دوازدهمین دوره جایزه تقی ابتکار توسط مرکز صلح و محیط زیست برگزار شد.

"سلامت نیوز" برگزیده ی جایزه مرکز صلح و محیط زیست شد

سلامت نیوز: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست شامگاه چهارشنبه در مراسم دوازدهمین دوره جایزه تقی ابتکار که به همت مرکز صلح و محیط زیست برگزار شد با اشاره به غیردولتی بودن این جایزه، گفت: این جایزه که از سوی خانواده مرحوم دکتر ابتکار اعطاء می شود، جنبه معنوی و پاسداشت فعالیت های علمی و پژوهشی فعالان این عرصه است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست شامگاه چهارشنبه در مراسم دوازدهمین دوره جایزه تقی ابتکار که به همت مرکز صلح و محیط زیست برگزار شد با اشاره به غیردولتی بودن این جایزه، گفت: این جایزه جنبه معنوی و پاسداشت فعالیت های علمی و پژوهشی فعالان این عرصه است.وی با اشاره به نقش مرحوم ابتکار در دوره های مختلف انقلاب، اظهار کرد: نقش پدر در شکل گیری انقلاب و پس از آن در کنار مهندس بازرگان و شهید چمران، همچنین مسئولیت های مختلف وی در وزارت علوم، شورای دانشگاه علمی و کاربردی، بنیاد زینب کبری (س) به عنوان هیات موسس و کمک مشاور مدیرعامل، فعالیت های مختلف در عرصه های علمی و پژوهشی باعث شد تا وی دارای چهره و شخصیتی ماندگار باشد.

معاون رئیس جمهور ضمن ابراز خرسندی از استقبال بسیار زیاد از دوازدهمین دوره جایزه تقی ابتکار، اظهار کرد: کار انتخاب بسیار دشوار بود و البته این مراسم و جایزه برای قدردانی از کسانی است که فارغ از جایگاه ها و مسئولیت ها تلاش می کنند برای محیط زیست ایران گامی مثبت بردارند و خوشحالیم که امروز شاهد شکل گیری جریان قوی عشق به طبیعت و امید به آینده در جامعه ایرانی هستیم.

وی ضمن یادآوری نقش مرحوم ابتکار در دولت سید محمد خاتمی به عنوان مشاور، خاطرنشان کرد: اگرچه پدر در سال 79 به رحمت خدا پیوست ولی در همان مدت کوتاه همراهی با دولت آقای خاتمی نیز به این همراهی افتخار می کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: استفاده مناسب از فرصت ها و عبور کشور از شرایط سخت و دشوار و فراز و نشیب ها با نگاه علمی و کمک مراکز علمی و پژوهشی و مردم از نکات مورد توجه پدر بود که هم در اول انقلاب که ریاست سازمان حفاظت محیط زیست را پذیرفتن و هم بعدها به آن اهتمام داشتند.

ابتکار با اشاره به دیدار اعضای هیات دولت با رهبر معظم انقلاب همزمان با هفته دولت، گفت: ذکر خیر مقام معظم رهبری از مرحوم پدر و اشاره ایشان به برقراری ارتباط دانشگاه و صنعت و رفع حلقه مفقوده عملیاتی کردن و سازگاری طرح های علمی و پژوهشی بسیار ارزشمند بود.وی ادامه داد: آنچه خواسته پدر در برقراری ارتباط دانشگاه و صنعت بود همان چیزی است که امروز پارک های علم و فناوری و مراکز علمی و شرکت های دانش بنیان به ویژه با حمایت و توجه دولت یازدهم در حال انجام است و این نشان دهنده تاثیر وجودی پدر در اذهان و اتفاقات پس از او است.

معاون رئیس جمهور ضمن یادآوری نقش مرحوم ابتکار در پایه گذاری آموزش های نوین علمی و کاربردی در کشور، گفت: چندی پیش و در جریان مصوبه هیات دولت در خصوص آموزش های علمی و کاربردی نیز از اقدام جسورانه پدر در این حوزه و توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و کاربردی برای توسعه کارآفرینی و اشتغال در کشور یاد شد، در حالی که برخی آن را تقابل با نظام آموزشی دانشگاه های نظری می دانستند ولی امروز در بسیاری زمینه ها، اشتغال کاربردی در جامعه شکل گرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشاره ای هم به پیگیری موضوع نانو در ایران توسط مرحوم ابتکار داشت و افزود: پدر در سال 77 و در جایگاه مشاور رئیس جمهور وقت، بر ضرورت ها و پتانسیل ایران برای رشد سریع در عرصه نانو تاکید داشت که خوشبختانه مورد توجه دولت هفتم نیز قرار گرفت و در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی بر روی موضوع کار شد و در نهایت خوشبختانه ایران از جایگاه خوبی در این عرصه در جهان برخوردار شد.

وی با بیان برخی مخالفت ها و هجمه ها و فشارها بر مرحوم تقی ابتکار به دلیل همین نگاه نوین، اظهار کرد: پدر نیز با تنگ نظری ها، مخالفت ها، چالش ها و سنگ اندازی های زیادی در مسیر کاری خود مواجه بود اما همواره با صبر و امید از این موضوعات گذر می کرد و خوشبختانه امروز در نتیجه آن تلاش ها و صبوری ها در بسیاری عرصه های مورد توجه و علاقه و اقدام مرحوم ابتکار، حرف های بسیاری برای گفتن داریم.

ابتکار ادامه داد: شاگردان، دانشجویان، همکاران و دوستان پدر همواره از علاقه و اشتیاق وی به آموزش و استقامت در کار سخن می گویند.

معصومه ابتکار از همه کسانی که به فراخوان این جایزه پاسخ مثبت دادند، تشکر کرده و گفت: نبود اسامی بسیاری از این عزیزان در جمع برگزیدگان دوازدهمین دوره تنها به دلیل محدودیت ها بوده و امیدوارم در سایر برنامه ها و جوایز بتوانیم از ایشان تقدیر کنیم.

 برندگان دوازدهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکار به شرح ذیل معرفی شدند:
*هیات داوران به اتفاق آرا جایزه پژوهشگر پیشکسوت را به دکتر حسن احمدی استاد دانشگاه تهران به خاطر سال ها تدریس و تحقیق در زمینه محیط زیست و چاپ بیش از 100 مقاله  در مجلات معتبر داخلی و بین المللی و ارایه مشاوره به نهادهای مختلف برای حفظ محیط زیست اعطا کرد.

*جایزه پژوهشگر جوان را به دکتر محمدرضا محمدی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به خاطر کشب دانش فنی ساخت جدیدترین نسل های سلول های خورشیدی با  استفاده از فناوری نانو برای تولید برق جایگزین سوخت های فسیلی و ساخت دو نوع سلول خورشیدی نانو ساختار با راندمان بالا اعطا کرد.

*هیات داورای جایزه تلاشگر بخش تشکل های مردم نهاد را به موسسه مردم نهاد کیمیای سبز به خاطر فعالیت های ارزنده محیط زیستی در تمامی زمینه ها به ویژه مباحث آموزشی در میان اقشار مختلف جامعه و پیگیری مشکلات تالاب میقان اعطا کرد.

*هیات داوران جایزه خبرنگار برتر را به زهرا سادات خوشحالی سردبیر پایگاه اطلاع رسانی سلامت نیوز به خاطر تلاش های مجدانه در انعکاس اخبار و گزارش های محیط زیستی به ویژه روشنگری در زمینه محصولات دستکاری شده ژنتیکی اعطا کرد.

*همچنین هیات داوران دوازدهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکار با اهدای لوح تقدیر از تلاش های حر منصوری برای تلاش هایش در حفاظت از طبیعت شمال کشور به ویژه میانکاله، دنا ضیایی به خاطر تلاش ها و ابتکاراتش در حوزه آموزش محیط زیست، محمد داس مه برای فعالیت هایش در حوزه حقوقی و به عنوان یک وکیل طبیعت دوست و صابر وطن دوست برای شناسایی 10 گونه ماهی بوم زاد تقدیر به عمل آورد.هیات داوران دوازدهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکار از نازنین باباخانی، زهرا اسماعیل دهقی و معصومه مینقی به خاطر پژوهش های محیط زیستی در رده دانش آموزی تقدیر به  عمل آورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha