سلامت نیوز : رییس انجمن فوق تخصصی عفونی کودکان با بیان اینکه پنوموکوک عامل بروز سینه پهلو، ذات‌الریه، گوش درد و مننژیت است و می‌تواند برای کودکان بسیار خطرناک باشد، از انجام تحقیقات برای بررسی باید و نبایدهای ورود واکسن پنوموکوک به کشور خبر داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر محمدرضا بلورساز در نشست خبری که به مناسبت برگزاری نهمین همایش سالانه انجمن عفونی کودکان و پنجمین بزرگداشت استاد دکتر سید احمد سیادتی ترتیب داده شده بود، ضمن تبیین فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی انجمن تخصصی عفونی کودکان، از فعالیت 100 فوق تخصص عفونی کودکان در سطح کشور خبر داد.

وی با اشاره به درجه علمی بالای فوق تخصص‌های عفونی کشور در مقایسه با متخصصان کشورهای منطقه، گفت: در حال حاضر پنج مرکز تحقیقات عفونی کودکان در شیراز، مشهد، مرکز طبی کودکان تهران، بیمارستان فوق تخصصی کودکان مفید و بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) دایر شده و به بررسی علمی مرتبط با بیماری‌های عفونی کودکان می‌پردازد.

بلورساز ادامه داد: به عنوان مثال در حال حاضر مراکز تحقیقاتی ما در حال تحقیق درخصوص ضرورت ورود واکسن "پنوموکوک" به داخل کشور هستند. این واکسن در حال حاضر در کشورهای اروپایی و آمریکا ساخته شده و قابل استفاده است، اما حدود 100 گونه دارد که باید تحقیقات لازم درباره اینکه کدام نوع از آن لازم است وارد کشور شود، در حال انجام است.

به گفته دبیر انجمن پزشکان کودکان ایران، پنوموکوک عامل بروز سینه پهلو، ذات‌الریه، گوش درد و مننژیت است و می‌تواند برای کودکان بسیار خطرناک باشد.

بلورساز همچنین با بیان اینکه در دنیا نزدیک به 16 واکسن برای کودکان تزریق می‌شود، گفت: در ایران تنها 9 واکسن در برنامه واکسیناسیون کشوری وجود دارد. بارها درباره ضرورت ورود واکسن‌های دیگر به کشور سخن گفته‌ایم، اما متاسفانه برخی تحریم‌ها از ورود واکسن‌های ضروری کشور ممانعت کرده است.

رییس انجمن فوق‌ تخصصی عفونی کودکان به ماجرای کمبود واکسن فلج اطفال در چند هفته اخیر اشاره کرد و گفت: سالانه نیاز به حدود 17 میلیون دوز واکسن فلج‌ اطفال به کشور وجود دارد، در حالی که اکنون با کمبود سه میلیون دوز از این واکسن روبرو شده‌ایم که البته مسئولان سازمان غذا و دارو وعده‌اند به زودی مشکل را برطرف کنند.

وی تاکید کرد: ایران از جمله کشورهایی است که پوشش واکسیناسیون بالایی دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به پرسشی پیرامون استفاده از داروهای گیاهی و سنتی برای کودکان، گفت: طب سنتی و داروهای آن در بسیاری از نقاط دنیا از رشد خوبی برخوردار بوده است. اما در ایران علی‌رغم وجود تجارب کهن، هنوز از لحاظ علمی نوپاست.

بلورساز اضافه کرد: ما به ویژه در زمینه مصرف داروهای گیاهی در کودکان تجربه‌ای نداریم و کلیه موارد باید حتما در دانشگاه‌ها مورد تحقیق و بررسی قرار بگیرد. به عنوان مثال تحقیقی صورت پذیرفته و طی آن ثابت شد، بر اساس باور عموم استفاده از شیر خشت تاثیری در برطرف کردن بیماری زردی در کودکان ندارد.

وی تاکید کرد: انجمن پزشکان کودکان ایران هیچ توصیه‌ای درباره مصرف داروهای گیاهی در کودکان ندارد.

رییس انجمن فوق تخصصی عفونی کودکان در ادامه ضمن اعلام برگزاری نهمین همایش سالانه انجمن عفونی کودکان و پنجمین بزرگداشت استاد دکتر سید احمد سیادتی از تاریخ 13 تا 15 آذرماه در محل سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، اظهار کرد: در این کنگره 30 مقاله به صورت شفاهی و 20 مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

بلورساز افزود: همچنین حدود شش پانل یا میزگرد علمی پیرامون موضوعات مبتلا به کودکان از جمله عفونت‌های تنفسی و واکسیناسیون در کودکان در روزهای همایش برگزار می‌شود. درواقع علت برگزاری این همایش در آذرماه هر سال نیز شیوع عفونت‌های تنفسی در فصل سرد سال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha