مدیرکل اداره محیط زیست استان کرمان با اشاره به صدور مجوز احداث معدن در منطقه بهرآسمان استان کرمان و احتمال ایجاد آلودگی آب سد جیرفت گفت: اگر عملیات احداث سبب آلودگی آب شود، باید جلو انجام عملیات ساخت معدن گرفته شود.

سلامت نیوز: مدیرکل اداره محیط زیست استان کرمان با اشاره به صدور مجوز احداث معدن در منطقه بهرآسمان استان کرمان و احتمال ایجاد آلودگی آب سد جیرفت گفت: اگر عملیات احداث سبب آلودگی آب شود، باید جلو انجام عملیات ساخت معدن گرفته شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا؛ روز گذشته نامه‌ای از سوی 16 تشکل زیست محیطی به رئیس جمهور برای درخواست لغو مجوزهای بهره‌برداری از معادن منطقهٔ حفاظت‌شدهٔ بهرآسمان از توابع شهرستان جیرفت در استان کرمان منتشر شد.

این تشکل‌ها در نامه خود عنوان کرده بودند که در صورت عملیاتی شدن این مجوزها، معادن احداث شده می‌تواند به معیشت مردم، باغ‌ها و کشتزارهای منطقه آسیب بسیار جدی وارد سازد و سبب تخریب رودخانه‌های رمون، دلفارد و بهرآسمان که سرشاخه‌های هلیل‌رود و تامین‌کنندهٔ آب سد جیرفت است، شوند.

این تشکل‌ها همچنین به نظر سازمان آب منطقه‌ای استان اشاره کردند که بهره‌برداری معدنی را موجب آلوده‌ شدن مخزن سد جیرفت دانسته است.

در همین رابطه «محمود صفرزاده بندری»، مدیرکل اداره محیط زیست استان کرمان در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه  آلودگی آب سد که تامین کننده آب شرب منطقه است، با بهره‌برداری معادن محتمل است، گفت: مشکل ما در مورد مجوز معادنی است که پس از ارتقا یافتن این منطقه حفاظت شده زیست محیطی صادر شده است.

وی ادامه داد: در سفری که خانم ابتکار به استان داشتند، در این زمینه مذاکراتی را با استاندار انجام دادند؛ که بنابرآن قرار شد که این مساله در استان پیگیری شود و اگر به نتیجه‌ای نرسید در سطح معاونان سازمان حفاظت محیط زیست و معاون وزارت صنعت و معدن پیگیری شود و در نهایت اگر باز هم نتیجه ای حاصل نشد، توسط ریاست سازمان و وزیر صنعت و معدن مورد پیگیری قرار گیرد.

صفرزاده بندری با بیان اینکه در مورد این مساله از طرفی بحث توسعه و اشتغال در استان مطرح است و از طرف دیگر بحث حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی؛ ادامه داد: به هر حال ما بررسی‌های خود را انجام می‌دهیم و نتیجه را به سازمان حفاظت محیط زیست برای انجام بررسی‌های بیشتر ارسال می‌کنیم؛ البته تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه بر عهده شورای عالی محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچگونه عملیات فیزیکی برای احداث معدن در این منطقه انجام نشده است، گفت:اگر انجام این عملیات با آلودگی آب همراه شود و متولیان نتوانند این آلودگی را رفع کنند، باید عملیات متوقف شود، زیرا که خط قرمز ما تخریب محیط زیست و ایجاد آلودگی است. در غیر این صورت امیدواریم بتوانیم با مدیریت درست از بروز مشکلات جلوگیری کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha