری مشترک با سازمان نظام پزشکی فرصت را مغتنم شمردیم.

وی با بیان اینکه تیمی که در دوره جدید مدیریتی سازمان نظام پزشکی مستقر شده اند، ایده ها و تفاهمات مشترکی در این زمینه با ما دارند که این همدلی از قبل وجود داشته است، گفت: در این تفاهمنامه توسعه پرونده الکترونیک سلامت را به طور جدی دیده ایم، چرا که اکثر مراجعات سرپایی به بخش غیردولتی است و در حوزه بستری هم بخش قابل توجهی به بخش غیردولتی مراجعه می کنند. بنابراین توسعه پرونده الکترونیک سلامت بدون درگیر کردن بخش غیردولتی امکان پذیر نیست.

وی افزود: سالیانه 150 میلیون مراجعه به بخش سرپایی داریم که لازمه تکمیل پرونده الکترونیکی سلامت این است که تمام خدمات ثبت شوند. یکی از بحثهای اصلی که در قالب تفاهمنامه پیش خواهیم برد بحث توسعه پرونده الکترونیک سلامت در حوزه سرپایی  بستری و با محوریت بخش غیردولتی خواهد بود.

ریاضی ادامه داد: لازمه توسعه پرونده الکترونیک سلامت این است که سامانه های اطلاعاتی و نرم افزارهای پزشکی را که می بایست در اختیار داشته باشیم، از حداقلهای استانداردهای عملکردی برخوردار باشند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر تعداد زیادی نرم افزار تولید شده که لازم است این نرم افزارها به صورت دوره ای ارزشیابی شوند تا نیازهای جدیدی که در کشور مطرح است، در این نرم افزارها درج شود.

مشاور وزیر و مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: بخشی از این توانمندی با توجه به سوابق خوب سازمان نظام پزشکی در ارزشیابی های حوزه های مختلف و تجربیات دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در راستای برگزاری دو دوره ارزیابی عملکردی سامانه های اطلاعاتی بیمارستانی(HIS) وجود دارد. همچنین با همکاری تمامی ذی نفعان در این پروژه امیدواریم بتوانیم به توسعه موضوع بپردازیم و صدور گواهیهای سالانه را از این پس با همکاری سازمان نظام پزشکی کشور داشته باشیم.

ریاضی، فرهنگ سازی و توانمندسازی ذینفعانی که در حوزه سلامت ایفای نقش  می کنند را اقدام بسیار مهمی دانست و گفت: استفاده از تکنولوژی جدید برای همه کار، ساده ای نیست؛ به خصوص برای متخصصانی که وقتشان محدود است استفاده از تکنولوژی جدید یکی از موانع کار به شمار می رود.

وی افزود: برگزاری دوره های آموزشی و بحث صلاحیتهای حرفه ای در حوزه سازمان نظام پزشکی بسیار مورد توجه است و ما می خواهیم از این فرصت استفاده کنیم.

ریاضی در ادامه گفت: باید برای توانمندسازی پزشکان و اعضای معالج دخیل در درمان بیماران، آنها را درگیر کنیم و با برگزاری دوره های آموزشی برای توانمندسازی و فرهنگ سازی در IT حوزه سلامت، بتوانیم به کاربردهای بیشتر خدمات الکترونیکی و سامانه های آن بپردازیم.

مشاور وزیر و مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در پایان اظهار امیدواری کرد: با مشارکت تنگاتنگ با سازمان نظام پزشکی در این عرصه موفق باشیم و با توجه به برنامه ریزی انجام شده برای 5 سال آینده بتوانیم این کار مشترک را به اجرا برسانیم.

در ادامه دکتر محمدرضا جهانگیری معاون برنامه ریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: تعامل با وزارت بهداشت، گام مهمی در توسعه خدمات سلامت با رویکرد فناوری های نوین به خصوص فناوری اطلاعات خواهیم برداشت تا تعامل مشترکی در تمام حوزه های فناوری اطلاعات با یکدیگر داشته باشیم.

وی با اشاره به تفاهمنامه وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی، افزود: هدف اصلی ما هم افزایی و اثربخشی بیشتر ارتقای سلامت و کیفیت خدمات در بسترهای IT است تا ارتقای سلامت بیشتر ملموس باشد و موجب کنترل هزینه های بی مورد شود و بهره برداری بیشتر در سیستم درمان را داشته باشیم.

جهانگیری ادامه داد: یکی از موضوعاتی که امروز توانسته ایم در مورد آن به تعامل برسیم این است که آیا در بسترهای فناوری اطلاعات یا تکنولوژی های نوین نیازها به صورت جداگانه و یا یکپارچه دیده شوند؟ در پاسخ باید گفت، اصل مهم در حوزه های مختلف خدمات و تولیدات، رعایت اصل یکپارچگی است تا سیستمها بتوانند به صورت موثر با همکاری متقابل به صورت برد – برد باشند.

وی گفت: این همکاری متقابل موجب اثربخشی بهره وری بیشتر و پویایی سیستم خواهد شد. در این راستا با کار کارشناسی سه ساله ای که از قبل در دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت شروع شده، در دولت جدید و مدیریت جدید سازمان نظام پزشکی طی دو ماه اخیر، با بسترسازی انجام شده و پیگیریهای لازم از سوی دفتر فناوری اطلاعات وزات بهداشت، توانستیم به تفاهم اجرایی برسیم که قدم اول ساماندهی و اثربخش نمودن سامانه های سلامت است.

معاون برنامه ریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم به محورهای دیگر از جمله صلاحیتهای حرفه ای جامعه پزشکی مبتنی بر فناوری اطلاعات و توانمندسازی دوستان، نگاه ویژه ای را داشته باشیم. در این زمینه دکتر ریاضی مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات این وزارتخانه، با دیدگاه جامعی که در حوزه سلامت و به خصوص فناوری اطلاعات داشته اند، نقش بسزایی در اجرای این تفاهمنامه ایفا کردند و توانستیم با استفاده از تمام پتانسیلهای موجود به تفاهم کاربردی، فاخر و جامعی در قسمت ساماندهی سامانه های سلامت برسیم.

وی ادامه داد: سازمان نظام پزشکی با مدیریت جدید، اهتمام ویژه ای برای همکاریهای بین بخشی به خصوص با وزارت بهداشت دارد و تعاملات موجود را به صورت دوسویه می داند، بر این اساس حرکت ما آغاز می شود و نسبت به وظایفی که می پذیریم، متعهد می شویم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha