مطالعات زیادی نشان داده است که افراد با خوردن مقادیر زیادی گوجه فرنگی، کمتر به حملات قلبی و سرطان‌هایی مثل سرطان پروستات، سینه، ریه، معده، لوزالمعده، روده، دهان و گردن مبتلا می‌شوند. البته این گفته به این معنا نیست که شما در هر وعده غذایتان گوجه فرنگی بخورید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،گاهی اوقات پختن مواد غذایی، باعث کاهش ویتامین‌ها یا سایر مواد مغذی موجود در آنها می‌شود ولی در مورد گوجه فرنگی این مطلب صدق نمی‌کند و گوجه فرنگی پخته بهتر از گوجه فرنگی خام است.

بسیاری از رنگدانه‌های گیاهی مفید موجود در میوه ها وسبزی ها، (آنتی اکسیدانها) می‌باشند که بدن ما برای ترمیم سلولهای تخریب شده توسط رادیکالهای آزاد، به این مواد نیاز دارد.

لیکوپن موجود در گوجه فرنگی، یک آنتی کسیدان قوی می‌باشد که خطر ابتلاء به سرطان را کاهش می‌دهد. همچنین از تبدیلLDL کلسترول مضر در بدن بهLDL اکسیده ( در سرخرگ‌ها پلاکت ایجاد می کند)، جلوگیری کرده و بدینوسیله از حملات قلبی پیشگیری می‌کند.

خواص آنتی اکسیدانی لیکوپن از آفتاب سوختگی نیز جلوگیری می کند.

اگر شما گوجه فرنگی را به صورت خام مصرف کنید، قسمت اعظم لیکوپن آن، به دلیل هضم نشدن از بدن دفع می‌شود. عمل پختن، دیواره سلولی گوجه فرنگی را شکسته و باعث می شود لیکوپن در دسترس بدن قرار گیرد و بیشتر جذب شود. بهترین این منابع شامل، سس گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی کنسرو شده می باشد.

لیکوپن در سایر سبزیجات و میوه‌های رنگ روشن مثل هندوانه و گریپ فروت سرخ نیز وجود دارد. البته گوجه فرنگی خام نیز منبع خوبی از ویتامین های A وB، فیبر و املاح است.

بنابراین توصیه می شود؛ انواع مختلفی از میوه‌ها و سبزی‌ها مصرف شود. زیرا منابع خوبی از ویتامین‌ها و املاح هستند و جهت تنظیم اعمال بدن، مفید و ضروری هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha