در میان روزهای جهانی که به حوزه سلامت اختصاص پیدا کرده، اکتبرماه اطلاع رسانی درباره سرطان پستن انتخاب شده‌ است؛ بیماری که به نام سرطانی زنانه شناخته می‌شود، اما رقم بسیار کم ابتلای مردان به این بیماری، می‌تواند تصویر زنانه آن را تغییر دهد.

سرطان پستان زنانه نیست!

سلامت نیوز:در میان روزهای جهانی که به حوزه سلامت اختصاص پیدا کرده، اکتبرماه اطلاع رسانی درباره سرطان پستان انتخاب شده‌ است؛ بیماری که به نام سرطانی زنانه شناخته می‌شود، اما رقم بسیار کم ابتلای مردان به این بیماری، می‌تواند تصویر زنانه آن را تغییر دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،  سرطان پستان در ایران به عنوان شایع‌ترین نوع این بیماری در میان زنان شناخته می‌شود.  شاه کلید درمان این بیماری نیز تشخیص زودرس است؛ یعنی هر چه توانایی مردم در شناسایی نشانه‌های ابتلا به این بیماری افزایش پیدا کند، درمان قطعی نیز امکانپذیر است. 

دکتر محمدهادی زاده - فوق تخصص جراحی پستان درباره میزان شیوع این بیماری در کشور می‌گوید: امروز در ایران شایع‌ترین سرطان در میان زنان، سرطان پستان است و سالانه ۱۰ هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند؛ یعنی هر ۵۰ دقیقه یک نفر. البته این بیماری میزان مرگ و میر پایین‌تری دارد. رقم ابتلا به سرطان پستان در ایران نسبت به دنیا کمتر است. این آمار در بعضی کشورها مانند آمریکا دو تا سه برابر و بعضی از کشورهای اروپایی تا پنج برابر بیشتر است، اما  با توجه به عوامل خطری که در ایران وجود دارد مانند افزایش سن، حدس می‌زنیم طی دو تا سه دهه آینده از نظر نرخ ابتلا، به این کشورها برسیم.

وی درباره نشانه‌های ابتلا به این بیماری نیز توضیح می‌دهد و می‌گوید: وجود توده، تغییر رنگ، سایز، قرمز شدن، تورفتگی، زخم شدن، ترشح از پستان و درد از نشانه‌های ابتلا به این بیماری است. سرطان پستان به شرط اینکه زود تشخیص داده شود، می‌تواند درمان قطعی داشته باشد. زنان می‌توانند هرماه یکبار بعد از پایان دوره عادت ماهیانه خودشان را معاینه کنند و اگر  متوجه تغییری در سینه‌ها شدند به پزشک مراجعه کنند.

هادی‌زاده ادامه می‌دهد: ۹۹ درصد موارد ابتلا به سرطان پستان را زنان و یک درصد را مردان تشکیل می‌دهند. سالیانه حدود ۲۰۰ نفر از مردان در ایران مبتلا به سرطان پستان می‌شوند. هرچه سن بالاتر می‌رود، شانس ابتلا به سرطان پستان نیز بیشتر می‌شود. عواملی مانند بارداری در سنین زیر ۳۰ سال و شیردهی می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به این بیماری موثر باشد.

این متخصص جراحی پستان توصیه می‌کند: کسانی که در معرض عوامل خطر این بیماری نیستند می‌توانند هر سه سال و اگر در معرض این عوامل قرار دارند می‌توانند هرسال برای چکاپ به پزشک مراجعه کنند. سه نوبت فعالیت فیزیکی در هفته به مدت نیم ساعت به صورتی که فرد نفس نفس بزند یا عرق کند، شانس ابتلا به این بیماری را  ۱.۲ تا ۱.۵ برابر افزایش می‌دهد. سابقه بیماری در خانواده، ژنتیک، مصرف الکل، دخانیات، موادمخدر و چاقی نیز احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.

وی درباره روش‌های مورد استفاده برای درمان این بیماری نیز  بیان می‌کند: شاخص‌ترین درمان سرطان پستان جراحی است و در کنار آن درمان‌های کمکی مانند شیمی درمانی، رادیوتراپی و هورمون‌تراپی نیز انجام می‌شود. الان در بیشتر موارد پستان حفظ می‌شود و برداشته نمی‌شود. این کار در طول عمر و کیفیت زندگی بیمار نیز اثرگذار است. در دنیا برای تشخیص زودرس این بیماری از روش غربالگری با ماموگرافی استفاده می‌شود؛ یعنی دولت‌ها به زنان توصیه می‌کنند در سنین مشخصی به بعد هر چند سال یکبار برای غربالگری مراجعه کنند، اما در ایران این نوع غربالگری را نداریم و توجیه اقتصادی نیز برای آن وجود ندارد؛ به همین دلیل بهترین کار برای تشخیص زودرس افزایش آگاهی رسانی است.

هادی‌زاده همچنین اضافه می‌کند: در ایران تقریبا ۳۵ درصد دیرتر از دنیا سرطان پستان تشخیص داده می‌شود. در مراحل اولیه ابتلا به سرطان سینه، توده کوچک‌تراست، می‌توان پستان را برنداشت و کیفیت زندگی بیمار نیز بهبود پیدا می‌کند، اما در مراحل بالاتر بیمار نیاز به شیمی درمانی پیدا می‌کند، هزینه‌ها افزایش می‌یابد و ممکن است پستان را بردارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha