جوانان هوشیار باشند و خویشتنداری كنند، بیماری‌هایی كه از راه تماس جنسی منتقل می‌شود، عواقب خطرناكی دارد.

دومین "هشدار" وزارت بهداشت نسبت به شیوع بیماری‌های مقاربتی در كمتر ازشش ماه اخیر، نشان ازآن دارد كه‌این وزارتخانه نیز نگران جدی سلامت عمومی به خصوص جوانان از ناحیه این نوع بیماری هاست.

وزارت بهداشت می‌گوید كه "طی پنج سال اخیر شیوع بیماری مقاربتی براساس آمارهای آزمایشگاه‌های تشخیص طبی رو به افزایش بوده و نمی‌توان آن را كتمان كرد."
دكتر"مینو محرز" متخصص بیماری‌های عفونی روزشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا درباره بیماری‌های مقاربتی، گفت كه در همه جای دنیا از راه تماس جنسی ویروس‌ها و میكروب‌ها به فرد منتقل می‌شود.

ویروس‌هایی مثل برخی تبخال‌ها، میكروب‌ها مثل سوزاك و سفلیس، شانكرنرم، پرانولوم مغبنی و اورتریت‌ها یا عفونت‌های مجاری ادرار توسط گنوكوك كه عامل سوزاك است، به فرد منتقل می‌شوند.

دكتر محرز می‌گوید این عفونت‌ها علایم متفاوتی دارند، ولی به طور كلی یا به صورت تورم مجرا، بروز می‌كنند كه با سوزش و درد و ترشح عفونت از مجرا همراه است و یا به صورت زخم‌ها و ضایعات مشهود پوستی خود را نشان می‌دهند.

رییس مركز تحقیقات ایدز ایران تاكید می‌كند "اگر فردی تماس جنسی نامطمئن داشته باشد و علائم یاد شده را مشاهده كند، باید بلافاصله به یك پزشك عمومی مراجعه كند."
وی گفت كه اغلب عفونت‌ها درمان قاطع دارند و برخی هم درمان موقت ، لذا پزشك با آزمایش‌های خاصی بیماری را تشخیص و درمان را آغاز می‌كند.

دكتر محرز خاطرنشان كرد " مطمئن‌ترین درمان، درمان هر دو شریك جنسی‌است زیرا یك بار ابتلا موجب پیشگیری از ابتلای بعدی نمی‌شود".

نایب رییس انجمن حمایت از بیماران عفونی از اینكه به جوانان آموزش‌های لازم داده نمی‌شود ابراز نارضایتی كرد و گفت بهترین راه‌پیشگیری، خویشتنداری و دوری از تماس‌های نامطمئن است.

دكترمحرز گفت كه خویشتنداری همیشه عملی نیست، لذا باید راه‌های دیگركه عملی‌تر است به جوان‌ها گفته شود.

دكتر محرز گفت مطالعات نشان می‌دهد استفاده از مواد روان افزا و مخدر كه افراد را از خود بی‌خود می‌كند و قدرت تصمیم را از جوان می‌گیرد، یكی از عوامل انتقال‌بیماری ازراه‌روابط جنسی است كه درآن بسیاری از موارد بهداشتی نیز رعایت نمی‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت "باید یاد بگیریم كه برخی از این روابط می‌تواند عواقب خطرناكی داشته‌باشد، پس بهتراست جوان‌هایاد بگیرند از این غریزه طبیعی سوء استفاده نشود و سلامت خودشان را در برابر استفاده- های نابجا از این غرایز طبیعی حفظ كنند".

دكترمحرز خاطرنشان كرد"ایدز نیز هم‌اكنون یك بیماری‌منتقله از راه تماس جنسی است كه باید مراقب باشیم".

وی با اشاره با افزایش آمار بیماران مقاربتی ، یكی از علل آن را سفر جوانان به برخی كشورهای آسیای میانه و كشورهای خلیج فارس یا تركیه دانست كه امكانات تماس روابط غیراخلاقی فراهم است.

در همایش اهداف توسعه هزاره سوم نیز كه دوازدهم تیرماه‌امسال در تهران برگزار شد، "بهرام یگانه" مسوول كمیته اهداف توسعه هزاره سازمان‌های غیر دولتی، از "رشد شش برابری" بیماری‌های مقاربتی مانند سوزاك و سفلیس در ایران خبر داد و گفت كه به همین دلیل برای كنترل ایدز از راه جنسی هم باید برنامه‌هایی داشته باشیم.

در ‪ ۵۰‬سال اخیر "سفلیس " شایع‌ترین بیماری مقاربتی در دنیا بوده است و "گنوره- سوزاك" دومین بیماری شایع محسوب می‌شود.

بااقداماتی كه به‌توصیه سازمان بهداشت جهانی در سال‌های اخیر صورت گرفته، شمار مبتلایان و نرخ واگیری سوزاك كاهش یافته، اما عفونت‌های مجاری ادراری ازنوع غیر سوزاك مانند "تبخال ژنیتال" و قارچ‌های مقاربتی افزایش یافته‌است كه نیاز دارد در این زمینه اطلاع رسانی شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha