دکتر فاطمه کاسب در گفت وگو با ايسنا، با اشاره به اين كه در دوران بارداري لازم نيست از غذاهاي فرموله شده خاصي استفاده شود، گفت: براي افزايش کالري و پروتئين ميتوان از ميوهها، گوشت، شير و غلات استفاده كرد.
وي با بيان اين که در مصرف بعضي از مواد غذايي در اين دوران بايد دقت کرد، افزود: نوشيدنيهاي کافئين دار مانند چاي و قهوه، نوشابههاي گازدار بايد در اين دوران محدود شود؛ چرا كه موجب تولد نوزاد کم وزن يا نوزاد با عوارض عصبي ميشود.
اين متخصص افزود: دم کردههاي گياهي مانند گل گاوزبان، چاي نعناع که اغلب جانشين نوشيدنيهاي کافئين دار ميشوند به علت اثرات جانبي مانند حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداري بايد از مصرف آنها خودداري شود.
وي در خصوص مصرف شکلات در دوران بارداري اذعان کرد: شکلات به علت دارا بودن مقدار کمي کافئين و تئوبروميد که آن هم مادهاي شبيه کافئين است بايد به صورت محدود مصرف شود.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد: در چند ماهه اول بارداري (هفته 5 تا 14) به علت حالت تهوع صبحگاهي که براي مادران پيش مي آيد، بايد بيشتر از غذاهاي خشک استفاده کرده و از مصرف خورشتهاي آبکي، سوپها و آش اجتناب كنند.
دکتر کاسب با اشاره به اين که در طي دوران بارداري سوزش قلب و احساس پر بودن و برگشت غذا از معده به مري(رفلاكس معده) رخ مي دهد، گفت: مادران بايد وعدههاي غذايي خود را به 3 وعده غذايي و 3 ميان وعده تقسيم کنند و هر وعده غذا را با حجمي کم مصرف کنند.
وي، پوشيدن لباس راحت و استراحت کافي، مصرف آرام و خوب جويدن غذا را از ديگر نكات لازم براي زنان باردار عنوان كرد و گفت: اين عمل منجر به بر طرف سوزش قلب ميشود.
وي، يبوست را يكي ديگر از مشکلات ماههاي آخر بارداري عنوان و اظهار داشت: افزايش مصرف مايعات، غذاهاي سبوس دار و داراي فيبر بيشتر، ميوههايي مانند آلو به رفع اين مشکل کمک ميکند. هر چه کنترل يبوست بهتر باشد احتمال بروز بواسير کمتر خواهد بود.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد: ممکن است افراد به همراه يبوست به خارش و سوزش مبتلا شوند که بايد عادات غذايي بد را در اين افراد تغيير و استراحت کافي در پايان روز صورت گيرد.
وي گفت: نکته ديگري که در دوران بارداري بايد به آن توجه کرد، مشکل فقر آهن است که بايد با نظارت پزشک از مکملهاي آهن و غذاهايي که حاوي آهن هستند، استفاده شود. افرادي که هنگام مصرف قرصهاي آهن دچار حالت تهوع ميشوند بايد اين قرصها را يک ساعت بعد از آخرين وعده غذايي مصرف کنند.
وي ادامه داد: مصرف مرکبات و ميوه ميتواند کمک خوبي براي جذب آهن در اين دوران باشد.