پرتقال منبعی غنی از ویتامین C است و حتی پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی‌تر از پرتقال می‌باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل زا ایسنا،ویتامینC یكی از عوامل مهم مهاركننده سرطان است؛ به طوری كه این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یكی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین‌ها می‌شناسند.

مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده در پیشگیری از انواع دیگر سرطان‌ها نیز مؤثر است. از جمله سرطان مری در اشخاصی كه زیاد پرتقال می خورند، 50 درصد كمتر از افرادی است كه كمتر مصرف و یا اصلاً نمی خورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف كنندگان پرتقال در پایین‌ترین حد قرار دارد.

محققان دریافته‌اند كه پرتقال و سایر مركبات در پایین آوردن كلسترول خون نیز مؤثر است كه این خاصیت به علت وجود پكتین یا ماده الیافی پوست و ورقه‌های نازك مابین پره‌های پرتقال است. در مواردی كه هدف كاهش كلسترول و تأمین سلامت شریان‌ها باشد، برای استفاده از حداكثر نیروی درمانی مصرف پرتقال توصیه می‌شود.

پیشگیری از عفونت‌های ویروسی از خواص دیگر پرتقال است كه در عصاره آن وجود دارد. دانشمندان این خاصیت را فقط به دلیل ویتامینC موجود در آن نمی دانند، بلكه معتقدند كه ممكن است یك تركیب ناشناخته ضد ویروسی نیز در عصاره پرتقال موجود باشد.

لازم به ذكراست؛ یك لیوان آب پرتقال دارای 120 میلی گرم ویتامین C یعنی دو برابر مقدار توصیه شده در روز است و علاوه بر آن دارای مقادیری كلسیم، پتاسیم، نیاسین و اسید فولیك است.

آب پرتقال سرشار از الیاف (فیبر) است، به ویژه اگر با میوه آن مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه كه سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود ویتامین C آن بیشتر حفظ خواهد شد.

افرادی كه فشار خونشان بالاست و برای كنترل آن دارو مصرف می‌كنند، به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون و یا به دلیل بالا بودن سدیم در بدنشان، پتاسیم آنها از حد طبیعی(5-5/3) پائین‌تر آمده و مشكلاتی در وضع سلامت آن به وجود می‌آورد. این بیماران باید به طور مرتب پتاسیم خونشان را مورد آزمایش قرارداده و كاملاً تحت نظر باشند.

البته درمان كمبود پتاسیم به طور مصنوعی امكان پذیر و با تجویز پزشك صورت می‌گیرد، ولی این بیماران باید همیشه در تغذیه روزانه خود از موادغذایی حاوی پتاسیم بالا استفاده كنند. آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یك لیوان بزرگ آب پرتقال حدود 350 میلی گرم پتاسیم وجود دارد.

میوه‌های زرد مانند موز، انواع مركبات، زردآلو، هلو، انگور، خرما و طالبی نیز دارای پتاسیم فراوان هستند، ولی چون آب پرتقال كالری كمتری دارد مناسب‌تر است، زیرا مواد خوراكی كه كالری زیادی تولید می‌كنند برای مبتلایان به فشار خون مناسب نیستند.

آب پرتقال با مزه شیرین متمایل به ترش، سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین C هستند؛ بنابراین توصیه می‌شود به منظور تأمین ویتامین C و ایجاد نیرو و مقاومت در مقابل انواع بیماری‌ها، در طول 24 ساعت به میزان یك تا دو لیوان از آب پرتقال بنوشید.

آب پرتقال به علت دارا بودن پروتئین، كلسیم قابل جذب و نیز قند كافی، ماده مغذی و مقوی محسوب می‌شود كه می توان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده كرد.

وجود كلسیم، فسفر، آهن، ویتامین A و ویتامین C در پرتقال، شرایط لازم را برای رشد ونمو استخوان‌ها و استحكام دندان‌ها فراهم و برای تقویت و رشد اطفال و نیز تأمین مواد لازم بدن مفید است. همچنین مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود.

مصرف پرتقال به دلیل این كه حاوی موادمعدنی كافی به ویژه پتاسیم است، منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز شده و از این طریق سموم بدن دفع می‌شود؛ در نتیجه انسان را با نشاط می‌كند.

در فصولی كه پرتقال فراوان است، بهترین و طبیعی ترین راه مبارزه با یبوست، مصرف روزانه یك تا دو لیوان آب پرتقال است.

قبل از این كه پرتقال كاملاً رسیده شود، با فشردن قسمت خارجی پوست پرتقال تازه، اسانس پرتقال به رنگ زرد و بوی معطر و طعم ملایم جدا می شود كه از آن در تهیه ادكلن، محلول‌های زیبایی و معطر كردن شربت‌های طبی استفاده می‌شود.

اسانس پرتقال خاصیت ضدعفونی كنندگی دارد، بنابراین در تهیه پمادهای ضدعفونی كننده به كار می رود.

پرتقال بهترین محرك برای افزایش اشتها است؛ به همین دلیل سعی كنید آن را قبل از غذا میل كنید نه بعد از آن.

لازم به ذكر است؛ مصرف پرتقال در بیماران مبتلا به آسم، رماتیسم و عوارض پوستی كه روزانه مقداری تركیبات كورتون مصرف می‌كنند، بسیار مفید است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha