چهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۱

دستگاه‌های مربوط، دولت و همه مسئولان باید راهكاری را پیدا كنند كه دختران را از آسیب‌های اینچنینی حفظ بكنند و باید زمینه‌ای فراهم گردد كه یك نفر ایرانی (چه دختر و چه پسر) به صورت غیرقانونی از مرزها خارج نشود.

هشدار درباره باندهای قاچاق دختران
سلامت نیوز : «دلارها و پمپ بنزین‌های آمریكایی منتظر دختران ایرانی است، رویاهای شیرین، خانه‌های شكلاتی، درآمدهای آنچنانی، لباس‌های زیبا، جواهرات گران‌قیمت و... همه لیاقت شماست، باید به آن برسید.» اینها همه باغ‌های سبزی است كه دختران ایرانی را به دام قاچاقچیان انسان انداخته و به جایی‌كه تصور نمی‌كردند، می‌كشاند. موضوعی كه تا مدت‌ها جزو مگوهای مسئولین بوده، اما انگار موضوع آن قدر جدی هست كه بعد از مدتها یك مقام ارشد پلیس درباره آن موضع‌گیری كرده و تایید كند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه تهران امروز ؛ سردارعلی صادقی رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی دیروز در حاشیه سومین كارگاه عملیاتی منطقه‌ای اینترپل در بحث مبارزه با قاچاق انسان كه در محل هتل المپیك كه با موضوع مبارزه با قاچاق انسان برگزار شد گفته است: قاچاق دختران ایرانی به كشورهای عربی را نفی نمی‌كنیم، اما عدد آن قابل‌توجه نیست. به گفته این مقام پلیس عمده مقصد این دختران هم كشور امارات بوده است. البته رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی هم یك هشدار جدی در این رابطه داده است: «با توجه به اینكه با كشورهای تركیه و مالزی لغو روادید هستیم، این افراد به شكل قانونی از كشور خارج می‌شوند و ممكن است در آنجا به كشورهایی نظیر استرالیا و... بروند.»

نیاز به تغییر فرهنگ است

سخنگوی كمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در مورد طریقه به دام انداختن دختران به تهران امروز می‌گوید: متاسفانه زیاده‌طلبی برخی، موجب صدمه و آسیب‌های جدی، خطرناك و گاهی جبران‌ناپذیر است. برخی به طمع تحصیل در شرایط بهتر به دام افراد سودجو می‌افتند و پس از آنكه به این كشورها می‌رسند متوجه می‌شوند كه معامله شده‌اند. بعضی از دختران هم به طمع كار بهتر و درآمد بالا به تور این دام‌ها می‌افتند. این دخترها فكر می‌كنند كه در شركت‌های ایرانی یا شركت‌های بین‌المللی واقع در كشورهای عربی استخدام خواهند شد ولی به محض ورود به كشورهای عربی درمی یابند كه مورد سوءاستفاده قرار گرفته و خرید و فروش شده‌اند.

این باندها حتی به اسم گردش، مسافرت، نشست‌های علمی و... دختران را اغفال كرده و در خاك كشورهای عربی مشخص می‌شود كه دختران گرفتار و باندهای قاچاق انسان پول خوبی به جیب زده‌اند.محمدعلی اسفنانی با بیان اینكه خیلی عدد این افراد ملاك نیست، می‌افزاید: اینكه خدای نكرده حتی یك دختر مسلمان شیعی ایرانی به دام این قاچاقچیان سودجو بیفتد، جای نگرانی دارد و باید حتما جلوی آن گرفته شود. نباید از یاد برد كه دختران بی گناه ایرانی پس از آنكه در دام افراد سودجو گرفتار می‌شوند، روی برگشتن به كشور را هم ندارند و دچار مشكلات غیرقابل جبران می‌شوند.نماینده مردم فریدون‌شهر با اشاره به اینكه اینگونه مسائل اجتماعی یك علت خاص ندارند بلكه علل مختلفی دارند، ادامه می‌دهد: وضعیت شخصیتی افرادی كه به این سبك مورد سوءاستفاده واقع می‌شود، خانواده و اطرافیان این دختران، محیط زندگی و كوتاهی مسئولین در بسیاری از موارد از جمله مباحث اقتصادی، شغلی، علمی و... را می‌توان دلیلی برای گرفتار شدن این دختران در دام قاچاقچیان انسان دانست.

وی با اشاره به اینكه باید در بخش فرهنگ نیز تلاش زیادی شود می‌افزاید: در حال حاضر فرهنگ غلطی بر جامعه حاكم است كه كسانی كه برای تحصیل، تفریح و... به كشورهای خارج سفر می‌كنند به افراد دیگر فخرفروشی و آن دسته از مردم كه تا به حال از ایران خارج نشده‌اند احساس كمبود می‌كنند. به همین دلیل جرایم اینچنینی افزایش پیدا می‌كند. نهاد و اداره‌هایی كه متصدی امر فرهنگی هستند كار را رها كرده‌اند. باید تلاش بیشتری برای تغییر فرهنگ انجام شود تا این دیدگاه از بین برود.

محمدعلی اسفنانی در ادامه با تشبیه این مسائل اجتماعی به بیماری‌های واگیردار خطرناك می‌گوید: ضمن اینكه مردم فكر می‌كنند دادگستری و نیروی انتظامی فعال هستند و متخلفان را دستگیر می‌كنند جای نگرانی نیست.این دیدگاه بسیار خطرناكی است كه در جامعه حاكم می‌شود. زیرا مسائل اجتماعی مشابه بیماری‌های واگیردار هستند. اگر یك بیماری مرگ‌آوری در جامعه شایع شود و همه احساس بی‌تكلیفی كرده و بگویند افراد بیمار به بیمارستان بروند و درمان شوند بیماری‌های واگیرداری مانند تب كنگو، آنفلوانزای پرندگان و... ریشه‌كن نخواهد شد. در چنین شرایطی تمام جامعه به تكاپو می‌افتد و جلوی آن را می‌گیرد. تعداد كسانی كه در اثر این جرایم لطمه‌های جسمی، روحی دیده و حتی به قتل می‌رسند، تعداد وحشتناكی است. عزم ملی باید در مبارزه صورت بگیرد و یك عده یا یك سازمان به تنهایی قادر نیست، این وضعیت را ساماندهی كند، عزم ملی باید در مبارزه صورت بگیرد.

یك عمر ندامت برای 3 روز رویایی!

دكتر مجید ابهری نیز در مورد انگیزه دخترانی كه به دام باندهای قاچاق می‌افتند به تهران امروز می‌گوید: 90 درصد از دخترانی كه در دام باندهای قاچاق انسان می‌افتند قصد پیدا كردن كار و اشتغال در خارج از كشور را دارند. طی صحبت با 15 نفر از آنها هیچ كدام از سرنوشت تلخی كه در انتظارشان بوده خبرنداشتند قرار بوده در آرایشگاه یا مزون مشغول به كار شوند و با این نیت از كشور خارج شده و خانواده خود را راضی نموده‌اند. بعد از رفتن به كشورهای حاشیه خلیج‌فارس، تا سه روز میهمان رئیس باند بوده‌اند. در طول 3 روز با جواب منفی درباره كار روبه‌رو شده و به آنها گفته می‌شود كه شروع به كار مدت زمانی طول می‌كشد و در این مدت شما باید هزینه‌های خود را پرداخت كنید یا به كشور خود برگردید. بخش اعظم این دختران رویی برای بازگشت ندارند، بنابراین اول به یك نفر معرفی می‌شوند و سپس 2 نفر و همین‌طور تا آخر كه به دست كارگران بنگلادشی و پاكستانی می‌افتند.

به گفته این آسیب‌شناس متاسفانه شكارچیان اینگونه زنان و دختران در آرایشگاه‌های زنانه و در برخی مراكز ورزشی به‌دنبال طعمه می‌گردند و با آب و تاب درآمد سرشار آنجا را توضیح داده و با فریب دریافت اقامت در آمریكا و اروپا این زنان نگونبخت را به باتلاق فساد می‌كشند.

دكتر ابهری با بیان اینكه تعداد زیادی از دختران و زنانی كه در كشورهای حاشیه خلیج‌فارس تن‌فروشی می‌كنند، آلوده به‌ویروس ایدز شده و به عنوان مخزن متحرك ایدز به كشور بازمی گردند، می‌افزاید: دولت‌های این كشورها به محض شناسایی اینگونه زنان و اطلاع از آلودگی آنها، حتی یك ساعت اجازه اقامت نمی‌دهند. این دختران از نظر فكری و روانی دو گروه هستند؛ یك گروه از خانواده‌های متلاشی، كم درآمد، بیوه‌های جوان، فرزندان والدین معتاد یا زنانی كه مسئولیت مالی خانواده را به عهده دارند. گروه دوم آنهایی كه تحت تاثیر شبكه‌های ماهواره‌ای به عشق دیدن مناظر زیبا و زندگی در یك كشور خارج در دام شیادان جنسی می‌افتند. این گروه نیاز مالی ندارند فقط فریب زندگی در خارج آنها را به باتلاق فساد می‌كشد.

وی با اشاره به اینكه درآمد حاصل از خودفروشی دخترانی كه به كشورهای حاشیه خلیج‌فارس برده شده‌اند را سرگروه‌ها می‌گیرند، ادامه می‌دهد: این سیاه بخت‌ها ناگهان متوجه می‌شوند یك سال است كه تن‌فروشی می‌كنند و فقط بخور و نمیری به دست آورده‌اند. برخی به قصد بازگشت از گروه جدا می‌شوند، چون پولی ندارند در دام دلالان اعضای بدن می‌افتند. فروش كلیه اولین حركتی است كه آنها انجام می‌دهند. یك كلیه در كشورهای حاشیه خلیج‌فارس بسیار گران‌قیمت است یعنی حدود 150 میلیون تومان است. كه البته میزان زیادی از پول آن را دلال‌های پاكستانی به جیب خود می‌گذارند. بعد از فروختن كلیه با هزار بدبختی بلیت بازگشت می‌گیرند و با روحی متلاشی، جسمی خسته و بیمار به كشور خود بازمی‌گردند. تبلیغات همین افراد نیز یكی از دلایل فریب برخی از زنان و دختران است. آنها برای اینكه مشت خود را باز نكنند، با آب و تاب از درآمد و موقعیت آنجا حرف می‌زنند. اگر كمی وجدان داشته باشند و حقایق را بگویند، دیگر هیچ‌كس در هیچ شرایطی حاضر نمی‌شود پایش را از كشور بیرون بگذارد.

این جامعه شناس می‌گوید: در عشرتكده‌های تركیه به‌ویژه شهر استانبول تن‌فروشان ایرانی بدبخت‌ترین افراد هستند، زیرا به علت نداشتن اقامت قانونی اگر بخواهند اعتراضی بكنند یا به ضرب چاقو و اسلحه به قتل می‌رسند و جسد آنها به دریا می‌افتد یا زندانی می‌شوند و هر روز كتك می‌خورند. بنابراین به هر ذلت و خفتی تن می‌دهند.

به گفته دكتر ابهری در این زمینه با سفرهایی كه به تركیه و كشورهای حاشیه خلیج‌فارس و مالزی داشتم به این نتیجه رسیده‌ام اولین مقصر رسانه‌های ما هستند. كه اگر اطلاع‌رسانی درست كرده و حقایق را برای جامعه بازگو كنند قسمت اعظم این مشكل حل می‌شود. اگر صداوسیما فقط 10 دقیقه فیلمی از وضعیت برده‌های جنسی ایرانی در خارج از كشور نشان دهد، محال است هیچ زن یا دختری راضی شود كه سرنوشت مشابهی پیدا كند. دوم باید یك كارگروه از ایران برای بررسی وضعیت پناهندگان در كمپ‌های پناهندگی و صحبت با این زنان نگون بخت به كشورهای یاد شده بروند و آنها را راضی به بازگشت نمایند. بسیاری از آنها چون پل‌های پشت سر خود را خراب شده می‌بینند حاضر به بازگشت نیستند. بنابراین همانطوری كه در روزهای اول انتخاب آقای دكتر روحانی عرض كردم رسیدگی به وضعیت ایرانیان پناهنده و كارگران جنسی باید در اولویت كار قرار گیرد.

جای اطلاع‌رسانی مناسب خالی است

دبیر دوم كمیسیون اجتماعی مجلس نیز در باره این دختران به تهران امروز می‌گوید: دستگاه‌های مربوط، دولت و همه مسئولان باید راهكاری را پیدا كنند كه این دختران را از آسیب‌های اینچنینی حفظ بكنند و باید زمینه‌ای فراهم گردد كه یك نفر ایرانی (چه دختر و چه پسر) به صورت غیرقانونی از مرزها خارج نشود.

عباس قایید رحمت می‌افزاید: دختران نوامیس این مملكت هستند كه با انگیزه‌های مختلف (برخی برای تحصیل و برخی برای كار) به دام قاچاقچیان می‌افتند به همین منظور باید بستر تحصیل آنها گسترده شود و اگر قرار باشد كسی برای تحصیل به خارج از كشور برود از طریق قانونی اقدام نماید. برخی از تحصیلكرده‌های ما به‌دنبال اشتغال هستند پس باید زمینه اشتغال درست آنها را در جامعه فراهم كنیم تا با دیدن درباغ سبز سوءاستفاده گران به دام نیفتند. در بحث‌های اجتماعی باید زیرساخت‌ها فراهم شود تا جوانانمان مجبور نشوند برای كار، تحصیل و... به صورت قاچاق از ایران خارج شوند. قطعا این افراد با رسیدن به این كشورها پشیمان خواهند شد.

نماینده مردم درود و ازنا با اشاره به اینكه قاچاق پلیس، دستگاه‌های امنیتی و قوه قضائیه باید برخورد قاطعی در این مورد داشته باشند. زیرا سوءاستفاده از یك نفر ایرانی هم برای ما زیاد است. این را باید اطلاع‌رسانی كنیم كه اگر جوانان به صورت غیرقانونی به كشور دیگری بروند، ممكن است هزار مسئله تهدیدآمیز و مشكل برسرراهشان باشد. اگر اطلاع‌رسانی مناسبی صورت بگیرد، این اتفاقات به حداقل می‌رسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha