دوشنبه ۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۲
کد خبر: 103103

از آلپرازولام برای استرس‌های روزانه یا برای مدت بیش از ۳ ماه استفاده نكنیدمگر با تجویز پزشك زیرا مصرف بیش از حد این دارو می‌تواند اعتیاد ایجاد كند.

۱۳ نکته در باره‌ داروی آلپرازولام

سلامت نیوز: از آلپرازولام برای استرس‌های روزانه یا برای مدت بیش از ۳ ماه استفاده نكنیدمگر با تجویز پزشك زیرا مصرف بیش از حد این دارو می‌تواند اعتیاد ایجاد كند.


۱- آلپرازولام یكی از نام آشناترین داروهای مصرفی در كشور ماست كه مصرف آن روز به روز نیز افزایش می‌یابد.


۲- آلپرازولام یا زاناكس در گروه دارویی آرام بخش و خواب‌آور قرار دارد و از دسته‌ی شیمیایی بنزودیازپین‌ها به شمار می‌رود.


۳- این دارو به شكل قرص و در اندازه‌های 25/0 میلی گرم و 5/0 میلی گرمی در داروخانه‌ها و با تجویز پزشك به فروش می‌رسد.


۴- مصرف این دارو نواحی زیر قشری مغز شامل دستگاه لیمبیك و تشكیلات مشبك را مهار می‌كند.


۵- از آلپرازولام در اضطراب، اختلالات هراسی و اضطراب همراه با علایم افسردگی استفاده می‌شود.


۶- میزان مصرف این دارو در بزرگسالان 25/0 تا 5/0 میلی‌گرم خوراكی، سه بار در روز و حداكثر ۴ میلیگرم در روز و در مقادیر تقسیم شده است. همچنین می‌توان در سالمندان این قرص را 25/0 میلی گرم دو یا سه بار در روز تجویز كرد.


۷- این دارو نیز همانند همه‌ی داروها دارای عوارض جانبی است به طوری كه روی دستگاه عصبی مركزی، گوارشی، پوستی، قلبی عروقی و چشم و گوش و حلق و بینی آشكار می‌شود.


۸- سرگیجه، خواب آلودگی، حواس پرتی، سردرد، اضطراب، لرزش، تحریك، خستگی، افسردگی، بی‌خوابی، توهم، یبوست، خشكی دهان، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، اسهال، خارش، افت فشار خون، تاری دید و وزوز گوش از جمله علایمی است كه هنگام مصرف آلپرازولام ممكن است روی دهد.


۹- در صورت حساسیت مفرط به بنزو دیازپین‌ها، گلوكوم، سایكوز و حاملگی حتما به پزشكتان اطلاع دهید. زیرا در این صورت نباید این دارو را تجویز كرد. همچنین مصرف این دارو در افراد مسن، بیماران كبدی و كلیوی باید با احتیاط صورت گیرد.


۱۰- برای كاهش علایم گوارشی، قرص آلپرازولام را با غذا یا شیر مصرف كنید. همچنین در صورتی كه بیمار قادر به بلع كامل دارو نیست، آن را خرد كنید و برای جلوگیری از خشكی دهان از آدامس‌های فاقد قند، شیرینی‌های سفت و نوشیدن جرعه‌های مكرر آب استفاده كنید.


۱۱- از آلپرازولام برای استرس‌های روزانه یا برای مدت بیش از ۳ ماه استفاده نكنیدمگر با تجویز پزشك زیرا مصرف بیش از حد این دارو می‌تواند اعتیاد ایجاد كند.


۱۲- به دلیل امكان بروز خواب آلودگی، از رانندگی كردن و سایر كارهایی كه مستلزم هوشیاری است، خودداری كنید.


۱۳- دقت كنید كه در اوایل مصرف آلپرازولام خواب آلودگی بیشتر است اما به تدریج این دارو با بدن شما سازگاری می‌یابد.
دكتر سلطانی/دانشگاه آزاد سبزوار

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • ماهان ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۱
    24 9
    نخورید من خوردم خودکشی کنم با نیسان زدم سه تا ماشینا خورد کردم خودمم بک هفته بستری شدم هیچی نمیفهمیدم بیچاره بابامو. ابرو و. دندونشو شکستم و. دماغ دوستمم شکستم خدا منو. ببخشه دارو نیست این شیطانه